Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ak Parti Uluborlu’da Neler oluyor?

Ak Parti Uluborlu’da Neler oluyor?

SİYASET 19.02.2020 06:53:00 0
Ak Parti 
Uluborlu’da 
Neler oluyor?
Partinin yıllardır uyguladığı ‘kongrelere tek adayla gidilmesi’ tezi Uluborlu’da bitiyor mu? İlçede hafta sonu yapılacak olan kongre için mevcut ilçe Başkanı olan Abidin Erem’ın dışında Süleyman Böncü de aday olduğunu açıkladı.
 
PARTİ İÇİ MUTABAKAT
YAPILMADI MI?
Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti)’nde kuruluşundan bu yana uygulana gelen bir gelenek var. Bu da, kongrelere gidilirken birden fazla adayı bulunan başkanlıklar için kongre öncesi ‘Parti içi mutabakat’ sağlanarak bir isim üzerinde anlaşılıp o isimle kongreye gidilmesi. Bu yıllardır böyle gerçekleşti.
‘TEK ADAY’ UYGULAMASI
ULUBORLU’DA BOZULACAK MI?
Ancak, bu uygulama Uluborlu’da değişeceğe benziyor. Zira, kongre süreci içinde bulunan Ak Parti’de hafta sonu yapılacak olan Ak parti Uluborlu ilçe kongresinde iki aday var.
MEVCUT BAŞKAN EREM VE
BÖNCÜ ADAYLIKLARINI AÇIKLADI
Bilindiği gibi, mevcut ilçe Başkanı olan Abidin Erem ilçe başkanlığına yeniden aday olduğunu açıklamıştı. Ancak, Süleyman Böncü de Uluborlu ilçe başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Böylece, ilçede aday sayısı ikiye çıktı. Bu durum ‘Kongre öncesinde parti içinde konu hakkında mutabakat yapılmadı mı?’ sorusunu gündeme getirdi.  
“SONUCU SANDIK SÖYLESİN”
Hafta sonu yapılacak olan Ak Parti Uluborlu ilçe kongresi ile ilgili ilgili ortaya çıkan bu durumu sosyal medyadan paylaşan Uluborlu İlçe Başkanı Abidin Erem; ‘Durmak yok yola devam. Sonucu sandık söylesin’ değerlendirmesinde bulundu.
 

Anahtar Kelimeler: oluyor partiuluborludaneler
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °