Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ak Parti’de Değişim Haftası; 2023’ün Manifestosu Geliyor…

Ak Parti’de Değişim Haftası; 2023’ün Manifestosu Geliyor…

SİYASET 23.03.2021 12:15:00 0
Ak Parti’de Değişim Haftası; 
2023’ün 
Manifestosu 
Geliyor…
‘Türkiye için güven ve istikrar’ sloganı ile 24 Mart Çarşamba günü yani yarın yapılacak 7. Olağan Büyük Kongre’de partiyi 2023 seçimlerine götürecek yeni kadrolar belirlenecek.
 
ISPARTA KONGRESİ
22 KASIMDA YAPILDI
“İnandığın yolda yürü” sloganıyla 2019’un Aralık ayında başlattığı 7. Olağan Kongre sürecini bu hafta “Türkiye için güven ve istikrar” sloganı ile yapacağı büyük kongre ile tamamlayacak. Bilindiği gibi, Ak Parti’nin kongre süreci çerçevesinde Isparta İl Kongresi de 22 Kasım 2020 tarihinde gerçekleşmiş ve kongreye, son bölümde çıkan olaylar damgasını vurmuştu.
AK PARTİ 2023’ÜN
MANİFESTOSU GELİYOR
Ak Parti teşkilatlarında yüzde 70’lere varan yenilenmenin parti yönetimine de yansıması eş zamanlı olarak kabinede de değişiklik yapılması bekleniyor. Ak Parti 7. Olağan Büyük Kongresini 24 Mart Çarşamba günü Arena Spor salonunda yapacak. Partinin en üst karar organı olan ve 50 kişiden oluşan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda (MKYK) yapılacak değişiklik devamında ‘A takımı’ olarak adlandırılan 16 kişilik Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinde de değişimi getirecek. Ak Parti’yi 2023 yılında yapılacak seçimlere götürecek yeni kadroların belirlenmesi açısından büyük kongre önem taşıyor.
MİLLETVEKİLİ DIŞINDA DA
İSİMLER YER ALACAK
Cumhurbaşkanı Erdoğan “Çarşamba günü yapacağım konuşma adeta 2023’ün bir manifestosu olacaktır” açıklamasıyla kongrede Türkiye’nin gelecek perspektifini ortaya koyan bir vizyon çizeceğine dikkat çekti. Ak Parti MKYK’daki değişimin ise bugüne kadar yapılan Ak Parti kongrelerinde gerçekleşen değişimden farklı olması bekleniyor. MKYK’da ağırlıklı olarak Milletvekillerinden oluşan yapı değişecek. MKYK’de Milletvekili olmayanların sayısının artması, eski Milletvekillerinin yanında bugüne kadar Ak Parti’de siyaset yapmamış yeni isimlerin de yer alabileceği belirtiliyor.  
BAKANLIKLAR BÖLÜNEBİLİR
Teşkilatlar, kadın ve gençlik kollarında gerçekleştirilen, bu hafta yapılacak 7. Olağan Kongre ile parti yönetiminde yapılacak değişimin kabineye de yansımasına kesin gözüyle bakılıyor. Cumhurbaşkanının, sadece partide de değil kabinede de 2023 seçimlerine götürecek kadroları oluşturacağı bir anlamda ‘Seçim kabinesini’ kuracağı belirtiliyor. Bazı bakanlıkların bölünerek yeni bakanlıkların kurulması, bazı bakanların görevden alınması, bazı bakanlıklarda ise kaydırmalar yapılması şeklindeki bir kabine revizyonunun gerçekleştirilmesi bekleniyor.
KABİNEDE SİYASETÇİ BAKAN
EKSİKLİĞİ GİDERİLECEK
Kabine değişikliğinin kongreden önce gerçekleştirilerek kabine dışında kalan bazı isimlerin partiye kaydırılabileceği belirtiliyor. Gerçekleştirilecek kabine revizyonu ile siyasetten gelen isimlere daha fazla yer verileceği de kulislere yansıyan bilgeler arasında. Yeni sisteme geçildikten sonra kabinedeki siyasetçi bakan eksikliği Ak Parti içinde de zaman zaman dile getirilirken, özellikle muhalefetten gelen eleştirilere bakanların yanıt vermekte yetersiz kaldığı tespit ve eleştirileri kulislerde yansıdı.
CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI
SAYISI İKİYE ÇIKABİLİR
Kabine revizyonunda bu durumun dikkate alınacağı ve kabinenin siyasetten gelen isimlerle güçlendirileceği dile getiriliyor. Bazı bakanlıkların iş yükünün çok artması nedeniyle bölünebileceği, Cumhurbaşkanı yardımcısı sayısının ise ikiye çıkarılabileceği de belirtiliyor.

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °