Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Romatoloji Uzmanı Kara Şehir Hastanesi'nde göreve başladı

Romatoloji Uzmanı Kara Şehir Hastanesi'nde göreve başladı

SAĞLIK 11.10.2018 09:16:00 0
Romatoloji Uzmanı Kara Şehir Hastanesi
Sağlık Bakanlığının son atamaları kapsamında Romatoloji Uzmanı Yasemin Kara Isparta Şehir Hastanesi'nde göreve başladı.
Romatoloji romatizmal hastalıklarla ilgili tıpta uzmanlık dalıdır ve iç hastalıkları ve fizik tedavi rehabilitasyon uzmanlıklarının üst ihtisasıdır. Üç yıl olan romatoloji ihtisasını başarıyla tamamlayan uzman hekimlere ise romatolog denmektedir.
Romatizmal hastalıklar uygun genetik zeminde çevresel faktörlerin etkisi ile oluşan kronik iltihabi hastalıklardır. Tek başına bir eklem hastalığı değildir. Kas iskelet sistemi dışında birçok organ ve sistemi etkileyebilir. Bu nedenle bu hastalıklar ağrı dışında pek çok bulguyla karşımıza çıkabilir.(ağız ve göz kuruluğu, akciğer zarı iltihabı, böbrekten protein kaybı, vb )
Romatoloji uzmanlık dalının ilgilendiği hastalıklar; Romatoid artrit, bağ doku hastalıkları (Sistemik lupus eritematozus , sjögren sendromu, sistemik sklerozis, polimyozit/dermatomyozit, mikst bağ doku hastalığı ), spondiloartritler (ankılozan spondilit, psöriatik artrit, reaktif artrit, enteropatik artrit ), ailesel akdeniz ateşi, Behçet hastalığı, vaskulıtler, kristal artropatiler (gut, psödogut ), IgG4 ilişkili hastalık, anti fosfolipid antikor sendromu ve diğer sistemik hastalıkların romatızmal belirtileridir.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °