Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Şehir Hastanesi’nde jinekolojik kanser ameliyatları başladı

Şehir Hastanesi’nde jinekolojik kanser ameliyatları başladı

SAĞLIK 8.06.2017 07:00:00 0
Şehir Hastanesi’nde jinekolojik kanser ameliyatları başladı
Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Op. Dr. Yakup Yalçın, Isparta Şehir Hastanesi’nde göreve başladı. Op. Dr. Yalçın, Şehir Hastanesi’nde ilk rahim kitle ameliyatını gerçekleştirerek, rahminde 15 santim kötü huylu kist ile yumurtalıklarında kist olan 2 hastayı sağlığına kavuşturdu. Yalçın, Şehir Hastanesi’nde artık jinekolojik kanser ameliyatlarının yapılmaya başladığını söyledi.
Isparta Şehir Hastanesi doktor kadrosunu genişletmeye devam ediyor. Bu kapsamda Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Op. Dr. Yakup Yalçın göreve başladı. Göreve başlamasının ardından Op. Dr. Yalçın, Şehir Hastanesi’nde jinekolojik onkoloji alanında ilk ameliyatı gerçekleştirdi. Op. Dr. Yalçın, ilk ameliyatında rahminde 15 santim kötü huylu kist bulunan bir hastayı sağlığına kavuştururken, ikinci ameliyatında yumurtalıklarında kist olan bir hastayı bu derdinden kurtardı.
Jinekolog Op. Dr. Yakup Yalçın, Isparta Şehir Hastanesi’nde artık iyi ve kötü huylu açık-kapalı ameliyatların gerçekleştirileceğini bildirdi. Göreve geldikten sonra 2 ameliyatı başarıyla tamamladıklarını söyleyen Yalçın, “Isparta Şehir Hastanemizde Jinekolog Onkolojiyle ameliyatlarımız başladı. Ayrıca rahim ağzındaki sinir hastalıklarını kamerayla kolposkopiyle müdahalede bulunabiliyoruz” dedi.
Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan ise  Jinekolog Onkoloji alanında çalışmaların başladığını belirterek, “Artık kadın hastalıkları da yaygın bir şekilde yapılacak. Uşak, Afyon vb. çevre illerden gelen var. Daha önce hastalar Antalya ve İzmir’e gidiyordu. Isparta Şehir Hastanesi olarak bizler bu alanda hizmet vereceğimiz için mutluyuz. Hastalarımızın yüzü gülecek” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °