Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Sağlık Bakanı’ndan Dr. Özkan’a teşekkür belgesi

Sağlık Bakanı’ndan Dr. Özkan’a teşekkür belgesi

SAĞLIK 26.04.2016 12:36:00 0
Sağlık Bakanı’ndan Dr. Özkan’a teşekkür belgesi
2007 yılından beri hizmet veren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi ( KETEM)’de Ulusal Kanser Tarama standartlarına uygun olarak erken tanı amaçlı: Meme kanseri, Serviks Kanseri, Kolorektal Kanseri taramaları ücretsiz olarak yapılmakta. Merkezde aynı zamanda sigara bıraktırma hizmeti de verilmekte. 3 adet mobil tarama aracı bulunan merkez tüm köylere ulaşıyor.
SIRALAMA YÜKSELDİ
Vali Vahdettin Özkan’ın eşi Dr. Ruhan Özkan’ın destek olmasıyla birlikte 2014 yılından itibaren Türkiye genelinde tarama sayısı olarak ilk on içerisinde olan Isparta 2016 yılı Mart ayı itibarıyla birinciliğe yükseldi.
Dr. Ruhan Özkan’ın tarama faaliyetlerine bizzat katılması köylerde ilgiyi oldukça arttırıyor.
Özkan Büyükhacılar köyünde düzenlenen farkındalık toplantısında kanser taramasının önemine değinerek, erken teşhisin hayat kurtardığını vurguladı.
TÜM HİZMETLER ÜCRETSİZ
Dr.Ruhan Özkan konuşmasında “Bugün Ketem birimimiz tüm sağlık çalışanlarıyla birlikte köyünüzde sizlerin emrinde. Toplantıda bulunan herkes lütfen taramalarını yaptırmadan evine dönmesin. İki arkadaşımız kanserle ilgili olarak yaşadıklarını sizlerle paylaştı. Bizlere çok önemli bilgiler aktardılar. Kanser deyip geçmemeliyiz. Kanser ölüm nedeni olarak ikinci sırada. Bugün geline noktada kanser bazı çok basit tetkiklerle ve tarama teknikleriyle erken dönemde teşhis edilebiliyor. Ne kadar erken tanı konulursa tedavi süreci buna bağlı olarak daha kolay ve başarılı oluyor. Kanser tanısı sadece hastalık teşhis edilen kişiyi değil tüm ailesine etkileyen bir süreç. Bu sebeple devletimizin bize sunduğu ayağınıza gelen bu güzel hizmetten faydalanmanız çok önemli. Ayrıca bu gün uzmanlarımız tarafından sizlere aktarılan bilgileri çevrenizle paylaşın. Tüm vatandaşlarımızın Ketem birimiyle tanışmasını sağlamalıyız. Araçlarımız tüm köylerimizi dolaşıyor. Ayrıca talep olduğunda Ketem birimimiz sizleri gruplar halinde evlerinizden alarak il merkezindeki tarama merkezine ulaştırıyor. Bunların yanında elde edilen sonuçlar toparlanarak sizlerle paylaşılıyor. Herhangi bir teşhis durumunda ise birimimiz tedavi sürecinin de takibini yapıyor. Tamamı ücretsiz olarak yapılan bu hizmetlerden tüm vatandaşlarımızın faydalanmasını istiyoruz. Tüm hizmetler sizler için yapılıyor. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor sağlıklı günler diliyorum” dedi.
DR. RUHAN ÖZKAN TARAMALARA BİZZAT KATILIYOR
Yoğun şekilde kanser tarama faaliyetlerine katılan Dr. Ruhan Özkan KETEM ekipleriyle birlikte köy köy geziyor.
Sağlık Bakanlığınca Isparta’da ki  VALİLİK-KETEM-STK  işbirliği diğer illere örnek gösteriliyor.
Bu başarının ardından Isparta’daki tarama faaliyetlerine bizzat katılan Dr. Ruhan Özkan’a Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından teşekkür belgesi verildi.
2016 YILI KANSER TARAMALARINA DESTEK ÖDÜLÜ
Özkan burada yaptığı konuşmada “Bizler bu başarıya Isparta’da görev yapan tüm sağlık çalışanları, bize gönüllü olarak destek veren tüm hanımefendiler ve beyefendilerle ulaştık. Köy köy dolaşarak, ilçelerimizde yaptığımız toplantılarla kanserle ilgili farkındalık oluşturduk. Halen devam eden çalışmalarımız sonrasında bizlere teveccüh gösteren Sağlık Bakanlığımıza, Isparta’da ki tüm sağlık çalışanlarına ve bize katkı sunan tüm Ispartalılara teşekkür ediyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °