Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Ak Parti Isparta Merkez İlçe’de; Ahmet Yasir Pirimoğlu Dönemi

Ak Parti Isparta Merkez İlçe’de; Ahmet Yasir Pirimoğlu Dönemi

SİYASET 10.10.2020 18:40:00 0
Ak Parti Isparta Merkez İlçe’de; 
Ahmet Yasir 
Pirimoğlu
Dönemi
Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak’ın 3 dönem kuralı nedeniyle tekrar aday olmadığı 6. Kongrede Ahmet Yasir Pirimoğlu, tek aday olarak girdiği seçimlerde partinin yeni Merkez İlçe Başkanı seçildi.
 
Isparta’da tüm ilçe kongrelerini tamamlayan Ak Parti’de bugün Merkez ilçe Kongresi heyecanı yaşandı. Koronavirüs pandemisi nedeniyle maskeli ve sosyal mesafeli olarak saat 11.00’de Davraz Mahallesinde bulunan Kapalı Pazar Yerinde başlayan kongreye; Ak Parti Konya Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sorgun, Ak Parti Balıkesir Milletvekili ve Isparta Koordinatör Milletvekili Kasım Bostan, Ak Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, İl Başkanı Osman Zabun, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin ve üyeleri, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Merkez ilçe delege ve üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.
PARLAK; “BİZE VERİLEN GÖREVLERİ
YAPMANIN GAYRETİ İÇİNDE OLDUK”
Kongrede ilk olarak Kongre Divan Heyeti oluşturuldu. Buna göre; Divan Başkanlığına Ak Parti Balıkesir Milletvekili ve Isparta Koordinatör Milletvekili Kasım Bostan, Divan Başkan Yardımcılığına İl Başkanı Osman Zabun ve Katipliklere ise Mehmet Ali Eryiğit, Şerife Sevim Köse ve Halil İbrahim Güleç oy birliği ile getirildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından kongrenin açılış konuşmasını Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak yaptı. Parlak konuşmasında; “Ülkenin üzerine ekonomik krizler ve her türlü olumsuzlukların karabasan gibi çöktüğü bir zamanda, bu kördüğümü çözmek üzere Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Ağustos 2001 yılında kurduğu Ak Parti ile yola çıktık ve Allaha şükür ki, bugünlere geldik ve ülkemizi de düzlüğe çıkardık. Ben Ak Parti Isparta Merkez İlçe Başkanlığı görevini üç dönem yerine getirdim ve bu dönem ise 3 dönem kuralı nedeniyle aday olamıyorum. Görevi yeni arkadaşlarımıza teslim edeceğiz. Bu zamana kadar bize verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti içinde olduk. Halkımızın sorunlarını çözmeye çalıştık. Bu konuda da önemli bir başarı ve önemli bir yol katettiğimizi düşünüyorum.
“TÜRKİYE’DE ARTIK HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ
OLMAYACAK’ SLOGANIYLA YOLA ÇIKTIK VE…”
Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 yıl önce ‘Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ sloganıyla kurulan partimize 3 Kasım 2002 tarihinde de yüce milletimiz yönetimi Ak Parti iktidarına teslim ettiler.
“MİLLETİMİZ HER ZAMAN
PARTİMİZE SAHİP ÇIKTI”
İçte ve dıştaki düşmanlara rağmen ‘Dik dur eğilme, bu millet seninle’ diyerek yolumuza devam ettik ve sizler yani milletimiz bize sahip çıktı. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz.
“BU BİR BAYRAK YARIŞIDIR”
Bilindiği gibi, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında partimiz için 6. Olağan kongre süreci başladı ve bugün itibariyle merkez ilçe kongremizi yapıyoruz. Bu süreç il kongremizle sona erecek. Biz de Merkez İlçe yönetimi olarak iki dönemdir yaptığım bu göreve yani 3. Döneme 19 Kasım 2017 tarihinde seçilerek gelmiştik. Bu bir bayrak yarışıdır. Bugün de bu görevimizi yeni arkadaşlarımıza devredeceğiz” dedi.
“ISPARTA MERKEZ İLÇE OLARAK
ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATTIK”
Ak Parti Merkez İlçe yönetimi olarak başarılarından da bahseden Başkan Parlak; “Bu işler ateşten gömlek giymeye benzer. Biz üç dönemdir o gömleği giyiyoruz. Son yapılan Milletvekili seçimlerinde 4 Milletvekilinden 3’ünü biz kazandık. Cumhurbaşkanlığı sistemi seçimlerinde % 58’le desteğimizi gösterdik. Son olarak geçtiğimiz yıl yapılan Yerel Seçimlerde ise 10 yıldır bizde olmayan Belediye Başkanlığını kazanarak sayın Şükrü Başdeğirmen Başkanımızı göreve getirdik. Bunun haricinde Belediye Meclisinden İl Genel Meclisine kadar üyeliklerinin kazanılmasında önemli başarılar yakaladık.
BAŞKAN ÖMER PARLAK VEDA ETTİ
Sonuç olarak; 3 dönem kuralı nedeniyle bugün itibariyle görevim sona ermektedir. Bundan sonra bu göreve değerli arkadaşım Yasir Pirimoğlu devam edecek. Ben sefer bizden, kader Allah’tandır diyorum. Hoşçakalın” dedi.
PİRİMOĞLU; “HAYAL BİLE
EDİLEMEYENLER YAPILDI”  
Kongrede daha sonra kürsüye Merkez İlçe Başkan Adayı Ahmet Yasir Pirimoğlu geldi. Pirimoğlu da konuşmasında; “14 Ağustos 2001’de Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulan Ak Parti 19 yıldır bu ülkenin yönetiminde yer almakta ve yüzlerce hatta binlerce yatırıma imza atmaktadır. Dünya lideri haline gelen Cumhurbaşkanımız Erdoğan, ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyerek dünyaya meydan okuyarak her zaman mazlumun yanında olmuştur. Askeri vesayet olayına son vermiştir. Artık eski Türkiye geride kalmıştır. Şimdi, daima yinelenen daima ilerleyen, gelişen bir Türkiye vardır” dedi.
YENİ BAŞKAN YASİR PİRİMOĞLU
Kongrede daha sonra protokol konuşmaları yapıldı ve sırasıyla; Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ak Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, İl Başkanı Osman Zabun, Ak Parti Balıkesir Milletvekili ve Isparta Koordinatör Milletvekili Kasım Bostan ve Ak Parti Konya Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sorgun birer konuşma yaptılar.
Kongrede daha sonra seçimlere geçildi ve tek liste ile gidilen seçimler neticesinde Avukat Ahmet Yasir Pirimoğlu başkanlığındaki liste, delegelerin çoğunluğunun oyunu alarak göreve tekrar seçildi.


 

Perşembe 19.9 ° / 7.1 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °