Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

‘31 Mart akşamı Isparta’yı aldık’

‘31 Mart akşamı Isparta’yı aldık’

SİYASET 5.03.2019 15:45:00 0
‘31 Mart akşamı Isparta’yı aldık’
Millet İttifakı adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu’nun seçim koordinasyon merkezi açılışına katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, otobüs üzerinden kendisini bekleyen kalabalığa hitap etti. Akşener, “Gökmen’i inşallah seçeceksiniz öyle görünüyor. Kangal gibi ne yiyor ne yediriyor adam. Akrabalarını zengin etmeyecek, Isparta'nın kaynaklarını çarçur etmeyecek, israf etmeyecek. En önemlisi Isparta’yı kalkındıracak, Isparta’daki genç ve kadınlara istihdam yaratacak. 31 Mart akşamı Isparta’yı aldık. İstanbul’u aldık, Ankara çoktan gitti, Balıkesir’i aldık, Samsun’u aldık, Mersin’i zaten aldık” dedi.
 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP ile birlikte ortak çıkardıkları Isparta Belediye Başkan Adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu’nun Sanayi Mahallesi’ndeki seçim koordinasyon merkezinin açılışı için İlimize geldi. Seçim Koordinasyon Merkezi önünde toplanan kalabalığa otobüs üzerinden hitap eden Akşener, Gökmenoğlu’na destek istedi. Akşener konuşmasında iktidara da yüklendi.
MİTİNG YAPTIĞIMIZDA BİRİLERİNİN MORALİ BOZULUYOR
Sözlerine Gökmenoğlu’nu kastederek, “Bu heyecanlı genç anlaşılıyor ki bu işi bitirmiş’ diyerek başlayan Meral Akşener, “Bugün buraya normal şartlarda seçim koordinasyon merkezini açmaya geldik. Yolda il başkanımız, milletvekilimiz neden miting yapmadık diye çekiştiler ama kendiliğinden miting oluşmuş, ne yapalım. Çünkü miting yaptığımızda birilerinin morali bozuluyor. Gücümüzü görmesinler istemiştim ama gösterdiniz şimdi ne yapacağız bilmiyorum” dedi.

GÖKMEN’İ SEÇMEZSENİZ ISPARTA’DA DEPREM OLUR DİYEMEM
Belediye seçimlerine gidildiğini hatırlatan Akşener, “İşin ciddiyeti şudur; Isparta’ya hizmet edebilecek bir belediye başkan adayını seçeceksiniz. Gökmen başkan millet ittifakının adayıdır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin belediye başkanı var, AK Parti’nin de belediye başkan adayı var. Sonuçta 3’ü hakkında karar vereceksiniz ve biri seçilecek. İYİ Parti Genel Başkanı olarak CHP ile ortaklaşa desteklediğimiz kardeşim, evladım olan Gökmen için oy istemeye geldim ama şunu diyemem; Gökmen’i seçmezseniz Isparta’da deprem olur. Bunu diyemem, olmaz” şeklinde konuştu.
ISPARTA’NIN FERASETİ KOLTUKLARININ BEKASI
24 Haziran seçimlerine 2 ittifak halinde gidildiğini dile getiren Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhur ittifakını kendileri yaptılar. Millet ittifakını kurduk atmadıkları çamur kalmadılar. Şimdi yerel seçime gidiyoruz. Hadi o zaman Cumhurbaşkanı seçilecekti, seçmediğinizde ülke batar denildi, seçtiğinizde uçacak dendi. Bu arkadaş seçildiği günden beri ayağındaki prangalardan şikayet ediyor. Yahu muhterem bir gün söyle de şu prangalar kimmiş öğrenelim, vallahi ben kıracağım. Uçamadık, kaçamadık, aşamadık şimdi geldik yerel seçime. Yerel seçimlere gidiyoruz yani Isparta’da Gökmen’i seçerseniz ülkenin bekası gümbürtüye gider mi? Bu arkadaş 10 sene baro başkanlığı yapmış, Isparta’ya zararı değil faydası olmuş. Nasıl oluyor Türkiye’nin bekasını götürüyor. Isparta’nın feraseti koltuklarının bekası. Abilerin işi zor.
MİLLET İTTİFAKININ BİLEŞENLERİNE, OY VERENLERE TERÖRİST DEDİLER
Cumhuriyet Halk Partisi ile birlikte ittifak yaptık. 24 Haziran’da CHP 11 milyon, biz 5 milyon oy aldık. DP ile SP’yi de koyduğunuz da 17,5 milyona yakın oy almış bir sistemden bahsediyorum. Utanmadan çıktılar millet ittifakının bileşenlerine, oy verenlere terörist dediler. Misliyle iade ediyorum.
O KULAĞI KIPKIRMIZI OLACAK
Zannediyorlar ki milletimiz unutur; Oslo’daki cıvık görüşmeyi hatırlıyor musunuz? Orada müsteşar yardımcısı hanımefendi ‘nerelere bomba saklıyorsunuz biliyoruz ama göz yumuyoruz’ dedi. Sonra açılım, saçılım gündeme geldi ve hendekler kazınmaya başlandı. Hendekler kazındı, polis müdürlerine denildi ki kafanı yana çevir, valiye denildi ki gözünü kapat, komutanlara denildi ki gökyüzüne bak. Bu hendekler kazındı. 793 şehit var hatırlayan var mı? Kim teröristmiş. Ey muhterem 793 şehidin hesabını vereceksin. Onlar rakam değil onlar bazı kadınların evlatları, bazı babaların oğulları, bazı çocukların babaları, bazı kadınların kocaları. Onlar insandı. Bugün çıkmışlar bizlere, bizlere oy verenlere terörist diyorlar. 18 milyon seçmeni vatan haini diye yaftalamaya, ayırmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu ferasetli millet Isparta’dan başlayarak öyle bir kulak çekecek ki, o kulağı kıpkırmızı olacak inşallah.

ISPARTA'NIN KAYNAKLARINI ÇARÇUR ETMEYECEK, İSRAF ETMEYECEK
Gökmen’i inşallah seçeceksiniz öyle görünüyor. Kangal gibi ne yiyor ne yediriyor adam. Tüm belediye başkan adaylarımız için diyorum ki huzurunuzda kayırmacılık yapmayacak diyorum, söz diye bağırttırıyorum. Ama burada onu yaptırmama gerek yok, tanıyorsunuz. Akrabalarını zengin etmeyecek, Isparta'nın kaynaklarını çarçur etmeyecek, israf etmeyecek. En önemlisi Isparta’yı kalkındıracak, Isparta’daki genç ve kadınlara istihdam yaratacak. Yolda elma unu meselesini anlattı, müthiş. Damat senden mi duydu başkan, 2,5 milyon kişiye iş bulacakmış. Rahmetli Cumhurbaşkanı hemşerininiz Demirel’in de büyük katkısının olduğu fabrikalar satıldı. Tam 70 milyar dolar. 300 milyar dolara o fabrikaları yeniden yapamazlar.
ISPARTA’YI ALDIK
31 Mart akşamı Isparta’yı aldık. İstanbul’u aldık, Ankara çoktan gitti, Balıkesir’i aldık, Samsun’u aldık, Mersin’i zaten aldık.”
Akşener konuşmasının ardından Gökmenoğlu’nun seçim koordinasyon merkezinin açılışını yaptı. Akşener daha sonra il merkezindeki ziyaretlerinin ardından şehirden ayrıldı.
 

Anahtar Kelimeler: aldık ıspartayı akşamı mart
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °