Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Başbakan Yıldırım'dan ısparta'ya müjdeler: 2 bin TOKİ yapılacak, 2 OSB kurulacak, Hızlı Tren gelecek

Başbakan Yıldırım'dan ısparta'ya müjdeler: 2 bin TOKİ yapılacak, 2 OSB kurulacak, Hızlı Tren gelecek

SİYASET 31.12.2017 16:10:00 0
Başbakan Yıldırım
AK Parti 6. Olağan Isparta İl Kongresi Işıkkent Kapalı Spor Salonu’na gerçekleştirildi. Kongreye AK Parti Genel Başkan Vekili, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu başta olmak üzere AK Parti genel başkan yardımcıları, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, meclis üyeleri, belediye ve ilçe başkanları, partililer ve davetliler katıldı.
Kongrede ilk olarak divan başkanlığının oluşturulmasının ardından mevcut yönetimin çalışmaları ibra edildi. Daha sonra  İl Başkanı Osman Zabun konuşma yaptı. Zabun’un konuşmasının  ardından Milletvekilleri Said Yüce ve Süreyya Sadi Bilgiç de kısa konuşmalar yaptı.
ISPARTA YİNE AYNI HEYECANLA AYNI COŞKUYLA KONGREYE BİR MESAJ VERİYOR
Konuşmaların ardından partililere hitap eden AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Isparta, gülleri, halılarıyla ünlü. Biz de Isparta'nın o halılarının muhteşem desenleri gibi memleketin her farklılığını zenginlik olarak, birlik ve bütünlük olarak görüyoruz. Bu güzel salonun coşkusu, heyecanı işte bunu gösteriyor. Sağ olun, var olun. Sizler heyecanımıza heyecan, gücümüze güç katıyorsunuz. Ak gençler, yüzümüzün akısınız. Ak kadınlar, siz AK Parti iktidarının gerçek mimarlarısınız. Ana kadememiz, 15 yıl boyunca bu kutlu yürüyüşte hep beraber oldunuz, bu başarının altına hep imza attınız. Maşallah, AK Parti teşkilatı, Isparta yine aynı heyecanla aynı coşkuyla kongreye bir mesaj veriyor” dedi.
ISPARTA İŞİ BİTİRMİŞ, ISPARTA KARARINI VERMİŞ
"Isparta 2019'a hazır mı? 2019'da gençler yeni bir destan yazacak mıyız?" diye soran Yıldırım, partililerden "Evet" karşılığını alması üzerine "Isparta işi bitirmiş. Isparta kararını vermiş. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi.
İHRACAT 57 MİLYON DOLARDAN 157 MİLYON DOLARA ÇIKTI
Daha sonra AK Parti hükümetlerinin 15 yılda Isparta’ya yaptığı yatırımları anlatan Başbakan Yıldırım, şunları söyledi: “Güller ve göller şehri Isparta’ya 15 yılda 9 milyar(katrilyon) yatırım ve destek sağladık. Helal hoş olsun.  Isparta 57 milyon dolar ihracat ancak yapıyordu. Bugün Isparta 157 milyon dolar ihracatı yapan bir il haline geldi. Okullarımızda binlerce tablet bilgisayar dağıttık. Süleyman Demirel Üniversitesi’ni geliştirdik, büyüttük.
BURASI DEVLET ADAMI SÜLEYMAN DEMİREL’İN MEMLEKETİ
Burası eski başbakanımız, Cumhurbaşkanlığı yapan devlet adamı Süleyman Demirel’in memleketi. Bu vesile ile sayın Süleyman Demirel’e Allah’tan rahmet diliyoruz. Türkiye’nin uzun müddet siyasi hayatına katkı sağlamış, hizmet etmiş bir insandır. Taş üstüne taş koyan herkesin başımız gözümüz üstünde yeri vardır. Biz kadir kıymet bilen bir iktidarız. Yapan, hizmet eden kimse onun hizmetlerini de anmak konusunda hiç kibirlik yapmayız.
2 BİN TOKİ GELİYOR
Isparta’da TOKİ ile yaklaşık 4 bin konut başladı. 3 bin 647’sini bitirdik. Geri kalanını da yakında bitiriyoruz. Birinci müjdeyi veriyorum. Az önce milletvekillerimiz Süreyya Sadi Bilgiç ve Said Yüce ile konuştum. TOKİ için 400 dönüm arazi ayarlandı. Dar gelirlilere 2 bin konut yapılacak. Hayırlı ve uğurlu olsun.
13 SAĞLIK TESİSİNİ TAMAMLADIK
Isparta’nın ilçelerinde spor salonları ve gençlik merkezlerini açtık. Isparta’da hizmet AK Parti iktidara gelince hızlandı. Yapımına AK Parti’den önce başlanan 3 sağlık tesisini de biz tamamladık. 4’ü yeni hastane olmak üzere birisi hastaneye ek bina, bir de aile sağlık merkezi birinci basamak tesisi olmak üzere 13 tane sağlık tesisini tamamlayıp sizlerin hizmetine sunduk. Yakın zamanda 5 sağlık tesisini daha tamamlayıp sizin hizmetinize sunacağız.
ŞİMDİ 43 TANE AMBULANS VAR
 Koskoca Isparta’da 7 tane ambulans vardı. Hastalar sırada bekliyor, ambulans gelecek de hastaneye götürecek. Şimdi 43 tane ambulans var. İşte AK Parti farkı bu.
339 DOKTOR VARDI, BUGÜN 673 TANE DOKTOR VAR
Isparta’da 2002’de sadece 339 doktor vardı. Bugün 673 tane doktor var. İki katından fazla. Bu vesileyle gece gündüz demeden fedakarca çalışan tüm sağlık çalışanlarına sevgi ve selamlarımı gönderiyorum. Isparta’ya şehir hastanesi açtık. Dünyada eşi benzeri olmayan sağlık hizmetini veriyoruz. Size de bu yakışır.
15 YILDA 108 KİLOMETRE BÖLÜNMÜŞ YOL YAPTIK
2002 öncesi 80 yılda toplam 92 bölünmüş yol yapılmış. Biz 15 yılda 108 kilometre bölünmüş yol yaptık ve 200 kilometreyi bölünmüş yol ağına aldık.
HIZLI TRENİNİ YAPACAĞIZ
İkinci müjdemiz Isparta, Antalya, Burdur’a hitap edecek, Isparta, Antalya, Burdur, Afyon hızlı trenini yapacağız.
ISPARTA’NIN 2027’YE KADAR SU PROBLEMİ YOK
Darıderesi Barajı içme suyu ishaliye hattı ile Isparta’nın 2027’ye kadar su problemi yok. Sulama projeleri ile toprak mahsullerini birleştirdik ve bu sayede 570 milyonluk zirai ekimden hasılat ettik. Isparta’da 20 adet baraj ve gölet yapılarak hizmete sunuldu.
77 MİLYON AĞAÇ DİKİLDİ
İlimize 77 milyon ağaç dikildi. Kim dikti? Veysel Eroğlu, o da sizin komşunuz. 77 milyon yok diyenler inanmıyorsa saysın.
ISPARTA BAL ÜRETİMİNDE İDDİALI BİR İL HALİNE GELDİ
Isparta’ya 7 tane bal ormanı kurduk. Isparta bal üretiminde iddialı bir il haline geldi. Isparta’yı 2008’de doğalgazla buluşturduk.
15 YILDA HÜKÜMETİMİZ DÖNEMİNDE 589 MİLYON NAKİT HİBE TARIM DESTEĞİ VERDİ
Çiftilerimizde 2002’de Isparta’da sadece yılda 8 milyon tarım desteği verdik. Şimdi 87 milyon lira tarım desteği veriyoruz. 15 yılda 10 kat artmış. 15 yılda hükümetimiz döneminde 589 milyon nakit hibe tarım desteği verdi.  
46 BİN 712 HEKTARLIK BİR ALANI SİT ALANI OLARAK KORUMA ALTINA ALACAĞIZ
Isparta’da altyapısı yenilenmiş meyvecilik araştırma merkezi kurduk. Tabi bunlar yetmez. Daha yapacak çok işimiz var. Isparta’da 4 tane tarımsal ovayı yani 46 bin 712 hektarlık bir alanı sit alanı olarak koruma altına alacağız.
GÜL VE LAVANTAYI EKONOMİ BAKANI TAKİP EDİYOR
Isparta’nın gülü, lavanta üretimini küresel pazarlara daha fazla ulaştırmak için çalışma yapıyoruz. Onu da Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi takip ediyor.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ISPARTA’NIN HIZINA YETİŞEMİYOR
2019’da Isparta’da artık sabahçı, öğlenci yok tam gün eğitim var. Hatta şimdiden birçok yerde geçilmiş bile. Demek ki milli eğitim bakanlığı Isparta’nın hızına yetişemiyor.
ISPARTA’YA 2 TANE ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURUYORUZ
Isparta’da 3 organize sanayi bölgesinde 638 hektar alanda 96 perselde 2 bin 460 çalışanımız var. Şimdi Isparta’ya 2 tane organize sanayi bölgesi kuruyoruz. Sanayi bölgesi demek iş, aş, ekmek kapısı demek. Böylece 8 bin kardeşimize daha iş, aş imkanı sağlayacağız. Ayrıca Göl Bilim Araştırma Merkezini kuracağız.
DEREBOĞAZINI HIZLANDIRACAĞIZ
Isparta’yı Antalya’ya bağlayacak Dereboğazı yolunu hızlandıracağız”
 

Anahtar Kelimeler:
Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °