Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Sağlık – Sen Isparta Şubesi Başkanı Erdal Demiralay; Arkadaşlarımla Gurur Duyuyorum

Sağlık – Sen Isparta Şubesi Başkanı Erdal Demiralay; Arkadaşlarımla Gurur Duyuyorum

SAĞLIK 7.05.2020 05:17:00 0
Sağlık – Sen Isparta Şubesi Başkanı Erdal Demiralay; 
Arkadaşlarımla 
Gurur 
Duyuyorum
Memur – Sen İl Temsilcisi ve Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, Koronavirüsle mücadele sürecinde Isparta’daki tüm sağlık çalışanlarının canla başla mücadele verdiğini belirterek; “Arkadaşlarımla gurur duyuyorum” dedi.
 
Memur – Sen İl Temsilcisi ve Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, Kanal32 Televizyonunda yayınlanan ve Gazeteci Şakir Aksöz’ün hazırlayıp sunduğu ‘Isparta’da Ne Var, Ne Yok?’ programına konuk oldu.
DEMİRALAY; “KORONAVİRÜSTEN BİR AN
ÖNCE KURTULMAK HEPİMİZİN TEMENNİSİ”
Başkan Demiralay, dün akşam saat 21.30’da gerçekleştirilen programda koronavirüs sürecinden, sağlık çalışanları için elde edilen kazanımlara kadar tüm konularda açıklamalarda bulundu. Başkan Demiralay; “Öncelikle şunu söylemek isterim ki, tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi ve ilimizi tehdit eden bu Koronavirüs belasından bir an önce kurtulmayı Allah bize nasip etsin.
“CANLA BAŞLA ÇALIŞTILAR”
Tüm ülke kamuoyunun da takip ettiği gibi, bu süreçte en büyük görev biz sağlık çalışanlarına düştü. Bu süreçte sendikacılık yaptım desem yalan söylemiş olurum. Ben olaya o sendika, bu sendika değil, hepsine aynı gözle ve duygusal baktım. Tüm sağlık çalışanlarımız da canla başla çalıştılar ve çalışmaya devam ediyorlar. Tabi bu süreçte olumsuz durumlar da yaşanmadı değil. Ben de bu noktada uygun bir dille hepimiz bu işin içinde olmamız gerektiğini belirttim.
“SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MİLLETİMİZİN
DESTEĞİNİ ASLA KÜÇÜMSEYEMEYİZ”
Bir takım arkadaşlar bu olayda benim tavrımın yanlış olduğunu görevlendirmelerin hizmet puanıyla olması gerektiğini savundular. Ancak, rabbim beni haklı çıkardı. Milletimizin sağlık çalışanlarına desteğini asla küçümseyemeyiz. Sağlıkta Isparta bir numara. Malzeme ve personel açısından. Ufak - tefek sıkıntılar yaşansa da şuanda hiçbir sıkıntımız yok.
“BAZEN SÖYLENEN SÖYLER
YANLIŞ YERLERE ÇEKİLİYOR”
Biz sağlık çalışanları bunun için varız. İyi niyetle söylenen bir söz bazen yanlış yerlere çekilebiliyor. Zira, bu konuları sabote etmek isteyen arkadaşlar oldu. Ortaya bir takım sebepler sundular. Maske ekipmanda sorunumuz yok. Sürekli yöneticilerle diyalog halinde idik. Tabiki bir takım sıkıntılar, hatalar olabilir. Mühim olan art niyetli olunmaması. Bazı arkadaşlarımızı ikna ettik.
“İSTEĞİMİZ VE TEMENNİMİZ HER SAĞLIK
ÇALIŞANINA BİRER MAAŞ İKRAMİYE VERİLMESİYDİ”
Biz ekmeğini sağlıktan kazanan bir aileyiz. Sağlık kuruluşlarında çalışan aile fertlerimiz de tulumlarını maskelerini giyip çalışıyorlar. Bu işin zorluğu bu. Bu işi bilerek kabul ettik biz bunu neticede. İnsanlara teşekkür etmeyen Allaha şükrü bilmez derler. Tüm sağlık çalışanlarına birer maaş ikramiye olsaydı bu iş çok daha güzel olacaktı. Tavan işi kaldırılınca bazı bölümlerde arkadaşlar mağdur oldular.
“TÜM ÇALIŞANLARIMIZLA
GURUR DUYUYORUM”
Hekimler bizim başımızın tacı. Ayrımcılık yapmak yanlış olur. Bu işin merkezinde hekim var. Takdir edilir ki, diğer meslektaşlarım da olmazsa olmaz. Bu süreçte lise mezunu 500, ön lisans bin kusur, lisans 2 bine yakın alırken şoför arkadaşlarımız 30 – 40 lira gibi komik bir rakamlar aldı. Sayın Başhekime çalışandan yana tavır alırsanız siz kazanırsınız dedim o da bu çerçevede çalıştı çok iyi oldu. Neticede, arkadaşlarımla yani tüm sağlık çalışanlarımızla gurur duyuyorum. Tabi bu iş sadece bizimle değil, Ptt çalışanlarıyla belediye çalışanlarıyla hepimiz el birliği ile çalıştık ve çalışıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 

Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °