Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Şehir Hastanesi’ni sağlık camiasına anlattı

Şehir Hastanesi’ni sağlık camiasına anlattı

SAĞLIK 22.05.2017 08:00:00 0
Şehir Hastanesi’ni sağlık camiasına anlattı
İzmir’de gerçekleştirilen Sağlık ve Medya İletişimi Sempozyumu’na katılan Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan, Şehir Hastaneleri’nde ileri teknoloji ve modern cihazların kullanıldığını anlattı. Dr. Saçkan, hastanede yeni projelerle memnuniyet oranını artırmayı hedeflediklerini vurguladı.
 
Daha sağlıklı sağlık haberleri yapılabilmesi ve medyanın yapıcı gücünü kullanarak daha nitelikli hizmet sunumunun sağlanması amacıyla “SAĞLIK VE MEDYA İLETİŞİMİ SEMPOZYUMU” düzenlendi. Sempozyum ile Sağlık ve Medya Camiası İzmir’de bir araya geldi. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İletişim Daire Başkanlığı koordinatörlüğünde İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen Sempozyumda hem Sağlık hem de Medya ayağında Sağlık Haberleri Sunumunun en doğru şekilde yapılabilmesi için gereken formüller üzerinde tartışıldı.
KRİZ ANINDA MEDYA YÖNETİMİ
Sempozyumda “Ülkemizde Yaşanan Terör Saldırıları, Afet ve Kriz Durumlarında Bilgi Kirliliğinin Önlenmesi” ve en doğru bilgiye ulaşmak için nasıl bir algoritma izlenmesi gerektiği “15 Temmuz Kalkışması’nda ve Diğer Terör Olaylarında Medya Yönetimi” gibi canlı örneklerle işlenirken, “Sağlıkta Basın Hukuku” konusuna da yer verildi. Sağlıkta Algı Yönetimi, Sosyal Medya Yönetimi, Protokol Kuralları da işlenirken “Basın Gözüyle Sağlık Haberciliği” ve “Sağlık Yöneticisi Gözüyle Basın” gibi önemli konular Sempozyumda yer aldı.
SAĞLIKTA DÖNÜŞÜMÜN İKİNCİ FAZINDA MEDYA
Onursal Başkanlığını TKHK Başkanı Dr. Hasan Aydınlık’ın yaptığı Sempozyumun Oturum Başkanlığı’nı Şehir Hastanelerinden Sorumlu TKHK Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet İdris Çakır’ın yaptığı son oturumunda “Sağlıkta Dönüşümün İkinci Fazında Medya”, Şehir Hastaneleri Örnekliğinde değerlendirildi.
CUMHURBAŞKANIMIZIN HAYALİNDE Kİ PROJE
Isparta Şehir Hastanesi Yöneticisi Başhekimi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan,  Sağlık ve Medya İletişimi Sempozyumunda Şehir Hastanelerine yönelik açıklamalar yaptı. Saçkan; “Şehir Hastaneleri Cumhurbaşkanımızın “hayalimdeki proje” dediği bir projedir. Bu proje kapsamında teknik donanım, teknoloji tabi ki  ön plandadır. Fakat bu özellikler çalışan ve hasta memnuniyeti ile taçlandırılacaktır. Hastaların bu modern hizmetleri alırken yüzlerinin gülmesi moral ve motivasyon  desteğiyle hastalık süreçlerini geçirmesi de yönetim stratejilerinden olacaktır. Bu durum gerek çalışan, gerek hasta memnuniyetini artırmaya yönelik yeni yeni projelerle uygulamalarla taçlanacaktır” dedi. Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Kadir Gökhan Saçkan:  “Hasta ve vatandaş memnuniyeti içinde farkındalık oluşturacak projelerle yolumuza devam etmeli, hastaların yüzlerini güldürürken, desteklerini de arkamızda hissetmeliyiz. Hastanemizde uyguladığımız projelerimizden, '' Her Şehit annesine bir doktor evlat projesi'', Engelli ve gazilerimiz için koordinasyon masası uygulamamız,  Ameliyat korkusu yaşayan çocuk hastalarımıza yönelik, akülü oyuncak arabalarla ameliyathaneye transfer uygulamamız geri dönüşümlerine de baktığımızda oldukça yüz güldürücüdür. Bu projeler teknolojik ve teknik kapasitesi yüksek Şehir hastanelerinde, memnuniyet oranını yükseltmeye yönelik, hastaların yüzlerinde ise  tedavi sürecinde o masum tebessümü oluşturabilmek içindir. Bu projeleri hastaların yüzlerini güldürmek için düşünüp uygulamaya koyuyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °