Bugün, 19 Mart 2024 Salı

3 partiden ortak açıklama

3 partiden ortak açıklama

SİYASET 25.03.2017 06:43:00 0
3 partiden ortak açıklama
Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti ve Vatan Partisi 16 Nisan’da yapılacak olan referandum için ortak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy, huzursuzluğa, kargaşalığa ve ekonomik çıkmaza hayır diyeceklerini belirtti. 
Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti ve Vatan Partisi 16 Nisan’da yapılacak olan referandum için ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda basın açıklamasını CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy, okudu. Ersoy, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti ve Vatan Partisi olarak referandumda hayır diyeceklerini dile getirdi.
“HUZURSUZLUĞA, KARGAŞALIĞA VE EKONOMİK ÇIKMAZA HAYIR DİYECEĞİZ”
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Eyüp Ersoy, huzursuzluğa, kargaşalığa ve ekonomik çıkmaza hayır diyeceklerini belirterek, “Ülkemiz son yıllarda hükümetin yanlış iç ve dış politikaları sonucu, bölücü, küresel güçlerin taşeronluğunu yapan terör örgütleri ve iktidar partisinin yanlış ekonomik politikaları sonucu ciddi ekonomik sorunlarla mücadele etmektedir. Ülkemizin içte ve dışta küresel terör örgütleriyle ve ekonomik kriz ile millet olarak el ele vererek birlikte mücadele edileceği bir dönemde, Cumhurbaşkanlığı sistemi adı altında anayasa değişikliğine gidilmesi vahimdir. Çünkü ülkemiz terör örgütleriyle içeride mücadele ederken , Fırat Kalkanı Operasyonu ile Suriye’nin kuzeyinde bölücü terör örgütleriyle, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bölünmez bütünlüğü için Türk Ordusu ciddi bir şekilde savaşmakta ve başarı elde etmekte iken milletin kamplaştırılması doğru değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bölünmez bütünlüğü ve bekası için ciddi bir şekilde mücadele edilmesi ve ülkenin geçirdiği ekonomik krize hükümetin acil önlemler alarak çözüm üretmesi gerekirken, EVET- HAYIR referandumuna giderek aziz Türk Milletinin kafasının, temel olmayan sorunlarla bulandırılmasına, şu sıkıntılı günlerde aziz Türk milletinin evetçi -hayırcı diye kamulaştırılmasına, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti ve Vatan Partisi olarak HAYIR diyoruz” ifadelerini kullandı.
PARTİNİN DE DEVLETİ OLMAZ
Ersoy konuşmasını şöyle sürdürdü: “Terörle ve ekonomik krizle mücadele milleti ve devleti ile birlikte topyekûn yapılır. Tek kişi ile yapılamaz. Bu nedenle öncelikle Teröre Hayır ekonomik krize hayır diyoruz. Sevgili Ispartalılar, 16 Nisan 2017 tarihînde yapılacak olan referandumda milletimizin önüne sunulan anayasa değişikliği teklifinde. Sizlerin iradesi olan milletin iradesinin tecelli ettiği yer olan Yüce meclisin kaldırıldığı, yargı ve yürütmenin bir tek kişide toplandığı sisteme gidileceği aşikardır. Yine bu sistemde partili Cumhurbaşkanlığı getirilmektedir. Milletin birliği ve beraberliği için Devlet Başkanının partisi olmaz, partinin de devleti olmaz, ancak ve ancak milletin devleti olur. Bu nedenle milletin birliği ve beraberliği için partili Başkanlık Sistemine ve parti devletine hayır diyoruz.
TÜRKİYE CUMHURİYETİN KURULDUĞU GÜNDEN BU YANA DA SİSTEMİ PARLAMENTER SİSTEMDİR
Aziz Türk Milleti, atamız olan Osmanlı Devletinde, Milletin iradesinin tecelli ettiği ilk meclisimiz 1876 yılında ilan edilen birinci meşrutiyet ve 1908 yılında ilan edilen II. Meşrutiyetin oluşturduğu Meclisi Mebusanımız da millet iradesinin temsil edildiği sistem parlamenter sistemdir. Türkiye Cumhuriyetin kurulduğu günden bu yana da sistemi parlamenter sistemdir. Geçmişimiz olan Osmanlı Devletinin ve geleceğimiz olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin parlamenter sistemle yönetilmesinden dolayı geçmişimize sahip çıktığımız gibi geleceğimize de sahip çıkmak için, bu referandumda hayır diyoruz. Şundan kesinlikle emin olunuz,16 Nisan 2017 de yapılacak olan referandumda Hayır Çıkması halinde, kaos olacak, terör artacak, ekonomik kriz daha da artacak söylentilerine kesinlikle inanmayın. Çünkü 17 Nisan 2017 günü, hayır da çıksa evet de çıksa, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin mevcut Sayın Cumhurbaşkanı ve mevcut hükümeti değişmeyecektir. Devletimiz ile milletimiz hükümetsiz ve başsız kalmayacaktır. Bu nedenle umutsuzluğa karamsarlığa korkuya hayır diyoruz.
“BU SİSTEMDE ÇİFT BAŞLILIK OLUR”
Değerli Milletimiz, bu sistemde istikrar olmaz. Çift başlılık olur. Düşününki Başkanın partisi mecliste ikinci veya üçüncü parti oldu, başkanın kendisi de partili Cumhurbaşkanı seçildi. Bu yüce meclis cumhurbaşkanın beğenmediği bir kanun çıkardı. Düşünün ne olacak şimdi. Yeni anayasa değişikliği, partili cumhurbaşkanına meclisi feshetme yetkisi verdiği için, mecliste çoğunluğu olmayan partili Cumhurbaşkanı meclisi feshedecektir. Yani Milletin iradesini, sizin iradenizi feshedecektir. Milletin iradesinin olmadığı yerde Türk Milleti yoktur. Yeter Söz Milletindir diyoruz, Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" diyoruz. En iyi idare, aziz milletin kendi iradesidir diyoruz. Bu nedenle istikrarsızlığa ve millet iradesinin kaldırılmasına hayır diyoruz. Cumhurbaşkanı yüce divan olarak görev yapan Anayasa Mahkemesinde yargılanamaz. Yeni metne göre Anayasa Mahkemesi 15 üyeden oluşmakta ve bu 15 üyenin 3 tanesini TBMM seçmekte geriye kalan 12 Üyeyi de Cumhurbaşkanı atamaktadır. 15 üyeden 12 üyeyi kendisi atayan partili Cumhurbaşkanının yargılanması sizce mümkün müdür? Yine Partili Cumhurbaşkanın TBMM 'den 400 milletvekilinin imzası ile Yüce Divan'a şevki sizce mümkün müdür. Elbette mümkün değildir. Çünkü Cumhurbaşkanın partili olduğu, parti ile bağı olan Cumhurbaşkanın kendi partisi kesinlikle yüce divana sevk etmeyecektir. Kısaca hem kendi partisinin TBMM'de seçtiği 3 üye ile hem kendisinin bizzat atadığı 12 üyeden oluşan Anayasa Mahkemesi Cumhurbaşkanını sizce yargılayabilir mi? Bu nedenle yargılanamayan Cumhurbaşkanı tek adam rejimine dönüştüğünden tek adam rejimine hayır diyoruz. Anayasa mahkemesi üyelerinden sadece 3 üyenin TBMM tarafından seçilmesine karşı millet iradesinin kaldırılmasına da hayır diyoruz.
MİLLİ BİRLİK HUZUR İSTİYORUZ    
Huzursuzluğa, kargaşalığa, ekonomik çıkmaza hayır. Yetkisiz meclise, güçsüz hükümete hayır, tek adama Hayır, Bölünmeye Hayır, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Bayrağım asan zihniyete ve Kürdistana Hayır. Ayrıştırmaya ve huzursuzluğa hayır diyerek sadece milli birlik huzur istiyoruz. Milletin kafasının bulandırılmasına hayır diyerek, milletin sorunlarına çözüm istiyoruz. Evet diyeni İle hayır diyeni ile en iyisini bilen aziz Türk Milletine olan güvenimizin sonsuz ve tam olduğunu, milletin bağımsızlığım yine milletin azim ve kararı kurtaracağım beyan ederek Atatürk’ün vechiz sözü "Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir "sözüyle hayır diyerek saygılarımızı arz ederiz.”


Anahtar Kelimeler:
Salı 13 ° / 3 °
Çarşamba 10.9 ° / 4.8 °
Perşembe 6.3 ° / 1.5 °