Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Aday değişse de zihniyet aynı

Aday değişse de zihniyet aynı

SİYASET 17.01.2019 07:58:00 0
Aday değişse de zihniyet aynı
MHP İl Başkanı Nail Bayram, AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen'in ponza sahalarıyla ilgili açıklamasına sosyal medyadan karşı çıktı. Bayram'ın açıklaması şöyle; "AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen’in ITSO ziyaretinde Isparta Belediyemize ait olan yani Ispartalılara ait olan ISBAŞ Fabrikası ve ponza sahaları ile ilgili yapılan açıklamalarıı yerel basınımız aracılığıyla büyük bir şaşkınlık içerisinde öğrenmiş bulunmaktayım.
Buradan hatırlatmak isterim ki; 2004 yılında belediyede iş başına gelen yönetim, kasasında eski parayla nakit 1 trilyon lira dururken ISBAŞ fabrikasının tamamını 1 trilyona satmış ve bununla birlikte ponza sahalarını da meccanen özel bir şirkete devretmişti.
2009 yerel seçimleriyle birlikte yeniden iş başına gelen Isparta Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın, borç batağı içinde yüzen bir belediye devralmış olmasına rağmen hem ISBAŞ Fabrikasını hem de ponza yataklarını bu şehre geri kazandırmıştır. Böylelikle şehir ekonomisi yeniden nefes almıştır. Bugün hem sağladığı istihdamla hem de Isparta ekonomisine ürettiği katma değerle hizmet eden, Ispartanın milli ve yerli bu işletmesinde yaşanan onca acı tecrübeler ortadayken sayın Başdeğirmen Isbaşı ve ponza maden sahalarının satılmasını neden gündeme getirmektedir? Ispartanın kendi öz sermayesiyle kendi alın teriyle işlettiği ISBAŞ ve ponza maden sahalarıyla kimin ne derdi vardır?
Ey ! Sayın Başdeğirmen kime neyi satıyorsunuz?
AK Parti Adayı Şükrü Başdeğirmen iyi bir tüccar, zengin bir işadamıdır. Ancak biz belediyeyi tüccar zihniyeti ile değil Atatürk’ün “Devletçilik” ilkesini de gözeterek milli ve yerli ekonomiyi ön plana çıkartan bir üretimden yana tavır koyuyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisinin belediye başkan adayı sayın Başdeğirmen bilmeli ki temsil ettiği partisinin genel başkanı, sayın cumhurbaşkanı da yerli ve milli bir ekonomiden yana tavır almaktadır. Sayın Başdeğirmenin muhalefetlik etme noktasında çevresine ve sahip olduğu tüccar zihniyetine değil, cumhurun başına ve onun tavrına bakması icap etmez mi?
Ispartanın malını satmak isteyenlere sormak isteriz:
ISBAŞ Bimsblok Fabrikamız çalışmıyor mu? insanlarımıza iş aş vermiyor mu? Ponza madenlerimiz bu fabrikada işlenerek Türkiye’nin en kaliteli bimsbloku üretilmiyor mu? Sayın Başdeğirmen önce bu sorulara yanıt verin ama dürüst olun. Sizin bahsettiğiniz Nevşehir’deki işletmeler fabrika değil atölyedir. Nevşehir’deki merdiven altı işletmelerin tamamı bir tane ISBAŞ etmez. Buradan bir kez daha kendilerini dürüst siyaset yapmaya, halkımızı doğru bilgilendirmeye davet ediyorum.

Sayın Başdeğirmen şecaatini arz ederken aslında sirkatini söylemiştir. Bizim, Sayın Şükrü Başdeğirmen’in ITSO ziyaretindeki açıklamalardan anladığımız şudur; " Isparta Belediyesinin emek emek elde ettiği tüm kazanımları bir çırpıda satıp savuracak, bunun adına özelleştirme denilecek verim denilecek ve Isparta'nın refahı birilerinin ticari kazancına mahkum edilecek. Bunu yaparken de “istihdam”, “yatırım” gibi süslü kelimeler kullanılarak, şu anda yüzde yüzü Isparta halkının olan ponza maden sahaları ve fabrikaları sayın Başdeğirmen gibi tüccar zihniyete sahip oligarklara altın tepside sunulacak.
Sayın Başdeğirmen biliniz ki satmıyoruz, sattırmıyoruz. Ve yine şundan çok eminiz ki Ispartalı vatandaşlarımız da size ve sahip olduğunuz zihniyete karşı çıkacak, Milletin malını kimseye yedirtmeyecektir.
​Son olarak diyorum ki, aday değişse de zihniyet aynıdır."

Anahtar Kelimeler: aynı zihniyet değişse aday
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °