Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

SDÜ Hastanesi’nde Bir İlk Daha

SDÜ Hastanesi’nde Bir İlk Daha

SAĞLIK 4.07.2018 12:00:00 0
SDÜ Hastanesi’nde Bir İlk Daha
Alanında uzman hekimleri bünyesinde bulunduran, son teknolojiyi takip ederken, ülke, bölge ve ilinde ilklere imza atmaya devam eden Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde başarılı bir işlem daha gerçekleştirildi.
Türkiye’de sayılı merkezlerde yapılan bir uygulamayla 58 yaşındaki bir hastanın bağırsak toplardamardaki pıhtı, anjiyo ile (damar içi yöntem) başarıyla tedavi edildi.
Hastane acil servisine dayanılmaz ağrı şikayetiyle başvuran Ruhi Şaban Gökmen isimli hastanın, yapılan tetkiklerinde ince ve kalın bağırsağı besleyen ana toplardamarında pıhtı tespit edildi. İşleme alınan hastanın karaciğerine ciltten girilerek bağırsak toplardamara ulaşıldı. Pıhtı eritici ilaç ile 12 saatte toplardamar açılarak, hasta büyük oranda ölümcül olan bağırsak kangreninden kurtulmuş oldu.
İşlemi gerçekleştiren Radyoloji Anabilim Dalı, Girişimsel Radyoloji Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Demet Ünal, uygulamanın Türkiye’de sayılı merkezlerde yapılabilen bir işlem olduğunun altını önemle çizerek, ilimizde ve hastanemizde de ilk kez gerçekleştirildiğini ifade etti.
Dr. Öğretim Üyesi Demet Ünal ayrıca vücut içerisinde herhangi bir yerde toplardamar tıkanıklığı tespit edilmesi halinde, hastanın vakit kaybetmeden Girişimsel Radyoloji bölümünün bulunduğun bir merkeze yönlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
Salı 22.7 ° / 9.1 °
Çarşamba 19.9 ° / 8.4 °
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °