Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

15 Temmuz’u unutturmayacağız

15 Temmuz’u unutturmayacağız

SİYASET 10.07.2017 05:25:00 0
15 Temmuz’u unutturmayacağız
FETÖ’nün hain darbe girişiminin birinci yıldönümü kapsamında 11-16 Temmuz arasında anma etkinlikleri düzenlenecek. İlimizde Isparta Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilecek olan anma etkinliklerinin programı henüz açıklanmadı. Programın Vali Şehmus Günaydın’ın yapacağı toplantı sonrasında belli olacağını ifade eden AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, “15 Temmuz’u unutmamız mümkün değil, unutturmamız da asla düşünülemez” dedi.
Fetullahçı Terör Örgütü’nün(FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimin birinci yıldönümü nedeniyle tüm ülke genelinde 11-16 Temmuz tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı himayesinde anma etkinlikleri gerçekleştirilecek. Gerçekleştirilecek etkinlikler şehitlerimizin hatıralarına ve o günün ruhuna uygun olarak yapılacak. Bu kapsamda İlimizdeki etkinlikler Isparta Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilecek. AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, 15 Temmuz etkinliklerinin Vali Şehmus Günaydın’la birlikte yapılacak geniş kapsamlı toplantı sonrası belli olacağını ifade ederek, yapılacak etkinliklerle ilgili bazı düşünülenleri paylaştı.
DÜNYA BU DİRENİŞ KARŞISINDA PARMAK ISIRDI
15 Temmuz’un milletimizin yazmış olduğu  ve tarihimizde  eşine ender rastlanan büyük destanlardan bir tanesi olduğunu dile getiren AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, şunları söyledi: “Ülkemizin, milletimizin, devletimizin bu yükselişi karşısında hazımsız davrananlar, uluslararası alandaki şer odakları, ülkemiz içerisinde yuvalanmış, devletin değişik mekanizmaları arasına girmiş, toplumun içerisine sirayet etmiş, bu ülkeyle herhangi bir gönül bağı kalmayan, aklını başkalarına kiraya vermiş, yerli işbirlikçilerini kullanmak suretiyle 15 Temmuz’da böylesine hain bir darbe girişimini devreye sokmak istediler. Ancak milletimiz o gün bu girişime asla müsaade etmeyeceğini kararlı ve çok cesur şekilde ortaya koydu. Dünya bu direniş karşısında parmak ısırdı. Dostlarımız bununla gurur duydular, düşmanlarımız fesatlarından çatladılar. Bugün Türkiye’ye demokrasi dersi vermeye çalışan birçok uluslararası alandaki unsurların, 15 Temmuz darbe girişimi karşısında takındıkları durum aslında demokrasiden ne kadar nasipsiz olduklarını bir nevi ortaya çıkarmış oldu. Türkiye’nin dostlarıyla, düşmanlarını turnusol kağıdı gibi 15 Temmuz birbirinden ayırdı.
MİLYONLARCA MÜSLÜMAN O GECE DUALAR ETTİLER
15 Temmuz günü yaşananlar basına düştüğü andan itibaren dünyanın birçok yerinde Türkiye’nin geleceğine, güçlenmesine, liderliğine ümit bağlamış milyonlarca Müslüman ve milyonlarca vicdanını koruyan insanlar o gün sabahlara kadar gözyaşları içerisinde dualar ettiler. Dün Bangladeşli bir kardeşimizi ağırladık. O kendisi bunları anlattı. Kendi ülkesinde yaşananları anlattı. 15 Temmuz sadece ülkemizde değil dünyanın dört bir köşesinde önemli bir hadise olarak tarihe geçti. Ama bir başka boyutu da cesur milletimiz tarihinden almış olduğu genetik kültürüyle, kadim duruşu ve cesaretiyle hain darbe girişimini püskürttü. Bu şekilde bu ülke üzerinde hain, sinsi plan yapanlara söz konusu vatan, millet, bayraksa asla geçit vermeyeceğini, siyasi duruşuna bakmaksızın o gün çok net şekilde ortaya koydu. Millet olarak hep beraber bir bedel ödedik. Bu bedel karşılığında vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza sahip çıktık. Allah’ımızın yardımıyla bu darbe girişimini püskürttük.”
O GÜNKÜ TABLOYU UNUTMAM MÜMKÜN DEĞİL
Isparta’da 15 Temmuz’u canlı canlı yaşadıklarını anlatan Zabun, “O gün AK Parti ailesi olarak meydanlardaydık. Tüm milletimiz meydanlara indik. O günkü tabloyu unutmam mümkün değil. Milletimizin gözündeki o korkusuzluk, o cesaret bir başka şeydi. Onu yaşamayan bilemez. Görmeyenin anlaması mümkün değil. Tüm Türkiye’de bunları yaşadık. Milletimiz büyük bir destan yazdı. O günkü olaylarda şehit olan 250 şehidimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Bu ülke onlara çok şey borçlu. Daha önce bu vatan savunmasında şehit olan vatandaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazilerimiz var. Isparta’da da İstanbul’daki olaylarda yaralanan genç bir kardeşimiz var. Ondan canlı canlı olayları dinledi. Gerçekten bir milletin yazdığı destanın parçaları. Unutmamız mümkün değil, unutturmamız da asla düşünülemez” diye konuştu.
MİLLETİMİZİN DİRENİŞİ
Öte yandan 15 Temmuz etkinliklerine tören ya da kutlama demediklerinin altını çizen AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Anma etkinliği ve faaliyet diyoruz. 15 Temmuz, Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü olarak resmi tatil olarak kayıtlara geçti. Biz bunu bir etkinlik olarak değerlendiriyoruz. Bu etkinlikler çerçevesinde içerisinde bir dizi faaliyetler gerçekleştirilecek. Biz bunu siyasi bir partinin etkinliği ya da siyasi şov malzemesi yapılacak bir etkinlik değil, milletçe yazmış olduğumuz bir destanın hak ettiği değeri bulması mantığıyla değerlendiriyoruz. O günkü demokrasi nöbetlerinde de ısrarla biz bunun ısrarla AK Parti direnişi değil, millet direniş olarak algılanması için özellikle hassasiyet gösterdik. Vatandaşlarımızın meydanda nöbetlerini tutarken ve direnişlerini ortaya koyarken yalnız Türk bayraklarıyla milli birlik ve beraberlik içerisinde yer almalarına gayret gösterdik. Bugün 15 Temmuz çerçevesinde yapılacak faaliyetler noktasında da aynı yaklaşım ve hassasiyete sahibiz.
ETKİNLİKLER 11 TEMMUZ’DA BAŞLAYACAK
15 Temmuz yıldönümüne ilişkin etkinlikleri bu milletin birlik ve beraberlik ruhu içerisinde gerçekleştireceği bir devlet etkinliği olarak sürdürülecek. Bütün valilerimiz sayın Cumhurbaşkanımızın programı çerçevesi içerisinde Ankara’dalar. Bir cumhurbaşkanlığı programı etkinliği programı olarak bunlar düzenlenecek. İllerde de valiliklerimizin koordinasyonunda altında tüm siyasi partilerimizin aynı koordinasyonun içerisinde yer alacağı, programın yer akışına uygun olarak herkesin o misyonun parçası olarak bulunacağı bir süreç olarak değerlendirilecek. Türkiye’de yapılacak etkinliklerle ilgili ana taslak itibariyle belirlenen akışlar var. Bu akışların detayları sayın valimizle görüşecek. Zannediyorum sayın valimizle programın akışını görüşmek üzere siyasi partilerin temsilcilerini bir toplantıya davet edecektir. Ana hatları itibariyle cumhurbaşkanlığımızın program akışı medyaya yansıdı. 11 Temmuz’da başlayacak. Bu süreç içerisinde şehitlerimizin ve şehit ailelerimiz ile gazilerimizin ziyaretleri olacak. Hem Isparta’da hem de tüm Türkiye’de yaşananlarla ilgili geniş kapsamlı bir fotoğraf sergisi, sempozyum, panel gibi toplumun değişik kuruluşlarının yer alacağı bir organizasyon olarak yapılması düşünülüyor. Bunların detayları Isparta’ya özgü olarak ortaya çıkarılacak. Camilerimizde hatimler okunuyor. Camilerimizde Cuma günü hatim duaları gerçekleştirilecek. Mevlitler okutulacak. Ruhuna uygun olarak 11-16 Temmuz arası bir akış düzenlenecek.
15 TEMMUZ GECESİ 1 GÜN NÖBET TUTULACAK
Isparta’mızda da sayın valimizin koordinasyonunda tüm siyasi partilerin, kurumların, sivil toplum kuruluşlarının yer alacağı bir programın detayları şekillenecek. 15 Temmuz gecesi o 1 ay süren nöbetlerin ruhuna uygun olarak Isparta’da o günkü atmosferi yeniden yaşamak suretiyle sabah namazına kadar sürecek bir günlük nöbet düşünülüyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Isparta’da da gece saatlerinde camilerimizin minarelerinde selâ sesleri yükselecek. O selâ sesleriyle birlikte tüm vatandaşlarımızla 15 Temmuz Demokrasi Meydanında bir araya geleceğiz. Milletçe beraberliğimizi, kardeşliğimizi topyekûn ülke olarak dosta, düşmana karşı olarak ilan edeceğiz. Bu son derece anlamlı.”

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °