Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Sağlıkçılara Şiddet Olaylarına İlişkin Yeni Adım: Tüm Hastanelerde Uygulanacak

Sağlıkçılara Şiddet Olaylarına İlişkin Yeni Adım: Tüm Hastanelerde Uygulanacak

SAĞLIK 17.07.2022 08:32:00 0
Sağlıkçılara Şiddet Olaylarına İlişkin Yeni Adım: 
Tüm
Hastanelerde 
Uygulanacak
Konya'da Doktor Ekrem Karakaya'nın öldürülmesinin yankıları devam ederken, Sağlık Bakanlığı da doktor ve personellere şiddet olaylarına karşı yeni bir adım attı. 24 hastanede daha Kapı Güvenlik Sistemi'nin kurulduğunu belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni güvenlik uygulamasının hızla ülke geneline yayılacağını ifade etti.
 
Türkiye genelindeki hastanelerde doktorlar ve sağlık personellerine karşı son dönemde artık şiddet olayları gündemde yerini korurken, son olarak Konya'da kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya, annesinin ölümünden sorumlu tuttuğu bir kişi tarafından tabancayla burulacak öldürülmüştü.
BAKANLIK'TAN YENİ ADIM
Karakaya'nın ölümünün yankıları sürerken Sağlık Bakan Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Sağlık Bakanlığı'nın hastanelerde atacağı yeni güvenlik önlemleri ile ilgili bir paylaşımda bulundu.
TÜM HASTANELERİN GİRİŞLERİNE
GÜVENLİK SİSTEMİ KURULACAK
Paylaşımında Bakan Koca, " Sağlık kurumlarımızın güvenliği için, giriş kapılarından başlayarak ivedilikle yapılacak işlerimiz var. Kapı Güvenlik Sistemleri kurularak, 24 hastanemizde daha, yeni güvenlik uygulamasına geçildi. Sistem, hızla ülke geneline yayılacak" ifadelerini kullandı.
UYGULAMA, 24 HASTANEDE
HAYATA GEÇİRİLDİ
Uygulama, Ankara Eğitim ve Araştırma, İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma ile İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma hastanesi başta olmak üzere 24 hastanede hayata geçirildi.
"DOKTORLAR
SAYGIYI HAK EDİYOR"
Bir süre sonra paylaşımda daha bulunan Bakan Koca, "Doktoruma Saygı" etiketini kullanarak, "Bir doktorun, 'Bu hasta da sancıları hak ediyor' dediği duyulmuş mu? 'Ama doktorlar da şiddeti hak ediyor' cümlesi, suçun, kıymet bilmezliğin ta kendisidir. Doktorlar saygıyı hak ediyor. Biz saygımızı gösterelim" dedi.
NE OLMUŞTU?
Konya Şehir Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya, bir hasta yakını tarafından başından vurularak öldürüldü. Resmi makamlar, doktoru silahla öldüren Hacı Mehmet Akçay'ın cinayet sonrası intihar ettiğini açıkladı. Saldırganın bir ay önce kalp krizinden yaşamını yitiren annesi Kezban Akçay'ın ölümünden Karakaya'yı sorumlu tuttuğu için olayı gerçekleştirdiği tahmin ediliyor. Akçay başka bir hastanede güvenlik görevlisi olarak çalışıyordu.
AMELİYATA ALINDI
AMA KURTARILAMADI
Olay, 14.30 sıralarında Karatay ilçesinde Konya Şehir Hastanesi'nin kardiyoloji bölümünde meydana geldi. Başından yaralanan doktor Ekrem Karakaya hemen ameliyata alındı ancak meslektaşlarının çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °