Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Ak Parti’de 2. Başkanvekilinin; Kim Olduğu Belli Oldu

Ak Parti’de 2. Başkanvekilinin; Kim Olduğu Belli Oldu

SİYASET 25.03.2021 05:36:00 0
Ak Parti’de 2. Başkanvekilinin; 
Kim Olduğu
Belli Oldu
Ak Parti’de uzun süredir Numan Kurtulmuş’un yürüttüğü Başkanvekilliği sayısı dün yapılan kongre ile ikiye çıkarıldı ve Partinin diğer Başkanvekili son Başbakan Binali Yıldırım oldu.
 
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin yeni MYK üyelerini belirledi. Ömer Çelik, yeniden Parti Sözcüsü seçildi. Parti yönetimindeki görev dağılımını Çelik açıkladı.
PARTİNİN BAŞKANVEKİLLERİ
KURTULMUŞ VE YILDIRIM
AK Parti Sözcüsü Çelik "Önümüzdeki dönemde 2023-2024 seçimleriyle ilgili olarak bu MKYK'mız partimizin en üst yönetim organı olarak içinden çıkardığı MYK'mızla birlikte bütün bu siyasi süreçleri yönetecek," ifadelerini kullandı. Buna göre AK Parti Genel Başkanvekilliğine Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş getirildi.
TEŞKİLAT BAŞKANI ERKAN KANDEMİR
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda, Binali Yıldırım, Numan Kurtulmuş, Ömer Çelik, Erkan Kandemir, Fatih Şahin, Hayati Yazıcı, Ali İhsan Yavuz, Hamza Dağ, Efkan Ala, Jülide Sarıeroğlu, Özlem Zengin, Mehmet Özhaseki, Nurettin Canikli, Vedat Demiröz, Mustafa Şen, Leyla Şahin Usta, Ömer İleri ve Çiğdem Karaaslan yer aldı. AK Parti Teşkilat Başkanlığına Erkan Kandemir, Genel Sekreterliğe Fatih Şahin, Siyasi Hukuki İşler Başkanlığına Hayati Yazıcı getirildi. AK Parti MYK'de Ali İhsan Yavuz Seçim İşleri Başkanı, Hamza Dağ Tanıtım ve Medya Başkanı, Efkan Ala Dış İlişkiler Başkanı olarak görev yapacak.
 
 

Salı 13 ° / 3 °
Çarşamba 10.9 ° / 4.8 °
Perşembe 6.3 ° / 1.5 °