Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Torbanın ucu bağlanmadan taraflardan görüş alınmalıdır

Torbanın ucu bağlanmadan taraflardan görüş alınmalıdır

SAĞLIK 12.05.2017 07:08:00 0
Torbanın ucu bağlanmadan taraflardan görüş alınmalıdır
Türk Sağlık-Sen Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız, Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı torba yasanın çalışan ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde TBMM’ye sunulması gerektiğini belirterek, “Torbanın ucunu bağlamadan, son imzayı atmadan önce mutlaka sosyal taraflardan da görüş ve öneriler alınmalı, uyarılarımıza kulak verilmelidir” dedi.
 
Türk Sağlık-Sen Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında Sağlık Bakanlığı’nın sağlık çalışanları için hazırladığı torba yasaya değinen Yıldız, “Türk Sağlık-Sen olarak bizim talebimiz bu torba yasanın çalışanların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde TBMM’ye sunulması ve kabul edilmesidir” dedi.
SOSYAL TARAFLARLA İSTİŞARE EDİLMELİDİR
Yıldız’ın açıklaması şöyle; “Türk Sağlık-Sen olarak bizim talebimiz bu torba yasanın çalışanların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde TBMM’ye sunulması ve kabul edilmesidir. Bunun içinde sosyal taraflarla istişare edilmelidir. Sağlık Bakanlığı ’da bu konuda hassasiyet göstermelidir.  Torbanın ucunu bağlamadan, son imzayı atmadan önce mutlaka sosyal taraflardan da görüş ve öneriler alınmalı, uyarılarımıza kulak verilmelidir. Daha iyi çalışma şartları sağlanması ve temel ücretlerin iyileştirmesi arzumuzdur.
TALEPLERİN SÜREKLİ GÖZ ARDI EDİLMESİ DERİN BİR ÜMİTSİZLİĞE NEDEN OLMAKTADIR
Hemşirelerimiz sorunlarının çözümü ve taleplerinin bir an önce hayata geçmesi temennisiyle 12-18 Mayıs Hemşireler haftasını karşılamaktadırlar. Ne yazık ki tüm sağlık çalışanları gibi hemşirelerimizde sabrı taşmış ve çalışma hayatındaki sorunlar katlanılmaz bir hal almıştır. Taleplerin sürekli göz ardı edilmesi derin bir ümitsizliğe neden olmaktadır.
ÇALIŞANLAR ÖZLÜK HAKLARI AÇISINDAN MAĞDUR EDİLMEKTEDİRLER
Ağır iş yükü, mobbing, ve şiddetin sürekli varlığını koruması ve ekonomik olarak sürekli bir geriye gidişin yaşanması nedeniyle hemşirelerimiz tükenmişlik sendromu yaşamaktadırlar. Sözleşmeli hemşire, vekil ebe hemşire gibi istihdam türleri ile çalışanlar özlük hakları açısından mağdur edilmektedirler. Geçici görevlendirmeler, görev dışı çalıştırmalar nedeniyle de sıkıntılar çekmektedirler.
OECD ortalamasında 100 bin kişiye 1071 ebe-hemşire düşerken, Türkiye’de bu rakamın sadece 261 olması iş yoğunluğu ve fedakârca verilen hizmeti anlatmakta, başka bir söze de gerek bırakmamaktadır. Sorunların adeta sıradağlar gibi dizildiği sağlık alanında çalışanların taleplerinin  hayata geçmesi acil bir hal almıştır.
BAKAN AKDAĞ 5 YILA 1 YIL YIPRANMA PAYININ VERİLECEĞİNİ İFADE ETMİŞTİR
Sağlıkta ikinci faza geçildiği ve bu dönemde sağlık çalışanlarının sorunlarına çözüm üretileceği açıklanmıştır. Ayrıca Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’da Genel Başkanımız Önder Kahveci ile yaptığı görüşmede 5 yıla 1 yıl yıpranma payının verileceğini ifade etmiştir. Bu konuları içeren bir torba yasa hazırlığı olduğu da bilinmektedir.
UYARILARIMIZA KULAK VERİLMELİDİR
Türk Sağlık-Sen olarak bizim talebimiz bu torba yasanın çalışanların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde TBMM’ye sunulması ve kabul edilmesidir. Bunun içinde sosyal taraflarla istişare edilmelidir. Sağlık Bakanlığı ’da bu konuda hassasiyet göstermelidir.  Torbanın ucunu bağlamadan, son imzayı atmadan önce mutlaka sosyal taraflardan da görüş ve öneriler alınmalı, uyarılarımıza kulak verilmelidir. Daha iyi çalışma şartları sağlanması ve temel ücretlerin iyileştirmesi arzumuzdur. Bunun bir an önce gerçekleştirilmesi gereklidir. Hak ettikleri mali ve sosyal haklar, çalışma hayatını kolaylaştıracak imkânlar tüm sağlık çalışanlarına sunulmalıdır.
ARTIK YILLARDIR SÜREGELEN İHMALKARLIK SONLANDIRILMALIDIR
Fedakârlık timsali, devletin şifa ve şefkat eli hemşire arkadaşlarımız en iyi çalışma şartlarında hizmet üretmeye layıktırlar. Onların verdikleri hizmetinde ödemenin bir kaşlığı yoktur ama alın terlerinin ve hak ettiklerinin verilmesi de elzemdir. Artık yıllardır süregelen ihmalkarlık sonlandırılmalıdır. Bu temennilerle tüm hemşire arkadaşlarımızın 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası'nı kutluyor, kendilerine çalışma hayatlarında kolaylıklar diliyorum.”

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °