Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Yarı ölü geldi ayakta gitti

SDÜ Tıp'ta bir sağlık mucizesi daha. Muğla'da yüksekten düşme nedeniyle ak¬ciğerine pıhtı atan 38 yaşındaki hasta, hiç bir sağlık kuruluşunun kabul etmemesi nedeniyle solunum cihazına bağlanmış şekilde ölümü beklerken, Isparta’

SAĞLIK 14.04.2016 07:12:00 0
Yarı ölü geldi ayakta gitti
Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Has­tanesi Kalp-Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Turan Yavuz'un çok ölümcül bir hastalık olarak bilinen ak­ciğere pıhtı atması konusundaki ünü yurt geneline yayıldı. Pulmoner emboli te­davisini Türkiye'de en yaygın olarak yapan cerrah olarak bilinen Prof. Dr. Turan Yavuz, Muğla'da hiçbir sağlık merkezi tarafından kabul edilmediği için solunum cihazına bağlı şekilde ölüm bekleyen 38 yaşındaki hastayı Isparta’dan evine koşarak gönderdi.
Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği Bölüm Başkam Prof. Dr.Turhan Yavuz, pulmoner embolinin (akciğere pıhtı atması ) çok ölümcül bir hastalık olduğunu ve her insanda görülebileceğini söyledi. Son za­manlarda dünyada pulmoner emboli te­davisi ile ilgili pek çok yöntem geliştiğini ve Süleyman Demirel Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinde bu yöntem­lerin hepsinin başarıyla uygulandığım be­lirten ProfDr.Turhan Yavuz, bu alandaki gelişmeleri anlatmak için birçok yere eğitim vermeye gittiğini ve bu konuda ciddi bir deneyimlerinin olduğunu ifade etti.
Muğla'da yüksekten düşme sonucunda akciğerine pıhtı atan 38 yaşındaki Y.K isimli hastanın yarı ölü olarak Tıp Fakültesi'ne getirildiğini belirten Prof. Dr. Yavuz, "Muğla'da yüksekten düşme sonucu 38 yaşındaki genç bir hasta pulmoner emboli nedeniyle solunum cihazına bağlı tutul­muş. Birçok merkezle irtibata geçilmiş ancak hiçbiri kabul etmemiş. Hastayla il­gili bir şekilde bana ulaştılar. Her türlü riski alarak hastayı kabul ettik. Yan ölü vaziyette kliniğimize gelen Y.K isimli has­tamıza kasıktan local anestezi altında gir­işimde bulunduk. Hastanın akciğerindeki pıhtıyı ameliyatsız olarak temizledik. Ve hasta bu tedaviden soma solunum cihazın­dan ayrıldı. Yürüyerek evine geri döndü" diye konuştu.

kaynak: Akdeniz

Anahtar Kelimeler:
Salı 22.7 ° / 9.1 °
Çarşamba 19.9 ° / 8.4 °
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °