Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

SDÜ Hastanesi'ne çocuk hematolojisi ve çocuk kardiyoloğu dahil taze kanlar geliyor

SDÜ Hastanesi'ne çocuk hematolojisi ve çocuk kardiyoloğu dahil taze kanlar geliyor

SAĞLIK 9.02.2017 06:09:00 0
SDÜ Hastanesi
SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi, kadrosuna aralarında Isparta’da olmayan çocuk hematolojisi ve çocuk kardiyoloğunun da olduğu birçok branşta öğretim üyesi katmaya hazırlanıyor. Şuana kadar 15 öğretim üyesi göreve başlarken, 17’sinin de güvenlik soruşturmaları ve jüri aşamaları devam ediyor. Ayrıca daha önce SDÜ’den ayrılan 5 akademisyen de tekrar hastaneye dönecek.
“Sağlıkta Daima Üstün” sloganı ile bölgesine ve şehrine kaliteli hizmet sunmayı amaçlayan Araştırma ve Uygulama Hastanesi, bünyesindeki pozitif yönlü gelişmeleri ve değişmeleri paylaşmak amacıyla bir basın toplantısı düzenledi. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu ile Prof. Dr. Mehmet Saltan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar, SDÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Yıldırım ve başhekim yardımcıları basın mensuplarıyla bir araya gelerek Hastanenin akademik yapılanması ve hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında bilgiler verdi.
HOCALARIMIZDA SON 1,5 YIL İÇERİSİNDE SAYI OLARAK FARKLILAŞMA VE OLUMLU GELİŞMELER VAR
Toplantının açış konuşmasını yapan Prof. Dr. Dulupçu, “Üniversite hastanelerinin temel 2 fonksiyonu var. Bir yönünü görüyorsunuz, halka sunulan sağlık hizmetidir. Diğer yönü de eğitim, öğretim, araştırma ayağı. Buradaki hastane sadece bölgemize sağlık hizmeti vermekle kalmıyor. Aynı zamanda Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilere eğitim veriyor. Ayrıca tıpta uzmanlık eğitimi de veriyor. Üniversiteyi üniversite yapan en önemli şey insan kaynağı. İnsan kaynağından da kastettiğimiz hocalarımız. Hocalarımızda son 1,5 yıl içerisinde sayı olarak farklılaşma ve olumlu gelişmeler var” dedi.
32 ÖĞRETİM ÜYESİ İLANLA GELECEK, 5 KİŞİ DE GERİ DÖNECEK
Üniversiteye öğretim üyelerini 2 şekilde aldıklarını belirten Prof. Dr. Dulupçu, “Üniversiteye öğretim üyesi olarak 2 şekilde alım yapıyoruz. Birisi ilan diğeri de üniversiteden ayrılığı geri dönmek isteyenleri oluşturuyor. 32 öğretim üyesini ilanla kalan 5 kişiyi de tekrar geri dönmek isteyenlerden alıyoruz” dedi.
1,5 YIL İÇERİSİNDE 37 ÖĞRETİM ÜYESİ ALDIK
 Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar da eğitime vurgu yaparak, şuanda 1200 Tıp Fakültesi öğrencisi olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Koşar, şunları söyledi: “Bizler ileride emekli olacağız. Sağlığımızı alttan gelenlere emanet edeceğiz. Bu anlamda iyi doktor yetiştirmek çok önemli. İyi doktoru da hocalarımız yetiştirir. Bu yüzden 1 yıldır yoğun çalışma içerisindeyiz. 1,5 yıl içerisinde 37 öğretim üyesi aldık. Bunların bir kısmı göreve başladı bir kısmının da güvenlik soruşturmaları ve jürileri devam ediyor.
15 TEMMUZ SONRASI HIZLI BOŞALMA OLUNCA TAMAMLAMA YOLUNA GİTTİK
Örneğin endokrinde hocamız yoktu, orada hocamız başladı. Organ nakli durmuştu, bir tane profesör arkadaşımız başladı. 15 Temmuz’dan sonra bir anda boşalma olunca hızlı şekilde tamamlama yoluna gittik. Ama ondan önce de sıkıntımız vardı.
KALİFİYELİ ÖĞRETİM ÜYESİ BULMAK DA ZORLUK ÇEKMİYORUZ
Üniversitemiz ve şehrimiz güzel bir bölge. O yüzden kalifiyeli öğretim üyesi bulmak da zorluk çekmiyoruz. Doğu ve birçok yerden arıyorlar. Ama biz işimize yarayacak hocaları alıyoruz. Bu gelen hocaların sayı dışında kalite olarak da çok fark ettireceğini düşünüyorum. Beyin cerrahisinde çok kısa sürede bir profesör hocamız geliyor. Cerrahi branşlara çok önem veriyoruz ve profesör düzeyinde birkaç tane hocamızın olmasını istiyoruz. Göğüs cerrahisine de bir tane yardımcı doçent geliyor.
ÇOCUK KARDİYOLOĞU DA OLACAK
Pediatriye bir tane hematolog, bir tane de kardiyolog başlayacak. Beni Antalya’dan arayıp çocuk kardiyoloğu yok mu diyorlardı diye arıyorlardı. Bu branşlar Antalya’da bile bulunmuyor. Onlar da geldiğinde bölgeye daha iyi hizmet edeceğimizi düşünüyorum. Organ nakli yapıyoruz. Bundan sonra kemik iliği nakline başlayacağız. Bunun da altyapısını oluşturmaya başladık. Bu hastalar başka illere giderek rezil oluyor. Çocuklar için de kardiyolog bulmak zor oluyordu.  Bu hastalar hekim bulmak da zorlanıyor. Bu anlamda dışarıdan da çok hastamız olacağını düşünüyorum. Nörolojiye 2 hoca aldık. Kalp damar cerrahisi çok önemli. Orada hocalarımız var ama 2 tane daha hoca gelecek. Birisi yardımcı doçent diğeri profesör. Kalp damar cerrahisinde en az 2-3 profesör bulundurmamız gerekiyor. Bu anlamda eksikliğimizi gidereceğimizi düşünüyorum.
KADROMUZ 120 KİŞİYDİ 150’Yİ GEÇECEK
Isparta’da bugüne kadar amniyosentez yapamıyorduk. Bebek takibinde hamilelerde anomalinin belirlenmesi için en önemli testlerden birisi amniyosentez. Bunu da artık Tıp Fakültesi’nde kısa süre içerisinde yapmaya başlayacağız. Tıp Fakültesi’nin çehresi çok değişiyor. 120 kişiydik bu sayı 150’yi geçecek. Isparta’ya çok daha iyi sağlık hizmeti sunmaya çalışıyoruz.”
HASTANEMİZ 100 ÜZERİNDEN 95 ALDI
Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Yıldırım ise eğitim kadrosunun gelişmesinin uzmanlık eğitimi veren kişi sayısının artmasıyla sunulan hizmetin kalitesini de artıracağını belirtti. Prof. Yıldırım, şunları söyledi: ”Biz yetiştirdiğimiz insanlara bir süre sonra kendimizi emanet edeceğiz o yüzden çok iyi yetiştirmeye çalışıyoruz. Kaliteye önem veriyoruz. 2003 yılında kalite çalışmalarına başladık. Son 3 yıldır Sağlık Bakanlığı tarafından hizmet kalitesi anlamında denetleniyoruz. 2016 yılında yapılan bakanlık denetlemesinde hastanemiz 100 üzerinden 95 aldı. Şuanda diğer üniversite hastanelerinin puanlarını ve Türkiye sıralamamızı bekliyoruz. Kaliteli hizmet veren bir hastane olduğumuz muhakkak ama bunu daha da geliştireceğiz.
YEŞİL KARTLILAR SEVKSİZ GELEBİLECEK
Artık yeşil kartlı hastalarımıza da artık sevksiz muayene olma imkanı tanıyoruz. Bu konuda sosyal güvenlik kurumuyla anlaşma sağlandı. Artık direkt olarak bize gelebilirler.”
GÖREVE BAŞLAYAN ÖĞRETİM ÜYESİ VE BRANŞLAR
2016 yılı itibariyle Üroloji Anabilim Dalı (1 Prof. Dr.), Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı (1 Yrd.Doç.Dr.), Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı (1 Yrd.Doç.Dr.), Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı (1 Prof.Dr.), Radyoloji Anabilim Dalı (1 Doç.Dr. - 1 Yrd.Doç.Dr.), Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı (1 Doç.Dr.), Spor Hekimliği Anabilim Dalı (1 Yrd.Doç.Dr.), Göz Hastalıkları Anabilim Dalı (1 Yrd.Doç.Dr.), Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı (1 Yrd.Doç.Dr.), Nöroloji Anabilim Dalı (1 Yrd.Doç.Dr.), İç Hastalıkları Anabilim Dalı (1 Prof.Dr. – 1 Yrd.Doç.Dr.), Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı (1 Yrd.Doç.Dr.), Tıbbi Genetik Anabilim Dalı (1 Yrd.Doç.Dr.) olmak üzere toplam 15 öğretim üyesi göreve başlamıştır.
GELMESİ BEKLENEN BRAŞLAR
Kardiyoloji Anabilim Dalına 3, Nöroloji Anabilim Dalına 1, İç Hastalıkları Anabilim Dalına 1, Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalına 1, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalına 2  (1 Çocuk Hematoloji,1 Çocuk Kardiyolojisi), Radyoloji Anabilim Dalına 2, Mikrobiyoloji Anabilim Dalına 1, Biyokimya Anabilim Dalı Başkanlığına 1, Üroloji Anabilim Dalı Başkanlığına 1, Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanlığına 2 ve Acil Tıp Anabilim Dalına 2 olmak üzere 17 öğretim üyesi göreve başlayacak.

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °