Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Vatandaş Maskeyi Nereden alacak?

Vatandaş Maskeyi Nereden alacak?

SAĞLIK 11.04.2020 12:34:00 0
 Vatandaş 
Maskeyi 
Nereden alacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan ücretsiz maskelerin, PTT tarafından evlere dağıtılması uygulamasının ardından eczaneler tarafından da dağıtılacağı açıklandı ve bu duyuru ile vatandaşlara eczane yolu gözüktü.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Nisan'da yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında parayla maske satışının yasaklandığını ve 20-65 yaş arası talep eden vatandaşlara PTT aracılığıyla ücretsiz maske dağıtılacağını duyurmuştu.
Çıkarılan yasak sonrası dışarıdan maske tedarik edemeyen yüz binlerce vatandaş, E-ptt.com üzerinden başvuru yaparak maskelerinin gelmesini beklemeye başladı.
Yaşanan yoğunluk nedeniyle yeniden uygulama değişikliğine gidildi ve maskelerin eczanelerden de dağıtılmasına karar verildi.
Başvuru ekranından TC kimlik numarası, doğum yılı, isim-soyisim, telefon ve adres bilgileri doldurularak yapılan işlem sonrası taleplerinin karşılanmasını bekleyen vatandaşlar, yaşanan kargaşa nedeniyle bir türlü maskelerine ulaşamadı. Sistemde ürünün ne zaman teslim olacağına dair bilgi yer almazken, gelen yasak sonrası dışarıdan ücretli olarak maske alamayan ve dışarı çıkması gereken kişiler zorluk yaşıyor.
SOYLU: MASKELERİ 81 İLDE ECZANELER DAĞITACAK
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, günde 10 milyon maske dağıtıldığını ve yakın zamanda bu sayının 20 milyon ve üzerine çıkacağını belirterek, "Bir yanlış anlaşılmayı düzelteyim. Sadece İstanbul'da değil tüm Türkiye'de maskeler eczaneler vasıtasıyla paylaşılacak" dedi.
KARGO BEKLERKEN ECZANE YOLU GÖZÜKTÜ
Evlere maskelerin geliş tarihi beklenirken Sağlık Bakanlığı, adrese kargo uygulamasından vazgeçerek eczacılar aracılığıyla maske dağıtılmasına karar verdi.  
 
 

Anahtar Kelimeler: alacak vatandaşmaskeyinereden
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °