Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

32 projesini noterden tasdikletip açıkladı

32 projesini noterden tasdikletip açıkladı

SİYASET 5.01.2019 06:15:00 0
32 projesini noterden tasdikletip açıkladı
İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Gökmen Gökmenoğlu her 10 günde bir düzenlediği toplantılarla projelerini noter onaylı olarak açıklayacağını söyledi. İlk toplantıda 32 projesini açıklayan Gökmenoğlu “31 Mart 2019 tarihine kadar projelerimizin tümünü hem görsel hem de 3D sunumlar halinde sizlere sunacağız. Ayrıca projelerimiz noterden tasdiklettirilecektir, halkımız da tasdikli projelerimizin hayata geçirildiğinin yakından takipçisi olacaktır” dedi. Projelerin noter onaylı suretlerini İYİ Parti ve CHP İl Başkanlarına da veren Gökmenoğlu, “sizlerde projelerin uygulanıp uygulanmadığını kontrol edin ve takipçisi olun” dedi.
 
Halktan ve şehrin önde gelenlerinden derlenen fikirlerle yüzlerce proje hazırladıklarını söyleyen İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Gökmen Gökmenoğlu “Bunlardan bir kısmını esnaf ziyaretleri sırasında bir kısmını da video paylaşımlarımızda yayınlamış idik. Şu an sizlere daha önce açıkladığımız projelerden bir kısmını kısa başlıklar halinde vereceğim” diyerek ilk 32 projeyi sıraladı.
BELEDİYE BAŞKANIN ODASI ŞEFFAF OLACAK
25 yıldır hizmete açılmamış ITKM’yi hizmete açacağımızı söylemiş idik. ITKM'nin açılabileceğini tüm Isparta halkımıza gösterdiğimizi düşünmekteyim.
Hafif raylı sistem projemiz; "SDÜ-Havalimanı, Sav Beldesi Kayı Köyü Güzergâhı üzerinden” Projemizi hayata geçireceğiz.
Göreve geldiğim gün Belediye Başkanının odasının kapısı olmayacak, şeffaf oda olacak Başkanın Belediyede olması halinde halkımızın anında Başkan ile görüşmeleri sağlanacak.
Otobüs durakları güneş enerji sistemi ile ısıtma ve soğutmalı hale getireceğiz, ancak hijyenik, bir yanı açık ve bahsedildiği üzere güneş enerjili olacak.
MİMAR SİNAN CADDESİNE İKİ ALT GEÇİT
Şehir sinyalizasyon sistemi ile yaya geçitleri (alt geçit de olmak üzere) yeniden düzenlenecek, yeni Şehir Hastanesi ve Mimar Sinan Caddesine alt yaya geçidi konulacak, özellikle Mimar Sinan Caddesine en az iki noktadan alt geçit yapılacak, gerekirse bu cadde trafiğe kapatılacak.
Halk otobüsleri süresinde gelecek Alo İhbar Hattı ve şikâyet telefonları otobüs duraklarında hazır olacak, her otobüse hangi durağa geldiğini gösterir ışıklı aparatlar konulacak.
Ana otobüs duraklarına akıllı ekran konulacak, her otobüsün hangi duraktan saat kaçta geçeceğini gösterir aparat takılacak.
GÜL VADİSİ İLE 12 AY GÜL TURİZMİ
Gül Vadisi Projesi ile Konya’da bulunan ve halkın hizmetine sunulmuş olan "Kelebek Vadisi" şeklinde bir turizm ve kültür merkezi inşa edeceğiz
Sokak hayvanları için belirli alanlara su ve yemek aparatları konulacak. Gerekir ise hayvan barınağını genişletmek ve çalışan sayısını anırmak suretiyle hayvan barınağını daha iyi şartlara taşıyacağız.
Engelleri bir bir aşacağız, Çağdaşlığın en Önemli ölçütlerinden biri de engelli vatandaşlara sağlanan yaşam koşullandır, Isparta Belediyesi olarak onların yaşam koşullarını yükseltmeyi, sosyal faaliyetlere katılmalarını kolaylaştırmayı, bu toplumun bağımsız üretken bireyleri olmalarına katkıda bulunmayı önde gelen görevlerimiz arasında sayıyoruz. Dezavantajlı gençlerimizin engelsiz bir yaşama kavuşmaları için oluşturacağımız Akademide Isparta Belediyesi tarafından tahsis edilen mekanlarda eğitim verilecek.
SOSYAL TESİSİ OLMAYAN MAHALLE KALMAYACAK
Sosyal Tesisi olmayan mahalle bırakılmayacak, bu kapsamda her sosyal tesise bir mahalle misafirhanesi yapılacak, pazar yeri olmayan mahallelere pazar yeri kurulacak, pazar yerlerinin kapalı olması ve pazar günleri dışında diğer günlerde pazar yerlerinin otopark olarak kullanılması sağlanacak.
Pazarcılarımızın özel pazar çadırları ve satışa arz ettikleri tüm tablaları Belediyece yapılarak pazar öncesi tabla ve çadırlar Belediye personeli tarafından kurulacak. Pazarcı kardeşlerimiz yalnızca satışa arz edecekleri mallarını pazara getirecekler ve zamandan ve yükten tasarruf etmiş olacaklar. Pazarcılarımız için pazar ücretleri ve Belediye’nin kiracıları için kira ücretleri 5 yıl sabitlenecek, pazar ücretinde biri bizden (belediyeden) biri sizden uygulaması ile indirim sağlanacaktır.
TÜM MAHALLELERE SPOR TESİSLERİ YAPILACAK
Gölcük ve Eğirdir yolu üzerine yapılacak birden fazla paketleme ve soğuk hava tesisi vasıtası ile Isparta dahil olmak üzere tüm Ege ve Akdeniz Bölgesi'nin meyve ve sebzelerinin yurt dışı yolu olacak, havalimanından yurt dışına tüm meyve ve sebzeler 10 gün süren karayolu yerine hava ulaşımı ile yurt dışına götürülecek. Sebze ve meyvenin üstü haline gelinerek büyük istihdam sağlanacak
Tüm mahallelerde basketbol voleybol ve tenis sahası kurulacak.
Afyon Belediyesi Spor Tesisleri benzeri çoklu spor sahası ve tenis kortu ile gençler için Gençlik Kulübü kurulacak, en az altı adet çim halı saha mevcudiyeti sağlanacak.
Belediye Başkanı olduğum günden itibaren, Isparta Davraz Spor. Emre Spor’a her türlü sürekli gelir kaynağı sağlayabilecek destek ile katkı sağlanacak, spor kulüpleri inşa edilecek spor alanlarından istifade ettirilecektir.
HAFIZ İBRAHİM DEMİRALAY KÜTÜPHANESİ KURULACAK
İçme suyunun şehrimizin her yerinde aynı kalitede olması için gerekli analizler yapılarak her yere eşit hizmet sunulacak. Isparta’nın su ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak Andık Deresi gibi doğal kaynak suları içme suyu olarak kazandırılmalıdır.
Cemevi inşası Belediye Başkanlığınca tamamlanacak. Tüm ibadethanelerin temizliği Belediyece yapılmaya devam edilecek.
Yaşlılarımızın ve bakıma muhtaç bireylerimizin evlerinden alınıp Belediyece kurulacak Yaşlı Bakım evine götürülmesi ve akşam evlerine bırakılması için hizmet sunulacak.
Öğrencilerimizin ve halkımızın saat 23.00’dan sonra mağdur olmaması için 03.00’a kadar otobüs hizmeti aktif hale getirilecek.
Belediye Tiyatrosu, Sineması ve Gençlik Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı ile Hafız İbrahim Demiralay Kütüphanesi kurulacak.
Ekonomik Toplu Konut Projesi, çeşitli nedenlerle konut sahibi olamayan hemşerilerimiz için ev sahibi olmaları için hayata geçirilecektir.
Çocuk parklarına kamera sistemi kuracağız ve engelli çocuklara uygun park alanı oluşturacağız. Tüm çocuk parklarına Bir Kitap da Sen Getir, Bir Kitap da Sen Oku Projesi kapsamında kitap okuma alanları inşa edilecek.
Kafeler Caddesi, Alaçatı modeli örnek alınarak bina kaplamaları dâhil olmak üzere yeniden dizayn edilecek, güvenlik ekipmanı ile bu bölge trafiğe tamamen kapatılacak.
Bu güne kadar başlamış ve tamamlanamamış tüm projeler belediyemiz imkânları dâhilinde tamamlanacak en kısa sürede hizmete sokulacak.
ISPARTA ORTAK AKILLA YÖNETİLECEK
Ortak akılla birlikte yönetilecek, şeffaf belediyeciliğin nasıl yapılabileceğini göstermek amacıyla aday olmuş bulunmaktayım. Az önce de bahsettiğim gibi yaklaşık yüzlerce projemiz var. Her hafta bugün olduğu gibi 32 projemiz ile karşınıza çıkacağız. Bunlar hem belediyecilik hizmetleri hem sosyal hem de kültürel projeler içermektedir. 31 Mart 2019 tarihine kadar projelerimizin tümünü hem görsel hem de 3D sunumlar halinde sizlere sunacağız. Ayrıca projelerimiz noterden tasdikletilecektîr, halkımız da tasdikli projelerimizin hayata geçirildiğinin yakından takipçisi olacaktır. Projelerimiz sadece bugünlere değil ilerleyen 100 yıllarda da hitap etmeli. Halkımız ve güzel şehrimiz Isparta için göreve geldiğimiz andan itibaren yukarıda açıkladığımız ve daha sonra açıklayacağımız projeleri hayata geçireceğimizin sözünü veriyoruz.
Belediye Başkanı Gökmen Gökmenoğlu projelerinin noter onaylı suretlerini İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan ve CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü’ye vererek “halkımızla birlikte sizlerde projelerin takipçisi olun” dedi.

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °