Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

SDÜ'den 2 başarılı organ nakli daha!

SDÜ'den 2 başarılı organ nakli daha!

SAĞLIK 18.05.2016 09:08:00 0
SDÜ

2015 yılı Temmuz ayında böbrek nakli ve hemen sonrasında gerçekleştirilen karaciğer nakli ile başarılı organ nakil ameliyatlarına devam eden SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakil Merkezi’nde iki hasta daha başarılı bir operasyonla hayata bağlandı.

Karaciğer nakli olan Rasim Gezginti (46), “Hocalarımız, ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Tüm ameliyat ekibine teşekkür ediyorum. Siroz hastasıydım ama şu an annemden yeni doğmuş gibiyim. Ayrıca böyle bir fedakarlığı yaptıkları için organ bağışında bulunan kardeşimizin ailesine de teşekkür ederim” dedi.

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Karaciğer Nakil Sorumlusu Yrd. Doç. Dr.Mehmet Zafer Sabuncuoğlu, hastanın genel durumunun gayet iyi olduğunu, sağlıklı bir şekilde içinde taburcu edileceğini ifade ederken, organ naklinin önemine değindi. Sabuncuoğlu, “Bizim asıl teşekkür etmemiz gereken, vefat sonrası karaciğerini bağışlayan hasta ve hasta yakınları. Onların sayesinde bu duruma geldik. Karaciğer nakli bizler için uzun bir süreçti, bu süreci ekip arkadaşlarımızla beraber başarılı bir şekilde geçirdik. Şu an çok iyiyiz, ilerleyen dönemlerde taburcu edeceğiz. Bizim isteğimiz, bu hastalarımızın örnek olması, vefat sonrasında organ bağışlarının giderek artması ve bununla beraber hastalarımıza ikinci bir hayat verebilmek” dedi.

Bir diğer nakil ise Güldemet Kılınç’a (29) yapıldı. Vatani görevini yeni tamamlayan kardeşi 21 yaşındaki Muhammed Kılınç’ın böbreği ile hayata tutunan Güldemet Kılınç, tüm ameliyat ekibine ve bağışta bulunan kardeşine teşekkür etti. Kılınç, “Şu an çok mutluyum. Kardeşimle gurur duyuyorum. Doktorlarıma tüm çalışanlarıma teşekkür ederim, ellerinden geleni yaptılar” diye konuştu. Bağışta bulunan Muhammed Kılınç da uzun süre önce bu kararı aldığını, fakat vatani görevini yerine getirmeyi beklediğini ifade etti.

Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Böbrek Nakil Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. İhsan Yıldız, organ nakillerinde asıl hedefin kadavra donörlüğünü artırmak olduğunu söyleyerek, “Bunun mümkün olmadığı durumlarda tüm dünyada olduğu gibi canlı vericiden nakillere mecbur kalıyoruz. Asıl ideal olan organları kadavra donörden temin edebilmektir. Bu konuda tabi ki insanlarımızın duyarlı olmasını bekliyoruz.

Başhekim Yardımcısı Doç.Dr. Taylan Oksay da, hastalarımızın mutluluğunu gördükçe organ bağışının önemini bir kez daha anlıyoruz. Buradan organ bağışına duyarlı olunması yönünde bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum. İnsanların bağışta bulunarak yeni bir yaşama hayat vermeleri çok çok önemli. Bir organ bir hayat demektir. İnsanlarımız bağışta bulunduğu sürece, nakil bekleyen başka hayatlar da kurtulacak” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °