Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

SDÜ Tıp'a taze kan

SDÜ Tıp'a taze kan

SAĞLIK 1.10.2016 08:42:00 0
SDÜ Tıp

SDÜ Rektörlüğü ve Tıp Fakültesi Dekanlığı, Türkiye genelindeki üniversite hastanelerinden Isparta Tıp Fakültesi'ne transfer için 16 hoca ile anlaştı. Kadro için YÖK'den onay istendi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü, FETÖ soruşturmaları nedeniyle görevden uzaklaştırılan öğretim üyesinin çok fazla olduğu Tıp Fakültesi için etkili bir çalışma yürütüp, gerekli tedbirleri aldı. SDÜ Rektörlüğü ve Tıp Fakültesi Dekanlığı, fakülte eğitimi ve hastanedeki halk sağlığı hizmetinde yaşanan hoca açığının giderilmesi için Türkiye genelindeki üniversite hastanelerinde titiz bir çalışma yürüttü. İhtiyaç olan bölümlerle ilgili hocalarla görüşen Tıp Fakültesi yönetimi, şimdilik 16 hoca ile anlaştı. Rektörlük, 16 hocanın SDÜ Tıp Fakültesi'ne getirilebilmesi için YÖK'ten kadro talep etti.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Tıp Fakültesi'ndeki eğitim süreci halk sağlığı hizmetinin daha iyiye çıkarılması amacıyla çalıştıklarını söyledi. FETÖ soruşturmaları kapsamında açık yaşanan bazı kliniklerle ilgili sürekli bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Çarıkçı, şu anda Türkiye genelindeki üniversitelerden 16 hoca bulunduğunu ve önümüzdeki süreçte SDÜ'ye transfer edileceğini söyledi. Konuyla ilgili kadro ilamı için YÖK'ten onay istendiğini belirten Çarıkçı, " onay çıkar-çıkmaz 16 hocamızla ilgili kadro ilanına çıkacağız ve alımı gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar da hastane hizmetleri ve eğitim hizmetlerini üst seviyeye taşıyacak bir anlaşmanın sağlandığını müjdeledi.

Çok titiz bir çalışma yürüttüklerini belirten Koşar, "siyasete bakmadan liyakata bakarak hocalarımızı bulduk. İnşallah kısa zamanda aramıza katılacaklar. Tıp Fakültesi'ndeki hizmet kalitesini çok üst seyiyeye taşıyacak arkadaşlarımızla anlaşma yaptık" dedi. YÖK onay ve kadro ilanı sürecinden sonra SDÜ Tıp Fakültesi'ne gerçekleştirilecek beyin transferleri şu alanda olacak: "Endokrinoloji, Romatoloji, Nefroloji, Hemotoloji, Dermotoloji, Beyin Cerrahı, Kardiyoloji (2 hoca), Göğüs Cerrahisi, Çocuk Hastalıkları Uzmanı, Nöroloji, Tıbbi genetik.


Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °