Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

AK Parti muhtarlık seçiminde taraf değildir

AK Parti muhtarlık seçiminde taraf değildir

SİYASET 23.01.2019 17:28:00 0
AK Parti muhtarlık seçiminde taraf değildir
AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, 31 Mart yerel seçimlerinde parti olarak hiçbir muhtar adayı tarafında yer almadıklarını belirtti. Özel'in kamuoyuna açıklaması şöyle; "
 31 Mart tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde belediye başkanlarımız, il genel meclisi ve belediye meclis üyelerimiz ile köy ve mahalle muhtarlarımızı seçeceğiz. Şimdiden halkımızın demokrasi bayramını kutlarım.
 
               Isparta merkez mahallelerimizde bay-bayan bir çok muhtar adayının özgür iradesini kullanarak aday olduğunu görüyoruz. Seçimler için mahallesini yönetmeye talip olan arkadaşlarımıza başarılar dileriz.  Ancak mahallerimizden, muhtarlık için aday olan bazı kişilerin partimizin kurumsal kimliğini kullanarak vatandaşlarımızdan oy talebinde bulunduğu yönünde şikayetler almaktayız. Ne partimizin, ne ben ve milletvekili arkadaşlarımın ne de Belediye Başkan Adayı Sayın Şükrü Başdeğirmen’in herhangi bir mahallede desteklediği, yakın olduğu bir muhtar adayı yoktur. Muhtar adayları partilerin adayları değildir. Muhtarın partisi olmaz. Muhtarlık makamının yüceltilmesi ve iyileştirilmesi konusunda çok önemli çalışmalar yapan AK Partimiz, 31 Mart yerel seçimlerinde özellikle merkez mahallelerimizde yapılacak muhtarlık seçimine taraf değildir, partimizin çıkardığı bir aday yoktur.
 
               Partimizin çeşitli kademelerinde görev alan arkadaşlarımız içerisinde ikamet ettiği mahalleye ya da köylere aday olan arkadaşlarımız olabilir. Arkadaşlarımız partimiz veya herhangi bir yetkili tarafından değil, kendi özgür iradeleri ve bireysel kararlarıyla aday olmuşlardır. Tüm muhtar adaylarına aynı uzaklıkta olduğumuzu belirtir, yapılacak seçimlerin hayırlara vesile olmasını dilerim."

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °