Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Başdeğirmen 5 projesini daha açıkladı

Başdeğirmen 5 projesini daha açıkladı

SİYASET 3.02.2019 10:34:00 0
Başdeğirmen 5 projesini daha açıkladı
AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, mahalle muhtarları ile buluşmasında 5 önemli proje daha açıkladı. Taşınacak olan Otogarın yerinde 75 bin m2’lik meydan oluşturulacak, içinde üniversite ve Milli Eğitim öğrencileri için 1000 kişilik modern kütüphane inşa edilecek, esnaflar yerinde muhafaza edilecek. 40 bin kişilik miting alanı oluşturulacak.
 
                AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Merkez Mahalle Muhtarları ve aileleriyle kahvaltıda buluştu. Barida Hotels’de gerçekleştirilen kahvaltılı buluşmaya 44 mahalle muhtarı ve eşleri katıldı. AK Parti Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel, Mehmet Uğur Gökgöz ile İl Başkanı Osman Zabun ve teşkilat mensupları da muhtarlar buluşmasında hazır bulundu.
                AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, konuşmasında muhtarların önemine dikkat çekti. Yeni dönemde muhtarlar ile belediye ilişkilerinin en üst düzeyde olacağının sözünü veren Başdeğirmen, “sizlerin başını mahallelerinizde yere eğdirmeyeceğim” dedi.
                AK Parti Belediye Başkan Adayı Başdeğirmen, törende KENTSEL başlığı altındaki bazı projelerini de açıkladı. 3 boyutlu görüntü desteğiyle sunulan projeler arasında en önemlisi Yeni Kent Meydanı Projesi. Yeni Çünür’e taşınacak olan Otogarın yerinde 20 bini miting için olmak üzere 75 bin m2’lik yayalaştırılmış kent meydanı yapılacak. İşte projeler:
 
1-OTOGAR BÖLGESİ YENİ KENT MEYDANI PROJESİ
 
                Otogarımızın Çünür bölgesine taşınmasından sonra mevcut alanı kent meydanı olarak düzenliyoruz. 20 bin m2 kent toplanma meydanı. Yeni bir miting alanı oluşacak. Mevcut miting meydanımızdan (Hükümet Meydanı) 5 kat büyüklükte. 40 bin insan kapasiteli. Oradaki camimiz ortaya çıkıyor. IYAŞ Kongre ve Kültür Merkezi ile camimizin duvarlarını kaldırıyoruz. Meydanı Böcüzade Parkı ile birleştiriyoruz. Aradaki yolu kaldırıyoruz. Altında 2 bin araçlık kapalı otopark yapıyoruz. Ve en önemlisi oradaki esnafımızı muhafaza ediyoruz. Hiçbirini yerinden etmiyoruz. Orada esnaflarımız için ticari alan oluşturuyoruz. Öğrencilerimiz için 1000 kişi kapasiteli kütüphane yapıyoruz. Derslerini burada çalışabilecekler. 75 bin m2’lik alanı halkımız için yayalaştırıyoruz. Kafeteryalar ve çay bahçeleri olacak.
 
2-YAŞLI HUZUR ŞEHRİ VE YAŞAM MERKEZİ PROJESİ
 
                AK Parti’nin en önemli özelliği gönül belediyeciliği. İşte gönül belediyecilik projelerimizden birisi. Tek katlı müstakil evlerde huzurlu bir yaşam sunuyoruz. Evlerin önünde hobi bahçeleri olacak. Etkinlik atölyeleri, sohbet ortamları, kütüphaneler, cami, açık spor alanları yaşlılarımızın hizmetinde olacak. Sağlıklı yaşam için günlük rutin sağlık kontrolleri yapılacak, yaşlılarımız Belediyemize emanet olacak. Merkezimiz günlük kullanılabildiği gibi şehir dışında işi, düğünü, hastası, cenazesi olanlar için annelerini ve babalarını rahatça emanet edebilecekleri yer olacak. Orada 1-2 gün misafir edilebilecek, yakınlarının göze arkada kalmayacak.
 
3-KADINLAR KÜLTÜR VE YAŞAM EVLERİ
 
                Her mahallemizde hanımlara yönelik olarak kültür ve yaşam evleri yapılacak. Bu evlerde, gün sohbet salonları, el işi sanatları, yemek ve pastacılık atölyeleri olacak. Spor ve sağlıklı yaşam salonları, çocuk oyun alanları olacak. Anneler çocuklarını ücretsiz kreşe emanet edebilecek. Eğitim salonunda çocuklara, kötü alışkanlıklarla mücadele gibi konularda aile içi eğitimler verilecek.
 
4-STK’LAR ORTAKT AKIL MERKEZİ PROJESİ
 
                Tüm sivil toplum kuruluşları için ortam ve imkan sunulacak. Bu merkezde tüm sivil toplum kuruluşlarına oda verilecek. Merkezde bulunacak muhasebe birimi ile tüm STK’ların muhasebeleri tutulacak, bürokratik işleri yapılacak. Burada STK’lara proje desteği sağlanacak.
 
5-SEMT SAHALARI VE MUHTARLIK BİNALARI PROJESİ
 
                Mahallelerimizin tamamında çocuklarımız ve gençlerimiz için semt sahaları yapılacak. Semt sahaları yanında çocuk oyun alanları ve oturma alanları yapılacak. Mahallelerimizde muhtarlık binaları oluşturulacak. Yapılacak binalarda muhtar odası  yapılacak, üst katında sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına yönelik imkan sağlanacak.

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °