Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Şehir Hastanesi'nde ilk stent operasyonu

Şehir Hastanesi'nde ilk stent operasyonu

SAĞLIK 12.05.2017 06:14:00 0
Şehir Hastanesi
Isparta Şehir Hastanesi’nde Başhekim Kadir Gökhan Saçkan’ın önderliğindeki ekip, Aydın’dan gelen 68 yaşındaki Murat Özdamar isimli hastanın tıkalı olan damarını stent işlemiyle açmayı başardı. Saçkan, Şehir Hastanesi’nde ilk stent operasyonunu başarıyla gerçekleştirdiklerini bildirdi.
 
 
Isparta Şehir Hastanesi’nde ilkler yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ilk anjiyo uygulamasının gerçekleştirilmesinin ardından bu kez de ilk stent uygulamasıyla tıkalı damar açıldı. Başhekim Kadir Gökhan Saçkan’ın önderliğinde Kardiyoloji Uzmanları Dr. Serkan Kavaklı ve Erkan Kaya’nın olduğu ekip, Aydın’dan gelen 68 yaşındaki Murat Özdamar’ın tıkalı olan damarını stent işlemiyle başarılı bir şekilde açtı. 
İL DIŞINDAN GELEN HASTALARA BİR UMUT OLDU
Ameliyat sonrası gazetecilere açıklama yapan Başhekim Kadir Gökhan Saçkan, “Isparta Şehir Hastanesi’nde bir ilk daha gerçekleştirdik. Bu hafta içerisinde anjiyoları başarıyla gerçekleştirmiştik. 68 yaşındaki hastamızın Aydın’da koroner anjiyografisi yapıldıktan sonra sol ana koroner damarının tıkalı olduğu ve bu damarın açılması gerektiği kararı verildikten sonra Isparta Şehir Hastanesi’ni tercih etmesi üzerine çalışmalarımıza başladık. Hastamızın tıkalı olan tıkalı olan sol ana koroner damarını stent işlemiyle açmayı başardık. Başarılı bir operasyon oldu. Ekibimizle birlikte bunu başardık. İl dışından gelen hastalara bir umut oldu” dedi.
TIKALI DAMARIMI ISPARTA’DA AÇTIRMAK İSTİYORUM DEMİŞ
Kardiyoloji Uzmanı Dr. Serkan Kavaklı da “Murat Özdamar isimli hastamız birkaç gün Aydın Devlet Hastanesi’nde anjiyosunu olmuş. Isparta Şehir Hastanesi’nde anjiyo işlemlerinin yapıldığını duyması üzerine tıkalı olan damarımı memleketim Isparta’da açtırmak istiyorum diyerek bizim merkezimize geldi. Tıkalı olan damara stent işlemi uyguladık ve başarıyla gerçekleştirdik. Hastamız sağlığına kavuştu. Takibini bir gün daha yoğun bakımda yapıp sonra taburcu etmeyi düşünmekteyiz. Artık anjiyo ve stent işlemlerini hastanemizde uygulamaya başladık” şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °