Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Minik Asel’in Bağışlanan Böbrekleri, Ispartalı ECRİN’e Can Oldu

Minik Asel’in Bağışlanan Böbrekleri, Ispartalı ECRİN’e Can Oldu

SAĞLIK 1.08.2022 12:52:00 0
Minik Asel’in Bağışlanan Böbrekleri,  
Ispartalı
ECRİN’e
Can Oldu
Konya'da yüksekten düşme sonucu beyin ölümü gerçekleşen Asel İnan'ın (2) bağışlanan böbrekleri, iki çocuğa can oldu. Böbreklerden birisi Isparta’da yaşayan 8 yaşındaki Ecrin Zeynep Karadaş’a nakledildi.
 
İki yaşında beyin ölümü gerçekleşen Asel İnan’ın organları Antalya'da organ bekleyen 5 yaşındaki  Ali Gair ve 8 yaşlarındaki Ecrin Zeynep Karadaş'a can oldu. Adana'da yaşayan Gair ailesinin 5 yaşındaki çocukları Ali Gair'in, (küçük böbrek oluşumu nedeniyle acil organ nakline ihtiyaç duyduğu belirlendi. Çocuklarının diyalize girmesine gönlü razı olmayan yakınları böbrek vermek istedi. Ancak doku uyumsuzluğu ve farklı nedenlerle uygun böbrek bulunamadı. Yaklaşık bir yıldan fazla ilaç tedavisi ile yaşama tutunan Ali Gair, tavsiye üzerine Akdeniz Üniversitesi’nde Organ Bekleme sırasına kaydoldu.
MİNİK ASEL’İN BÖBREKLERİ,
2 CANI HAYATA BAĞLADI
Konya'da yaşayan İnan ailesi, 2 yaşındaki kızları Asel'in beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine çocuklarının organlarını bağışladı. Yapılan tetkikler sonrası naklin uygun görülmesi üzerine minik Asel'in bir böbreği, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde tedavisi süren Ali Gair'e nakledildi. Asel'in diğer böbreği ise Isparta'da ailesiyle yaşayan polikistik böbrek hastası 8 yaşındaki Ecrin Zeynep Karadaş'a can oldu. Asel İnal'ın kalbi ise İzmir'de kendisi gibi 2 yaşında olan adaşı Asel Lina Adıyaman'a nakledildi.
8 YIL SONRA YÜZÜMÜZ GÜLDÜ
Ecrin Zeynep Karadaş'ın annesi Fadime Karadaş ise "Biz Isparta'da yaşıyoruz. Ecrin polikistik böbreği nedeniyle 8 yıldır diyalize giriyordu. Haber verilmesi üzerine Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'ne geldik. İşlemler yapıldı ve hiç sorun yaşamadan böbrek nakli gerçekleştirildi. Bağış yapan aileye minnet borcumuzu nasıl öderiz bilemiyorum" dedi. (Sabah)
 

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °