Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

4 kontenjan 76 aday adayı

4 kontenjan 76 aday adayı

SİYASET 7.05.2018 09:29:00 0
4 kontenjan 76 aday adayı
24 Haziran seçimlerinde Ispartalılar sandığa giderek Türkiye Büyük Millet Meclisinde kendilerini temsil edecek 4 milletvekili seçecek. Bu süreçte Cumhur ittifakında AK Parti ve MHP’de aday adaylığı başvuru süreci sona erdi. Millet ittifakı çatısı altında birleşen CHP ve İYİ Parti’de ise aday adaylığı başvuru süreci bugün sona erecek. Isparta’nın  4 kişilik milletvekilliği kontenjanına bu dört partiden şuana kadar 76 aday adayı başvurusu belirtiliyor. Partilerin milletvekili adayları 21 Mayıs tarihinde Yüksek Seçim Kuruluna sunulacak. Milletvekili adayları 33 gün boyunca sahaya çıkarak, projelerini anlatacak ve Isparta halkından destek isteyecek. 
İKTİDAR KANADINDA ADAY ADAYI PATLAMASI
AK Parti milletvekili aday adaylığı başvuruları tamamlandı. Toplamda 39 aday adayı başvurusu yapılan AK Parti 4 milletvekili adayını belirlemek için çalışmalara devam ediyor. Aday adayları bu hafta Ankara’da genel merkez mülakatlarına katılacak. İlk mülakatlarda aday adaylarının bir kısmı elenecek. Diğer aday adayları ise üst kurulda değerlendirilerek AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacak. 
MHP’DE 18 ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU
MHP’de aday adaylığı başvuru sürecinde Isparta için 18 aday adayı başvurusu yapıldı. 18 aday adayı için genel merkez tarafından güvenlik yoklamaları yapılacak. Güvenlik yoklamasını geçemeyen aday adayı olursa başvuru kabul edilmeyecek ve dosyaları geri verilecek. MHP’de şuana kadar aday adaylığı dosyası veren isimler; Abdurrahman Uzun, Ahmet Ziya Nuhoğlu, Ali Özkan, Ali Öz, Caner Erdinç, Ersoy Parlak, Furkan Akbaş, Hakan Demirtaş, H. Basri Sönmez, Kemal Tortop, Orhan Kuvan, Osman Çelik, Özgür İsmailoğlu, Tayyip Atılgan, Ülkem Baş, Zübeyde Turhan.
CHP’DE ADAYLIK BAŞVURU SÜRECİ UZATILABİLİR
CHP’de dün itibari ile resmen aday adaylığı başvurusu yapan kişi sayısının 7 kişi olduğu öğrenildi. Bunun yanında 4 kişinin ise Ankara’da olduğu ve Genel Merkezde nabız yoklayarak adaylık konusunda karar verecekleri belirtiliyor. CHP’de aday adaylığı başvuru sürenin normalde bugün sona ereceği fakat Genel Merkezin kararı ile birkaç gün daha uzatılabileceği söyleniyor. CHP’de şuana kadar resmen adaylık başvurusu yapan isimler; İsa Önder Dinçtürk, Vedat Şenol, Zafer Sağlam, Mustafa Ceyhan, İrfan Bakır, İzzet Beydoğan, H. Ali Özboyacı.
İYİ PARTİ’DE ADAYLIK BAŞVURUSU BUGÜN SONA ERECEK
İYİ Parti bugün sona erecek aday adaylığı başvuru sürecinde dün itibari ile 10 kişi aday adaylığı başvurusu yapmıştı. İYİ Parti’de mevcut Isparta Milletvekili Nuri Okutan’ın milletvekilliği için başvuru yapmamasının, yanında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in doktoru Aylin Cesur’un adaylık başvurusu yapması dikkat çekti. İYİ Parti’den Isparta Milletvekilliği için şuana kadar başvuru yapan isimler; Aylin Cesur, Ayşe Yıldırım, Levent Başyiğit, Ramazan Kabalak, Ramazan Okutan, Mustafa Şimşek, Nermin Marulcu, Nevzat Korkmaz, Sami Altınkaya, Sebahat Özmen.
GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °