Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

“Artık şeytan taşlamayı bırakıp, namaz kılma vaktimiz gelmiştir”

“Artık şeytan taşlamayı bırakıp, namaz kılma vaktimiz gelmiştir”

SİYASET 24.07.2017 06:16:00 0
“Artık şeytan taşlamayı bırakıp, namaz kılma vaktimiz gelmiştir”
Milliyetçi Hareket Partisi’nin 12. Olağan Merkez İlçe Kongresi’nde tek listeyle giren mevcut başkan Akif Çapraz güven tazeledi. Kongrede konuşan Çapraz, “Bizim artık şeytan taşlamayı bırakıp, namaz kılma vaktimiz gelmiştir. 11 yaşında ülkücü hareketin içerisine girmiş, 33 yaşına kadar teşkilatın her kademesinde görev yapmış bir kardeşiniz olarak genel başkanımızın uygun gördüğü şekliyle görevi ileriye taşıma gayretindeyim” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Isparta Merkez İlçe 12. Olağan kongresi dün Kültür Sineması’nda gerçekleştirildi. Kongreye  MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, MYK üyesi Hüseyin Kocabaş, İl Başkanı İsa Yalçın, Antalya ve Burdur il başkanları, CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy, BBP İl Başkanı Şener Taşören, partililer ve merkez ilçe delegeleri katıldı. 400 delegenin oy kullanabilme hakkının bulunduğu kongrede seçime mevcut başkan Akif Çapraz, tek listeyle girdi.
BİLGİÇ’TEN TELGRAF
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, MHP Merkez İlçe kongresine bir telgraf gönderdi. Bilgiç telgrafında kongrenin hayırlar getirmesini temenni etti.
BİZİM İÇİN ADANMIŞLIKTAN ZİYADE BU DAVAYA BİR ADANMIŞLIK VARDI
Kongrenin açış konuşmasını mevcut başkan ve başkan adayı Akif Çapraz yaptı. 14 Mart 2017 tarihinde Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin emriyle göreve getirildiğini anlatan Çapraz, “11 yaşında ülkü ocaklarına adım atmış, Isparta’nın bir evladı olarak yetişmiş daha sonra eğitimini devam ettirmiş ve Isparta’ya dönmüş, 5 yıl il ocak başkanlığı yapmış bir kardeşinizim. Bizim için adanmışlıktan ziyade bu davaya bir adanmışlık vardı. Bizi anlayan, bize gönül veren, bizi destekleyen, bizi seven, bize kırgın da olsa bu davanın içerisinde ben de varım diyen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.
BİZLERİ BİRBİRİMİZE DÜŞÜRMEYE KİMSENİN HAKKI YOK
MHP’nin ve devletimizin zor günlerden geçtiğini ifade eden Çapraz, şunları söyledi: “size hatırlatmak istiyorum. 1991 seçimlerinden sonra cennet mekan başbuğumuz Alpaslan Türkeş bey siyasi bir hamleyle meclise girmişti. 19 milletvekilimiz vardı ve bir milletvekili daha bulduğumuz zaman grup kuracaktık. Grup kurduğumuz zaman milliyetçi ülkücü hareketin görüşlerini daha gür ve baskılı şekilde dile getirebilecektik. O günün şartlarında diğer siyasi partilerde bulunan ülkücü hareketin içinde yetişmiş ağabeylerimiz vardı.  Biz 20 kişi olup bir grup kurarız derken bir grup çekti gitti. Bir el girdi ve bizi ayırdı. Akabinde Türkeş’siz MHP dediler, yıllar geçti MHP’siz bir meclis dediler. Bir baktık; seçimlerden sonra bizim töremize uymayan şeyler. Benim partim Milliyetçi Hareket Partisi, benim başka bir partim yok, ben bu davanın, bu törenin içerisinde varım, ben bu töreden başka bir şey bilmem diyen her bir dava arkadaşımızın başımızın üstünde yeri var. Ama bizleri birbirimize düşürmeye kimsenin hakkı yok.
BİZİM KİMSEYE KIRGINLIĞIMIZ, KÜSKÜNLÜĞÜMÜZ YOK
Bizler geldiğimiz günden beri hep uğraşıyoruz. Bir siyasi anıyı da anlatmak istiyorum. Rahmetli cumhurbaşkanımız rahmetli Süleyman Demirel, bir gün basın toplantısı düzenliyor. Konuşma arasında Türkiye’de 76 il artı bir il vardır toplamda 77 ildir diyor. Toplantıdan sonra gazeteciler neye göre 76, neye göre artı bir il diye soruyorlar. Sayın cumhurbaşkanımız Türkiye’de 76 ilde insanlar emekleriyle bir yere gelirler, ayakkabılarının altı eskimiştir. Çabalarlar, mücadele ederler, o yüzden bir yere gelirler. Ama bir il var ki o ilde insanların ayakkabısının altı değil, ayakkabısının üstü eskir. Ne yazık ki o il Isparta. Bizim artık şeytan taşlamayı bırakıp, namaz kılma vaktimiz gelmiştir. 11 yaşında ülkücü hareketin içerisine girmiş, 33 yaşına kadar teşkilatın her kademesinde görev yapmış bir kardeşiniz olarak genel başkanımızın uygun gördüğü şekliyle ileriye taşıma gayretindeyim.  Bizim kimseye kırgınlığımız, küskünlüğümüz yok. Akif Çapraz’ın şahsıyla herkesin problemi olabilir. Ama bu partinin kurum ve kuruluşlarıyla hiç kimsenin problemi olmaması gerektiğini düşünüyorum.”
Konuşmaların ardından seçime geçildi. Kongrede mevcut başkan Akif Çapraz yeniden merkez ilçe başkanı seçildi.
İŞTE YENİ YÖNETİM KURULU
Akif Çapraz(Başkan) Mustafa Küçüktütüncü, Bülent Güler, Erkan Tekeli, Onur Karakaya, Adem Üzmen, Osman Kazak, Erdoğan Yazıcı, Serkan Tokgöz, Taner Yıldız, Mehmet Acar, Serdar Candan, Sami Ayyıldız, Ertuğrul Aydoğan, Galip Saraç, Halil Çetin, Osman Gülay, Ümit Aslan, Osman Ünlü.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °