Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ak Parti Isparta Merkez İlçe’de; Aday Sayısı 7’ye Çıktı

Ak Parti Isparta Merkez İlçe’de; Aday Sayısı 7’ye Çıktı

SİYASET 29.09.2020 05:14:00 0
Ak Parti Isparta Merkez İlçe’de; 
Aday Sayısı 
7’ye Çıktı
Isparta’da 12 ilçe kongresini tamamlayan Ak Parti Teşkilatında sıra Merkez İlçe Kongresine geldi. Bu doğrultuda, mevcut Başkan Ömer Parlak 3 dönem kuralına takıldığı için bu dönem aday olamadığı için kimin başkan olacağını belirleme süreci devam ediyor. Bu konuda son gelişme olarak; temayüle giren 4 adayın yanı sıra temayülde isimleri yazılan 3 adayın daha aday olarak Genel Merkeze çağrılması bekleniyor.
 
Konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre; Bilindiği gibi 14 Eylül’de Ak Parti Isparta Merkez İlçe Başkanlığında yapılan temayül yoklamasına Hüsamettin Çelik, Yasir Pirimoğlu, Mehmet Ali Eryiğit ve Furkan Can Er katılmış ve partililer kimi Merkez İlçe Başkanı olarak görmek istiyorlarsa oy pusulasına onun adını yazıp sandığa atmışlardı.
TEMAYÜL OY PUSULALARINDAN
3 ADAYIN İSMİ DE ÇIKTI
Partide yapılan temayülde, mevcut 4 aday ismin yanı sıra; Serkan Başpınar, Hamidullah Armağan ve Mehmet Ali Ertuğrul’un isimlerinin de yoğunlukta çıktığı bu nedenle Ak Parti Isparta Merkez İlçe Başkanlığı için bu 7 isim arasından bir ismin belirleneceği belirtildi.
ERKAN KANDEMİR’İN
PROGRAMI YOĞUN OLUNCA…
Bilindiği gibi, geçtiğimiz hafta Cuma günü Isparta’ya gelen Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’in adaylarla görüşme yaparak, yapılacak merkez ilçe kongresinde kimin aday olacağını belirlemesi bekleniyordu. Ancak, Kandemir’in programının yoğun, zamanının kısıtlı olmasından dolayı bu gerçekleşmedi ve aday belirleme işi Ankara’ya kaldı.
ADAY SAYISI 1’E DÜŞÜRÜLECEK
Bu doğrultuda; Temayüle katılan ve Merkez İlçe Başkan adayı olan bu 7 ismin muhtemelen önümüzdeki Perşembe günü Ankara’ya gideceği ve Genel Merkez yöneticileri ile yapılacak görüşmeler neticesinde kimin Isparta Merkez İlçe Başkan adayı olacağının belirleneceği öğrenildi.
KONGRE 10 EKİM’DE
Bilindiği gibi; Isparta Merkez İlçe kongresi 10 Ekim 2020 Cumartesi günü Davraz Mahallesi Kapalı Halk Pazarında yapılacak.  
 
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °