Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

793 gün boyunca MHP’yi ele geçirmeye çalıştılar

793 gün boyunca MHP’yi ele geçirmeye çalıştılar

SİYASET 21.06.2018 07:05:00 0
793 gün boyunca MHP’yi ele geçirmeye çalıştılar
MHP İl Başkanı İsa Yalçın, partisinin tam 793 gün boyunca sürekli karıştırılmaya çalışıldığını ifade ederek, “793 gün boyunca MHP’yi ele geçirme ve terör örgütünün arka bahçesi olma çabası başarısız olunca yeni bir yol bulmaya çalıştılar” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İl Başkanı İsa Yalçın Kanal32’de katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhur İttifakı’nın önemini anlatan Yalçın’ın hedefinde İYİ Parti vardı.
O UMUDU SAĞLAMAMAK LAZIM
Cumhur İttifakı’nın seçim için ortaya konulmuş bir proje olarak düşünülmemesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, “Siyasi partilerin kurumsal kimliklerini koruyarak, devletin geleceği ve bekası için bir yerde buluşabilmesi bu millet için çok büyük değer ve şanstır. Isparta’da çok öncesinden hazır bir ortam vardı. Isparta’da birbirimize çok yakın siyaset yapıyoruz. Karşılıklı çok şiddetli eleştirilerimiz olmuştur. İki farklı siyasi partinin mutlaka farklı görüşleri olacak. Ama Türkiye çok farklı bir döneme girdi. Bu dönemde de eğer siyasi partiler kendilerini anlatmayı tercih ederlerse Türkiye’de bir takım hesaplar içinde olanların, 15 Temmuz’u yaşatan ve halen o beklenti içinde olan insanlara bir umut olacak. O umudu sağlamamak lazım.
24 HAZİRAN’DA GÜVENDİĞİMİZ TEK ŞEY MİLLET VE SANDIKTIR
Cumhur İttifakı’nın 24 Haziran’dan sonra devamının da hem Isparta hem ülkeye faydasının neler olabileceğiyle ilgili dönüşlerin gelmesi beni biraz rahatlattı. Bana ilk dönemler biraz daha net konuşmalar yap diyorlardı. Biz milletin karşısına çıktığımız zaman içimizden geldiği gibi konuşuruz. O gün o şartlarda bu iş nasıl olacağını düşünürken bugün bunun belli bir noktaya gelmiş olmasının vermiş olduğu rahatlıkla konuşuyoruz. 24 Haziran’da güvendiğimiz tek şey millet ve sandıktır. Bu sandık gerekeni söyleyecektir. Yoksa karşımızda oynana tiyatroya bu milletin itibar etmesini asla beklemiyoruz” dedi.
YENİ KURULAN BİR PARTİNİN BU KADAR REKLAM KAMPANYASI
 İLE SEÇİM SÜRECİNİ GEÇİRMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR
MHP’nin 793 gün boyunca sürekli olarak parti içerisinden karıştırıldığını ifade eden Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “793 gün boyunca MHP’nin bu milli hassasiyetlerini bütün ülkücüleri birbirine düşürebilecek vicdansız bir saldırının içerisinde yer alındı. Isparta’da parti içerisinde farklı düşünen arkadaşlarımız olabilir, onlara da kızmayız. Ama farklı gruplar oluşmasın istedik. Bu demokratik tavrımızdan bu hanımefendi rahatsız oldu. Uzun dönem MHP’de siyaset yaptı, kısa dönem bakanlığı var.  O dönemden de kendisini tanırız. Hiçbir zaman MHP’nin genel başkanı olmak istemedi. MHP’nin içini karıştırıp, arkadaşlarımızın kafasını çelip, onlarla yeni parti kurmak istedi. Bir yerlerde boşluk hissetti ki sonuçta 15 Temmuz süreci yaşandı. Direkt olarak 15 Temmuz’u kurgulayanlar içinde olduğunu söylemiyoruz ama 15 Temmuz’u çok iyi kullanan, bu süreci adım adım takip eden, verdiği tarihlerle de bir yerlere mesaj veren bir süreç izlendi. FETÖ bugün 400-500 sayfalık bir romanın içerisinden 212.sayfanın bir paragrafından örgüt üyelerine mesaj gören vahşi bir terör örgütüdür. Devletin kılcal damarlarına kadar girmiş, rahat hareket edebilen, iktidar partisinin restini gördükten sonra CHP’den destek aldı. Ama onlar bunu örgüte anlatamadı. Onlara yeni bir oluşum gerekiyordu, bu oluşuma şimdi ciddi destek veriyorlar. Bu yeni kurulan partinin FETÖ tarafından desteklendiği genel başkan yardımcıları Koray Aydın söyledi. Meral Akşener’in miting ve toplantılarına FETÖ üyeleri tarafından ciddi destek veriyor dedi. Yeni kurulan bir partinin bu kadar reklam kampanyası ile seçim sürecini geçirmesi mümkün değildir.
CUMHUR İTTİFAKI BİN YILLIK DEVLET GELENEĞİDİR
Bunlar birlikteliği zaten sağlamışlar. Bunların rahatsız oldukları konu şu; "Cumhur İttifakı ruhu Yenikapı’da oluştu. Cumhur İttifakı bin yıllık devlet geleneğidir, 100 yıllık Cumhuriyetin gerçekleridir, Atatürk’ün verdiği Kurtuluş Savaşı mücadelesidir, atalarımızın akıttığı kandır ve bu milletin geleceğidir.”

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °