Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

AK Parti ‘evet’ için tam kadro sahada

AK Parti ‘evet’ için tam kadro sahada

SİYASET 6.03.2017 05:29:00 0
AK Parti ‘evet’ için tam kadro sahada
16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa Değişikliği referandumu için TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, ilçelerde özellikle üniversiteli öğrencilere yeni Cumhurbaşkanlığı sistemini anlatırken, Milletvekili Said Yüce de ilçe ilçe gezerek, ‘evet’ için destek istedi.
Partili Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini getirecek olan 18 maddelik Anayasa değişikliği için Türkiye, 16 Nisan’da sandık başına gidecek. AK Parti ile MHP’nin ortak hazırladığı Anayasa değişikliği paketi kapsamında partiler de çalışmalarını sürdürüyor. AK Parti haftalar öncesinde başladığı Mahalle Forumları’nda halka yeni sistemi anlatırken, hafta sonunda da Isparta’ya gelen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ile Milletvekili Said Yüce de ilçe ilçe gezerek ‘evet’ için destek istedi. Özellikle Bilgiç, Şarkikaraağaç, Uluborlu ve Yalvaç’ta üniversite gençliğiyle buluşarak, yeni sistemde seçilme yaşının 18’e düşürülmesinin önemine değindi. Gençlerin ilçelerdeki sorunlarını da tek tek not alan Bilgiç, sorunlarla ilgileneceği sözünü verdi. Bilgiç dün de Eğirdir’de işadamları, muhtarlar ve STK temsilcileriyle bir araya gelerek Anayasa değişikliği paketini anlattı.
PARLAMENTO İÇERİSİNDEKİ VESAYETLERİ ORTADAN KALDIRMAK GEREKİYOR
Üniversite öğrencilerine Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte seçilme yaşının 18’e düşürüleceğini ifade eden Bilgiç, gençlerin de artık bu ülkenin geleceğinde söz sahibi olacaklarını vurguladı. Türkiye'de vesayet sisteminin bitirilmesi gerektiğine işaret eden Bilgiç, "Parlamento içerisindeki vesayetleri ortadan kaldırmak gerekiyor. Parlamentonun yasama alanına çekilmesi gerekiyor. Türkiye'de yasama, yürütme ve yargının bağımsızlığından söz ediyorsak bugünkü sistemde bunu gerçekleştirme imkanımız olmadığını gördük ve yaşadık" dedi.
BUGÜN CUMHURBAŞKANI İSTERSE MECLİSİ FESHEDER
Türkiye'deki cumhurbaşkanlarının hep siyasetin içinde olduğunu vurgulayan Bilgiç, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanı geniş yetkilerle donatılmış durumda. Bir genel başkan en çok oyu alıyor. Cumhurbaşkanı hükümeti kurma görevini veriyor. Bakanlar kurulunu oluşturuyor. Cumhurbaşkanının istemediği hiçbir kimseyi bakan yapamıyor. Sonra çalışmaya başlıyorsunuz atamalar gelecek. Cumhurbaşkanının istemediği hiç kimseyi atayamıyorsunuz. Hepsinde cumhurbaşkanının nihai kararı var. Yasamaya geliyorum. Yasayı çıkarıyorsun cumhurbaşkanı isterse veto edebiliyor. Veya yasama açısından Anayasa Mahkemesi'ne götürebiliyor. Hani burada karar parlamentonundu. Meclisin bir sorumluluğu var. Meclis en azından hesap veriyor. Bugünkü şekliyle cumhurbaşkanının hesap verme sorumluluğu yok. Bugün cumhurbaşkanı isterse meclisi fesheder."
YÜCE DE YOĞUN BİR HAFTA SONU GEÇİRDİ
Öte yandan AK Parti Milletvekili Said Yüce de hafta sonunda bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Keçiborlu’da esnaf ziyareti yapan Yüce, Güneykent Beldesi ile Gönen’de de vatandaşlarla buluştu. Bazı sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret eden Yüce, SDÜ  Öğrenci Konseyi üyeleriyle buluşarak, Anayasa değişikliğini anlattı. Yüce, ziyaretlerinde halka neden ‘evet’ demeleri gerektiğini gerekçeleriyle sundu. 

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °