Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

SDÜ Hastanesi'nde 1,5 kilogram ur kapalı ameliyatla çıkarıldı

SDÜ Hastanesi'nde 1,5 kilogram ur kapalı ameliyatla çıkarıldı

SAĞLIK 12.08.2017 08:41:00 0
SDÜ Hastanesi
Çeşitli şikayetlerle SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'na başvuran 52 yaşındaki hastanın rahminden 1.5 kilogramlık ur kapalı ameliyatla çıkarıldı. Hasta ameliyat sonrasında ertesi gün sağlıkla taburcu edildi.

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Güney başkanlığındaki ekip tarafından kapalı yöntemle (laparoskopik cerrahi) gerçekleştirilen operasyonda, hastanın karın boşluğuna açılan 5 mm’lik 2 delikten 1.5 kilogram ağırlığında ve 20 santimetre çapında ur çıkarıldı.
Prof.Dr. Mehmet Güney, bu büyüklükte bir kitlenin özellikle laparoskopik yöntemle çıkarılmasının önemine işaret ederken, bu tür işlemlerin ülke genelinde sayılı merkezlerde yapılabildiğini ifade etti. Prof.Dr. Güney, “Kapalı rahim ameliyatları her zaman açık yönteme göre daha konforlu olmakta. Çünkü ortada bir ameliyat kesisi yok. 2 adet 5’er mm’lik delikten yapılan ameliyat sonrasında hastamız ertesi gün sağlıkla taburcu oldu. Önceki dönemlerde iyi huylu urlara çok büyük çaplı olmaması şartıyla kapalı cerrahi uygulanabiliyordu. Artık günümüzde ve Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yapılan laparoskopik ameliyatlarla büyük yumurtalık ve rahim urları alınabilmektedir” dedi.
52 yaşındaki hasta ameliyatın ardından kendini çok iyi hissettiğini ifade ederek, “Ameliyat sonrasında kısa sürede ayağa kalktım normal hayatıma döndüm. Başta Mehmet Güney hocamıza, ekibine, SDÜ Hastanesi yönetimine çok teşekkür ediyorum. Hastanede kaldığım sürede gerek doktorumuz gerekse tüm çalışanlar ilgilerini eksik etmediler. Hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °