Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Sağlıkta Şiddet Yasası Mecliste görüşülüyor; Neye niyet, Neye Kısmet!

Sağlıkta Şiddet Yasası Mecliste görüşülüyor; Neye niyet, Neye Kısmet!

SAĞLIK 15.04.2020 19:06:00 0
Sağlıkta Şiddet Yasası Mecliste görüşülüyor;  
Neye niyet,
Neye Kısmet!
TBMM Genel Kurulu'nda sağlıkta şiddetin önlenmesine ilişkin düzenleme Yükseköğretim Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne eklendi.
 
TBMM Genel Kurulu, sabaha kadar süren çalışmasında Yükseköğrenim Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifini görüştü.
Görüşmeler devam ederken 5 siyasi partinin ortak önergesi ile 'Sağlıkta ŞiddetYasası' düzenlemesi de söz konusu teklife eklendi.
 
Düzenlemeye göre; kamu ve özel sağlık kurum ile kuruluşlarında görev yapan sağlık personeliyle yardımcı sağlık personeline karşı, görevleri sebebiyle işlenen Türk Ceza Kanunu'nda yer alan 'kasten yaralama', 'tehdit', 'hakaret' ve 'görevi yaptırmamak için direnme' suçlarında ilgili kanunlara göre tayin edilecek cezalar yarı oranında artırılacak.
 
Söz konusu suçlarda Türk Ceza Kanunu'nda yer alan hapis cezasının ertelenmesi hükümleri uygulanmayacak. Şiddetin vuku bulduğu sağlık kuruluşunda faile veya yakınına mağdurun verdiği hizmeti verebilecek başka sağlık personeli ve yardımcı sağlık personeli bulunması halinde hizmet ilgili diğer personel tarafından verilecek. Yasa teklifinin bugün Genel Kurul'da görüşmelerinin tamamlanarak yasalaşması bekleniyor.

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °