Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

SDÜ Tıp ile Sağlık Bakanlığı Hastaneleri birleşecek

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre il nüfusu 750 binin altındaki yerlerde bakanlık ve üniversite hastaneleri birlikte hizmet verecek. Buna göre nüfusu 421 bin 766 olan Isparta’da SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Sağlık B

SAĞLIK 18.06.2016 07:15:00 0
SDÜ Tıp ile Sağlık Bakanlığı Hastaneleri birleşecek
Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik uyarınca, il nüfusu 750 binin altındaki yerlerde bakanlık ve üniversite hastaneleri birlikte hizmet verecek. Hastaneler, tıp lisans eğitimi ve tıpta uzmanlık eğitimi için işbirliği yapacak. Ağız ve diş sağlığı merkezleri de bu alandaki eğitim ve araştırma faaliyetlerinin daha etkin ve kaliteli olarak sunulabilmesi için diş hekimliği fakültesi bulunan üniversitelerle işbirliği yapacak. Birlikte kullanıma geçilen sağlık tesisleri, bakanlığın tabi olduğu mevzuat uyarınca işletilecek.
Tesislerde öğretim elemanı ve uzman tabip kadroları ihtiyacı, bakanlıkça yapılan planlamalara uygun olarak YÖK tarafından belirlenen kriterler de dikkate alınarak tespit edilecek.
SDÜ HASTANESİ DE BİRLEŞECEK
Bu karara göre nüfusu 421 bin 766 olan Isparta’da SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Sağlık Bakanlığı Hastaneleri birlikte hizmet verecek. Uygulamanın ne zaman başlayacağı henüz açıklanmadı.

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °