Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

SDÜ Hastanesi Kozmetoloji Ünitesi; Hasta Kabulüne Başladı

SDÜ Hastanesi Kozmetoloji Ünitesi; Hasta Kabulüne Başladı

SAĞLIK 5.12.2019 06:43:00 0
SDÜ Hastanesi Kozmetoloji Ünitesi; 
Hasta 
Kabulüne 
Başladı
Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ‘Kozmetoloji Ünitesi’ hizmete açılarak hasta kabulüne başladı. Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mehmet Yıldırım, “Hem ürünlerimizin kalitesi açısından hem de cihazlarımızın kalitesi açısından, kozmetolojik anlamda, Isparta ve çevre illerden ihtiyaç duyan herkesi ehil ellerde işlem yapmak üzere hastanemize bekliyoruz” dedi.
 
Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kozmetoloji Ünitesi hizmete açılarak hasta kabulüne başladı. Ünite bünyesinde cilt gençleştirme, gözenek azaltma, cilt kırışıkları tedavisi, leke tedavisi, akne izi tedavisi, yüzeyel damar problemlerinin tedavisi, dövme silme ve birçok farklı problemi çözmek amacıyla radyofrekans, lazer, kimyasal peeling, cilt bakımı, botoks, dolgu, mezoterapi ve PRP uygulamaları yapılıyor. SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mehmet Yıldırım, “Ülkemizde bir kozmetoloji ünitesinde yapılması gereken uygulamaların bir çoğu ünitemizde, üst kalite cihazlarla yapılıyor” dedi.
 
SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin “Sağlıkta Daima Üstün’ mottosuyla hareket eden bir hastane olduğunu ifade eden Prof.Dr. Yıldırım, “Bunun bir parçası olarak bizler de uygulamalarımızı bizzat hocalarımızla, eğitimli uzman kişiler yapılan tarafından yapılan uygulamalardır. Dolayısıyla hem ürünlerimizin kalitesi açısından hem de cihazlarımızın kalitesi açısından, kozmetolojik anlamda, Isparta ve çevre illerden ihtiyaç duyan herkesi ehil ellerde işlem yapmak üzere hastanemize bekliyoruz” dedi. YAĞILAN İŞLEMLER RADYOFREKANS (altın iğne): Radyofrekans uygulaması ile cilt ve cilt altı dokulara termal (ısı vererek) uyarı sağlanır. Isının etkisiyle bağ dokuda fibroblastlar uyarılır.
 
Eskiyen ve yıpranan kollajen liflerinde yenilenme olur. Dolaşım düzenlenir. Dokular canlanır. Böylece cilt sıkılaşır, toparlanır, çizgiler azalır. Doktorunuzun önerisine göre ayda 1 kere uygulanabilir. LAZER: Lazerler, 21. Yüzyılda çok çeşitli amaçlar için kullanılan bir ışık türüdür. Günlük yaşamda her sektöre girmiş olan lazerlerden, kliniğimizde olan çeşitleri Nd-Yag lazer, IPL ve Q-switch lazerlerdir. Bu lazerler damarsal problemler (kılcal damar genişlemeleri, kırmızı yüz vb), leke tedavisi, dövme silme başta olmak üzere birçok farklı durumun tedavisinde kullanılmaktadır. Hangi soruna hangi lazerin etkili olacağı muayene sonrası belirlenerek, doktorunuzun önerisine göre lazer uygulaması ayda 1 uygulama şeklinde yapılabilmektedir. DOLGU: Cildin altına kırışıklık, sarkma, izleri gidermek ve şekil vermek amacıyla enjekte edilen geçici, yarı kalıcı veya kalıcı maddelerdir. Yaşlandıkça özellikle göz, ağız, çene, boyun, burun ve alın bölgesinde kırışıklıklar ve sarkmalar oluşur. Dolgu, kırışıklıkların altının doldurur ve kırışıklığı düzeltir. Yüzdeki sarkmalarda yüze hacim vererek sarkmayı giderir. Dolguların etki süresi değişmekle birlikte 1-1.5 yıl kadardır. Gözaltı (ışık) dolgusu, gözaltı morluğu ve çöküklüğünde uygulanan bir yöntemdir. Yapıldıktan 1 hafta sonra kişinin gözaltında aydınlanma ve yorgun görünümde gözle görülür azalma meydana gelir.
 
Etkisi 1-1.5 yıl kadardır. BOTOKS: Etken maddesi botulinum toksindir, Clostiridium botulinum denilen bakteriden elde edilir. Botulinum toksini, sinir uçlarından salınan mediatörleri engelleyip, sinir iletimini geçici olarak durdurarak etkisini gösterir. Böylece sinirin aktive ettiği kasın hareketinde azalma veya tamamen kaybolma sağlanır. Böylece mimik kullanmayan hastanın yüzdeki çizgileri derinleşmez. İlk uygulamada etkinliği 4-6 ay iken, tekrarlayan uygulamalarda etkinlik süresi 9- 12 aya kadar uzayabilir. PRP (Platelet rich plasma) ile kök hücre tedavisi: PRP, pıhtı hücrelerinden zengin kan demektir. PRP tedavisinde kişinin kendi kanından elde edilen pıhtı hücreleri ve büyüme faktörlerinden zengin plazma, cildi yenilemekte kullanılır. PRP tedavisi, cilt sarkması, kırışıklık, leke tedavisi, sivilce izleri, yara izi, cilt çatlakları ve saç dökülmesinde kullanılabilir. Doktorunuzun önerisine göre ayda 1-2 kere uygulanabilir. MEZOTERAPİ: Mezoterapi, vitaminlerin, minerallerin, aminoasitlerin ve çeşitli maddelerin karışımlar halinde mikroenjeksiyon tekniği ile cildin orta tabakasına enjekte edilmesi yöntemidir. Tüm dünyada birçok alanda (cilt yenileme, selülit tedavisi, bölgesel incelme, saç tedavisi, çatlak tedavisi, leke ve çeşitli hastalıkların tedavisinde) yaygın olarak kullanılmaktadır. Yüz mezoterapisi: Yüz ve boyun cildine çeşitli mezoterapi solüsyonlarının enjeksiyon şeklinde uygulanmasıdır.
 
Cildin gerginliği artar, kollajen sentezinin artmasıyla kırışıklıklar azalır, cilt rengi ve tonusu düzelir, cilt yaşlanması geciktirilir. Uygulama doktorunuzun önerisine göre 1- 4 hafta aralıklarla yapılır. Saç mezoterapisi: İçeriğindeki besleyici ürünlerin ince iğneler yardımıyla çok sayıda noktadan saç köklerine doğrudan verilmesi yöntemidir. Saçın kalitesi ve kalınlığı artar, saç dökülmesi durur. Saçlı derideki kepeklenme, kaşıntı, sivilce şikayetleri de geriler. Doktorunuzun önerisine göre 2-4 hafta aralıklarla uygulanır. KİMYASAL PEELİNG: Değişik yoğunluktaki çeşitli asidik ürünlerle cildin üst tabakasının “yüzeysel” soyulma işlemidir. Bu ürünlerin cilde sürülmesiyle derinin üst tabakasındaki hücreler arası bağlar zayıflatılarak, hücrelerin dökülmesi sağlanır. Böylece yeni deri hücrelerinin yapımı hızlanır ve cilt taze hücreler ile kaplanmış olur. Bu işlem ciltte herhangi bir kalıcı incelme yapmaz.
 
Uygulamalar sonrası, önceki haline göre cilt lekelerinde azalma, ince kırışıklıklarda azalma veya yok olma, ciltte canlı, sağlıklı ve gergin bir görünüm, cilt gözeneklerinde küçülme, ciltte parlama ve yumuşaklık durumları sağlanır. Doktorunuzun önerisine göre ayda 1 kere uygulanır. CİLT BAKIMI: Cilt bakımı, yüze uygulanan çeşitli solüsyonlarla (AHA, BHA gibi asidik solüsyonları içeren) cildin ferahlamasını, gözeneklerin sıkılaşmasını ve cildin nemlenmesini sağlar. Ayda 1-4 arası uygulama yapılabilir. Aquapeel: Aquapeel uygulaması su basıncı ve vakum gücü kullanılarak medikal bir cilt bakımı sistemidir. Cildin kontrolsüz bir hasar görmesini engelleyerek derinlemesine bir temizlik ve dezenfeksiyon sağlamak amaçlanmaktadır. Doktorunuzun önerisine göre ayda 1-4 kere uygulanır.

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °