Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

AK Parti, Isparta’nın ekonomik nabzını tutuyor

AK Parti, Isparta’nın ekonomik nabzını tutuyor

SİYASET 9.02.2018 07:03:00 0
AK Parti, Isparta’nın ekonomik nabzını tutuyor
AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı’nca Isparta’da gerçekleştirilen ‘Şehirlerin Ekonomik Beklentileri’ Forumu kapsamında Isparta’nın ekonomik yatırım talepleri alındı. AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Ali Boğa, ortaya çıkacak beklentilerin sadece tespit aşamasında kalmayacağını ifade ederek, taleplerin uygulamaya geçeceğini vurguladı.
 
AK Parti Ekonomik İşler Başkanlığı’nca Isparta’da ‘Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu gerçekleştirildi. Barida Hotels’de dün gerçekleştirilen toplantı 2 oturumdan oluştu. İlk oturumda AK Parti teşkilatının talepleri dinlenirken, öğleden sonraki ikinci oturumda Isparta’daki farklı sektör temsilcileri dinlendi. Toplantılara AK Parti Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı eski Muğla Milletvekili Ali Boğa, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun ile birlikte ITSO, SDÜ, KOSGEB, MÜSİAF, TÜMSİAD, KENT Konseyi ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Her iki oturumda da moderatörlüğü SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu yaptı.
KATILIMCILARA 5 SORU SORULDU
Toplantıda ilk olarak katılımcılara 5 sorunun yer aldığı soru formları verildi. Katılımcılardan bu soru formlarını doldurmaları ve taleplerini sözlü olarak da ifade etmeleri istendi. Soru formlarında “Hükümetin son 15 yılda şehrimizde gerçekleştirdiği ve sizi en çok memnun eden yatırımı memnun eden yatırımı ne oldu? Şu anda devam eden ve hızlanması gerektiğini düşündüğünüz en önemli yatırım ve proje? Önümüzdeki dönemde şehrimizde başlanmasını beklediğiniz en önemli yatırım? Şehrinizin ihtiyaç duyduğu yatırımların gerçekleşmesinin önündeki en önemli engeller nelerdir? Şehrinizin önümüzdeki 10 yıllık sürede hangi proje ve projelerle cazibe merkezi haline gelmesini ya da öne çıkmasını istersiniz?” diye soruldu.
BOĞA: ÖNEMLİ BİR YOL HARİTASI OLUŞTURACAK
Toplantının açış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, AK Parti Ekonomik İşleri Başkan Yardımcısı Ali bey, şehrimizin ekonomik beklentilerini alacaklar. Bunu 2 basamak olarak planladık. İlk basamağında AK Parti teşkilatı içerisindeki beklentileri aldık. İkinci oturumda farklı sektörlerden özellikle ekonomiyle ilgili STK’lardan şehrin ekonomik beklentilerini dinleyeceğiz. Bunlar ciddi şekilde analiz edilerek raporları oluşturuluyor. Hükümetimizin Isparta ile ilgili öncelikleri, üzerinde ağırlık vermesi gereken konuların haritasını çıkarmak ve bunların analizleri çerçevesi içerisinde gerekli koordinasyonun sağlanmasında Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve bakanlarımız tarafından planlamalar yürütülüyor. Geniş katılımlı toplantılardan ziyade farklı sektörlerden katılımcıların olduğu bir çalışma yönteminin daha doğru olacağı sonucuna ulaştık. Ortaya çıkacak sonuçlar gerekli analiz ve raporlamalar yapıldıktan sonra bizlerle paylaşılacak. Isparta’mıza katkı yapmak ve nerede eksik kaldıysa onları tamamlamak noktasında önemli bir yol haritası oluşturacak” dedi.
BOĞA: 2019’DA 2 ÖNEMLİ SEÇİM VAR
Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı Ali Boğa da ülkemizin 2019 yılında 2 önemli seçime gideceğini ifade ederek, “  Birisi mahalli idareler seçimi, diğeri de genel seçim. Ama bu genel seçim diğerlerinden daha farklı bir mahiyet ve sonuç arz edecek. İkinci seçimin 2 sonucu olacak. Birincisi milletvekillerini belirleyeceğiz. Diğer taraftan Türkiye, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiyor. Bu seçim 2019 sonbaharında yapılacak. 2019’a giderken Ankara’da AK Parti’nin içinde çalışmalar yapan birimler var. Bunlardan birisi de Ekonomi İşleri Başkanlığı. Ekonomi İşleri Başkanlığı, vatandaşlarla iç içe olur ve nereler düzeltilirse daha iyi olur ve acil yapılması gerekenler nelerdir bunları araştırır. Başkanımız hem genel başkan yardımcısı hem de MKYK üyesi olduğu için bizim raporlarımızın sonucu doğrudan doğruya bakanlar kuruluna ulaşabiliyor. Olacaklar anında olamayacaklar da program çerçevesinde gerçekleştirilmeye çalışılıyor” şeklinde konuştu.
BURADA YAPILANLAR UYGULAMAYA GEÇİLECEK
AK Parti’nin 15 yıldır kesintisiz Türkiye’yi yönettiğini belirten Boğa, “Durum tespiti yapalım diye her türlü siyasi görüşten uzak olarak vatandaşa ‘son 15 yıldır şehrinize sizi rahatlatan bir yatırım yapabildik mi, yaptıysak nedir?’ diye soruyor. İkincisi devam eden projelerden hangisi bir an önce biterse sizi rahatlatır, üçüncüsü ise önümüzdeki dönem Isparta’da ne isterseniz diye soruyoruz. Bunu üniversite ya da başka  bir kurum yapabilir. Ama o zaman tespit aşamasında kalır. Bunu iktidar partisi yaptığı için eylemi ve uygulaması var. Burada yapılanlar uygulamaya geçilecek” dedi.
 ISPARTA’NIN EN MEMNUN KALDIĞI YATIRIMLAR
Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu moderatörlüğünde katılımcılar 5 soruya hem sözlü hem de yazılı olarak yanıt verdi. İlk soruda ‘Hükümetin son 15 yılda şehrimizde gerçekleştirdiği ve sizi en çok memnun eden yatırımı memnun eden yatırımı ne oldu?’ diye soruldu. Farklı sektör temsilcilerinin bu soruya verdiği yanıtların başında Şehir Hastanesi, doğalgaz, KYK öğrenci yurtları, TKDK ve tarım desteklemeleri, Davraz Kayak Merkezi gibi yatırımlar geldi. ITSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Çelik, Ekonomi Bakanlığı’nca desteklenen URGE projesinin Isparta’nın rekabet gücünü artırması açısından önemli olduğunu vurgularken, TÜMSİAD İl Temsilcisi Alperen Özer de kapalı sulama sistemleri yatırımlarının önemine işaret etti.
YOLLAR, KARA HAVACILIK OKULU, GÜL VE ELMAYA DESTEK HIZLANDIRILMALI
İkinci soruda katılımcılara ‘Şu anda devam eden ve hızlanması gerektiğini düşündüğünüz en önemli yatırım ve proje nedir?’ diye soruldu. Bu soruya gelen cevapların başında Dereboğazı ve Konya duble yolu, OSB’nin genişletilmesi, Kara Havacılık Okulu, gül ve elmaya destek, boşaltılan hastane binalarının ekonomiye kazandırılması gibi konular yer aldı.
ISPARTA 2.ÜNİVERSİTE VE TOKİ’NİN HIZLANDIRILMASINI İSTEDİ
Üçüncü soruda da katılımcılardan ‘Önümüzdeki dönemde şehrimizde başlanmasını beklediğiniz en önemli yatırım nedir?’ sorusunu yanıtlamaları istendi. Bu soruya gelen cevapların başında ise 2.üniversite, tıbbi ve aromatik bitkilere verilen desteğin artırılması, bu bağlamda turizmin geliştirilmesi ile TOKİ yer aldı.
Diğer sorulara alınan yanıtlarla birlikte toplantı sonunda bir değerlendirme yapıldı. Toplantıdan alınan çıktılar ile bir rapor hazırlanacak ve AK Parti genel merkezine sunulacak. GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °