Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

AK kadınlardan yerli üretim vurgusu

AK kadınlardan yerli üretim vurgusu

SİYASET 15.12.2018 06:30:00 0
AK kadınlardan yerli üretim vurgusu
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından yerli üretim ve yerli tüketime destek vermek amacıyla kermes düzenlendi. İl Kadın Kolları Başkanı Şerife Sevim Köse, bugün sona erecek kermese tüm halkı davet ederken, İl Başkanı Osman Zabun da “Burada ticari bir kazançtan ziyade yerli üretimde farkındalık yaratmak ve yerli üretimi yeniden gündeme getirmek adına yapılan bir organizasyon var” dedi.
 
 
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 81 İlle eş zamanlı olarak ‘Yerli Üretir, Milli Üretir, Ekonomiye Destek Verir’ sloganıyla bir kermes düzenlendi. AK Partili kadınların el emekleriyle yaptıkları ürünlerin yer aldığı kermesin açılışına AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, AK Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Şerife Sevim Köse, partililer ve AK Parti kadın kolları üyeleri katıldı. Kermes, Özkanlar Kavşağı’nın altında bulunan bir binanın zemin katında açıldı.
KÖSE: ISPARTA HALKINI BURAYA BEKLİYORUZ
Kermes hakkında bilgi veren AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Şerife Sevim Köse, “I. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amacıyla 1946 da Tbmm'nin almış olduğu kararla 12-18 Aralık Yerli Malı Haftası olarak kutlanmaktadır. Yerli tüketimin bilinçli olarak artması, tutumlu ve bilinçli bir tüketici olmanın öneminin vurgulandığı, tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliği ve bu şekilde ülkenin zenginliklerinin artması, ayrıca bilinçli tüketicilik konuları üzerinde durulan bu haftanın anlam ve önemine binaen AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak "AK Kadınlar Yerli Üretir, Milli Üretir, Ekonomiye Destek Verir!" mottosuyla düzenlenen bu etkinlikle el emeği göz nuru, birbirinden güzel ürünlerimizi 2 gün boyunca Isparta halkının beğenisine sunuyoruz. Kadınlarımızın el emekleriyle yaptıkları ürünleri burada satışa çıkarıyoruz. Tüm halkımızı buraya bekliyoruz” dedi.
ZABUN: KADINI VE ERKEĞİ İLE DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ
AK Parti İl Başkanı Osman Zabun da kadın kollarının başlattığı bu projenin önemli olduğunu ifade etti. Zabun, “Yerli Üretir, Milli Üretir, Ekonomiye Destek Verir projesi altında aslında bir farkındalık yaratmak adına böyle bir organizasyona imza attılar. Baktığımız zaman annelerimiz, bacılarımız, eşlerimiz, kızlarımız çalışmayı son derece seven ve sosyal hayatın içerisinde tüm unsurlarıyla yer alan, aktif, her şeyi dizayn eden çok dinamik bir yapıya sahiptir. Bugün AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığımızın organizasyonunda böyle bir etkinliği başlattılar. Burada bayan arkadaşlarımız el emeği ürettikleri tüm ürünleri vatandaşlarımıza sunuyorlar. Burada ticari bir kazançtan ziyade yerli üretimde farkındalık yaratmak ve yerli üretimi yeniden gündeme getirmek adına yapılan bir organizasyon var Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu ülkenin önü açıktır. Kadını ve erkeği ile daha çok çalışacağız ve inşallah daha üst noktalara ülkemizi, milletimizi hep birlikte taşıyacağız” şeklinde konuştu.
Kermesin açılış kurdelesini AK Parti İl Başkanı Zabun, Belediye Başkan Adayı Başdeğirmen, İl Kadın Kolları Başkanı Köse ve katılımcılar birlikte kesti. Daha sonra Köse, kermesteki ürünler hakkında katılımcılara bilgiler verdi.  Kermes bugün akşam saatlerine kadar ziyaret edilebilecek.
 

Anahtar Kelimeler: vurgusu ?retim yerli kadınlardan
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °