Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

5’i bir yerde demokrasi şöleni

5’i bir yerde demokrasi şöleni

SİYASET 11.03.2019 10:41:00 0
5’i bir yerde demokrasi şöleni
Bundan önceki yerel seçimlerde iki yada üç parti ve adayla seçim sürecini geçiren Senirkent’te 31 Mart yerel seçimleri tam bir demokrasi şölenine dönüşmüş durumda. 5 partinin belediye başkan adayı çıkardığı Senirkent’te adaylar arasındaki diyalog ve seçimin halka yansıması da Türkiye’ye örnek olacak nitelikte. 5 adayında seçim bürosu açtığı Senirkent’te seçim bürosu açılışlarına tüm adaylar katılıyor, seçim bürolarında diğer partilerin adaylarının propaganda malzemelerini görebiliyorsunuz. Adaylar Pazar yada esnaf dolaşmaya çıktığında karşılaşmasınlar diye saat yada güzergah değişikliği yok, her aday yolda sokakta rahatlıkla selamlaşıyor. Tüm adayların konu ile ilgili açıklaması ise aynı ‘bizimkisi siyaset değil hizmet yarışı, yarın hepimiz Senirkent’in suyunu içmeye devam edeceğiz. Senirkent demokrasinin kalesidir.” Senirkent’te siyaset 5’i bir yerde kadar değerli.
TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLSUN 
31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken Türkiye’nin birçok yerinde belediye başkan adayları seçmenden oy istemeyi siyasi çekişmeye dönüştürebiliyor. Siyasi çekişme bazı yerlerde adayları yüz yüze bakamaz hale getirirken Senirkent’te Türkiye’ye örnek olacak bir seçim yaşanıyor. CHP Belediye Başkan Adayı Ercan Yalçın’ın seçim bürosu açılışı ile başlayan tüm adayların seçim bürosu açılışlarına katılması bir gelenek haline gelmiş durumda Cumartesi günü Demokrat Parti Senirkent Belediye Başkan Adayı Sami Nogay’ın seçim bürosunun açılışı yapıldı. Açılışa AK Parti Belediye Başkan Adayı Kadir Heybeli, CHP Belediye Başkan Adayı Ercan Yalçın, İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Nurullah Cabıoğlu, MHP Belediye Başkan Adayı Ali Kalay, Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu ile eski Belediye Başkanı Hüseyin Baykal’da katıldı. 
TEK AMAÇ SENİRKENT’E HİZMET
Adaylar arasındaki sıcak diyalog ve tatlı rekabet seçim bürosu açılışlarında bir araya gelmekle de sınırlı değil. Daha önce açılan seçim bürolarına gittiğinizde masaların üzerinde sadece seçim bürosunun sahibi olan partinin adayının değil, diğer partilerin adaylarının seçim için kullandıkları propaganda malzemeleri ve broşürlerini de görebiliyorsunuz. Adaylar seçim bürosu açılışlarında sıcak diyaloglarla selamlaşmaktan çekinmiyor. Vatandaştan oy istemek için Pazar yada esnaf gezisine çıkan adayların önlerinde giden ekipler ‘ileride şu aday var’ diyerek güzergah değiştirmiyor. Yolda karşılaştıklarında sıcak diyaloglar devam ediyorlar. Herkesin ortak amacı Senirkent’e hizmet.
SENİRKENT DEMOKRASİNİN KALESİDİR
Senirkent’in demokrasinin kalesi olduğunu söyleyen Sami Nogay “Senirkent’te seçimi birbirimiz üzmeden, kırmadan götürmemiz gerekiyor. Bugün ben adayım, ama Kadir Heybeli kardeşim benim komşum, Nurullah Cabıoğlu hem komşum hem akrabam, Ali Kalay çok sevdiğim bir arkadaşımın oğlu, kardeşimiz, Ercan Yalçın sevdiğimiz bir kardeşimiz, yeğenimiz. Bu nedenle bizim bir arada olmamız ve daha iyi bir Senirkent için neler yapabileceğimizin yolarlını aramamız gerekir. Toplantımıza katılan Genel Başkan danışmanı Hikmet Bülbül beye de katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
SENİRKENT İÇİN PROJELERİMİZ VAR
Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Sami Nogay “Bu noktada benim önerilerim, projelerim var. Senirkent’te üretilen meyvenin aracısız ihracata satışını yapmamız gerekiyor. Acilen elma kurusu, elma sirkesi gibi ürünlerle ürettiğimiz meyveyi katma değeri yüksek mamullere dönüştürmeliyiz. GES yolu ile elektrik enerjisi üretimine başlamamız gerekiyor, bu noktada sayın belediye başkanımızın bazı girişimleri var. Şunu da belirteyim önceki belediye başkanları tarafından başlatılan hiçbir proje yarım bırakılmayacak. Beypazarı evleri gibi Senirkent evleri restore edilerek turizm faaliyeti anlamında değerlendirilecek. Bize yetki verilirse ilk iki yılda bu işleri yaparak 500 kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz” dedi. 
 GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler: şöleni demokrasi yerde
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °