Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Telefonun Başına Oturtacak Bir Personeliniz Yok mu? 182 Randevu Hattı Rezaleti!

Telefonun Başına Oturtacak Bir Personeliniz Yok mu? 182 Randevu Hattı Rezaleti!

SAĞLIK 11.12.2021 09:42:00 0
Telefonun Başına Oturtacak Bir Personeliniz Yok mu? 
182
Randevu Hattı  
Rezaleti!
Sağlık Bakanlığına bağlı tüm sağlık kurum ve kuruluşlarına muayene randevu hizmeti sunmak için uygulamaya konulan Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) insanları çileden çıkartıyor. Hattı arayan vatandaşlar karşılarına sağlık gibi son derece önemli bir konuda insan yerine telesekreter çıkmasına ve şuraya bas, buraya bas diyerek saatlerce randevu alamadıklarını belirterek, söz konusu hattın uygulamasına sert tepki gösterdiler.
 
Telefonun başına oturtup arayanların telefonlarına bakacak bir personel yoksa bu kadar sağlık personelini niçin alıyor ve nerede istihdam ediyorsunuz? Diye sorun vatandaşlar; “182 Randevu Hattını aradığımızda eskiden karşımıza bir personel çıkardı ve ‘Buyrun size nasıl yardımcı olabilirim?’  diye sorardı. Şimdi ise Telesekreter çıkıyor ve şuraya basın, buraya basın, TC numaranızı tuşlayın diyor. Bırakın 60 yaşın üzerindekileri yeni nesil bile randevu alamıyor. Zaten yaşılar bu kadar işi yapabilse sistemi neden kullansınlar ki? Diğer bir sorun ise bu hattı ne zaman arasak sürekli meşgul, sürekli meşgul. Bu sistem insanların hastaneye rahat gidebilmeleri için konulmasın rağmen, iyice zorlaştırıyor. Halka hizmet hizmetten çıkıyor.
“TELEFONUN BAŞINA BİR
PERSONEL KOYMAK BU KADAR MI ZOR?”
Tüm bunları yapabilenler de randevu alamıyor. Kısacası, Sağlık Bakanlığının bu 182 randevu sistemi tam bir rezalet durumda. Bir an önce 182’yi arayanlar için telefonun başına bir personel konulmalı ve arayanlarla adam gibi ilgilenmelidir. Sağlık Bakanlığına bunca personel alınıyor. Buna rağmen bu kadar basit bir işin başın bile Telesekreter konuluyor. Böyle bir şey olamaz. Vatandaşlar olarak randevu alamıyor ve mağdur oluyoruz” dediler.

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °