Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

“15 Temmuz Türk siyasetinin turnusolü oldu”

“15 Temmuz Türk siyasetinin turnusolü oldu”

SİYASET 24.07.2017 05:15:00 0
“15 Temmuz Türk siyasetinin turnusolü oldu”
Partisinin Isparta Merkez İlçe kongresine katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, bazılarının Genel Başkanları Devlet Bahçeli’nin ‘ülkem ve milletim’ diyen sesini 15 Temmuz’a kadar duymadığını belirterek, “15 Temmuz Türk siyasetinin turnusolü oldu. Siyasi parti olarak sayın liderimiz Devlet Bahçeli beyin şahsında, Milliyetçi Hareket Partisi olarak hep söylediklerimiz maalesef, çok üzgünüz ki, 15 Temmuz’da ayna tutulmuş gibi herkesin gözünün önündeydi” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi’nin(MHP) 12. Olağan Isparta Merkez İlçe kongresi dün Kültür Sineması’nda gerçekleştirildi. Kongreye MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, MYK üyesi Hüseyin Kocabaş, İl Başkanı İsa Yalçın, Antalya ve Burdur il başkanları, partililer ve merkez ilçe delegeleri katıldı.
ISPARTA DEMOKRASİYE İNANAN ÇOK ÖZEL BİR İL
Kongrede divan başkanlığı yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, partililere yönelik bir konuşma yaptı. Isparta’nın demokrasiye inanan çok özel bir il olduğunu belirten Demirel, “Isparta’da merkez ilçe kongresi var denilince, başkanım gider misiniz dediler, hemen giderim dedim. Çünkü Isparta hepimiz için çok özel. Benim için de öyle. Rahmetli Sayın Demirel, Türkiye’de demokrasi ailesi üzerinde çok önemli bir isim. Isparta’yı hepimiz biraz da o gözle izliyor ve bakıyoruz. Kongremize katılan sayın diğer partilerin il başkanları ve telgraf gönderen AK Parti milletvekiline çok teşekkür ediyoruz. Çünkü siyaset bir uzlaşma sanatı. Ama maalesef ülkemizin bunu fark etmede geciktiğini anlıyoruz” dedi.
MHP OLARAK SÖYLEDİKLERİMİZ 15 TEMMUZ’DA AYNA
TUTULMUŞ GİBİ HERKESİN GÖZÜNÜN ÖNÜNDEYDİ
Konuşmasına 15 Temmuz’a değinerek devam eden Demirel, Türkiye’nin çok kutuplaştığını ifade ederek, şunları söyledi: “Bu kutuplaşmanın içinde ortak paydayı büyütmek ve genişletmek adına önce ülkem ve milletim diyen bir ses var. Sayın Devlet Bahçeli’nin sesi. Bu sesi bazılarımız 15 Temmuz’a kadar duymadılar. 15 Temmuz Türk siyasetinin turnusolü oldu. Bizlerin siyasi parti olarak sayın liderimiz Devlet Bahçeli beyin şahsında, Milliyetçi Hareket Partisi olarak hep söylediklerimiz maalesef, çok üzgünüz ki, 15 Temmuz’da ayna tutulmuş gibi herkesin gözünün önündeydi.  Türkiye’de birileri kendi adına, kendilerinin doğru bildiği ama hakikati olmayan şeyler adına kötü işler yapıyordu. Hatta genel başkanımızın ‘Okyanus ötesi’ diye bir tanımlaması vardı. Çok eleştirildik, saldırılara maruz kaldık. Siyasi katliamlara maruz kaldık. Ama doğruyu söylemekten yılmadık. Ve bir an geldi, 15 Temmuz günü. Sıradan bir Cuma günüydü. Hepimiz olağan işlerimizi yapıyorduk. Biz yine derdimizi anlatmaya çalışıyorduk. Pensilvanya bu sefer de partimiz için bir takım projeler geliştiriyor. 1 Kasım’dan itibaren Milliyetçi Hareket Partisi içinde bir kalkışma planlıyorlar diyorduk. Bazılar bunu farklı yorumladılar. Öyle şey olur mu dediler. Ama 15 Temmuz günü herkes gördü. Bazı insanların görünen yüzü ile gerçek yüzü çok farklı. Hakikatleri anlamak için bazen böyle acılar yaşamak gerekiyormuş.
15 TEMMUZ BAZILARIMIZIN GERÇEKLERİ DUYMAK İÇİN KULAKLARINI AÇMAYA SEBEP OLDU
15 Temmuz Türk siyasetine birbirimizi dinlemeyi ve birbirimizi anlamaya çalışmayı getirdi. Farklı partilerdeyiz çünkü farklı siyasi inançlarımız var. Bizim gibi dava partisi olanlar var, konjektür partisi olanlar var, dava diye yola çıkıp başka yola savrulanlar var. Ama herkesin başka bir siyasi düşüncesi var. ancak hepimizin ortak bir milleti var. Türk milleti için en iyiyi yapmak, Türkiye’nin birliğini sürdürmek, Türk devletinin devamını sağlamak. Ya da biz Türk milliyetçileri için siyaset bu yüzden yapılır olduğundan herkesin aynı niyette olduğunu düşünüyoruz. Ülkemizde çok söylenen bir şey var; bu ülkede kimseyi konuşturmuyorlar diyorlar. Aslında herkes konuşuyor ama dinlemiyoruz. Birbirimizi anlamamaya çalışıyoruz. Yalnızca inandıklarımızı söylüyoruz. İşte 15 Temmuz bazılarımızın gerçekleri duymak için kulaklarını açmaya sebep oldu. O yüzden belki de bu şerden bir hayır doğdu. Daha birbirini anlamak için bakan, birbirini dinlemeye çalışan, bunun da söylediğine kulak versek diyenler oldu.
ÖNCE ÜLKEM VE MİLLETİM DİYEN BİR LİDERİ KUTUP YILDIZI YAPMIŞ TÜRK MİLLİYETÇİLERİYİZ
Fakat kimileriyle siyasi düşüncelerimiz ve dava anlayışlarımız farklı. Biz önce ülkem ve milletim diyen bir lideri kutup yıldızı yapmış Türk milliyetçileriyiz. Genel başkanlığında 20.yılını dolduran sayın genel başkanımızın sen çok söylediği şey budur; biz partim ve ben demeden, kişisel ve partisel beklentiler içine girmeden ülkemiz ve milletimiz için çalışıyoruz. Bunun içindir tüm çabamız. Çünkü biz Türkiye’yi bir refah toplumu yapmak istiyoruz. Çünkü biz Türkiye’nin kalkınmasını ve bu kalkınmasında herkesin pay almasını istiyoruz. Biz Türkiye’nin geleceğinde kendine güvenen, zamanın gereklerini, demokrasiyle bezenmiş yöneticilerinin olduğu bir Türkiye hayal ediyor ve Türkiye’nin dünyada karar verici olmasını istiyoruz.
ÜLKÜCÜLER TÜRK MİLLETİNİN KABUL OLMUŞ DUALARIDIR
Yalnızca partimiz için anlık, bir günlük beklenti içinde değiliz. İşte biz Türk milliyetçiliği için tüm bunları isterken bazen bazıları ben diyebiliyor. Benim şöyle bir koltuğum olsun, ben şu olayım. Ama nasıl diye kimse sormadı. Nasıl olacak hemşerim diyen olmadı. O günde sorduk nasıl olacak bu işler diye. 15 Temmuz’da herkes anladı. Karaman’ın koyunu sonra çıkıyor oyunu. O yüzden yılmadan, yorulmadan, hakikatin peşinde ve liderinin önderliğinde gönlü Türk milliyetçiliğinde olan herkes bu salonda, buna inanıyorum. İyi ki çağırdınız, iyi ki varsınız. Ülkücüler Türk milletinin kabul olmuş dualarıdır derim ben. Buna da inanıyorum. Türk milletinin duaları sonsuza kadar bitmesin.”
DEMİREL’DEN GÜNAYDIN’A
Öte yandan MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, kongrenin ardından babası Ali Günaydın’ı kaybeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın evine giderek, taziye ziyaretinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °