Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Koltuk Altından Kalp Kapak Ameliyatı

Koltuk Altından Kalp Kapak Ameliyatı

SAĞLIK 4.07.2019 07:17:00 0
Koltuk Altından Kalp Kapak Ameliyatı
Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi kliniğine nefes darlığı ve yorgunluk şikâyetleriyle gelen 23 yaşındaki Abdullah Uçar, koltuk altı kesi ile kalp kapak ameliyatı yöntemiyle göğüs kafesi kesilmeden sağlığına kavuştu.
SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesine nefes darlığı ve yorgunluk şikâyetleri ile Antalya’dan gelen 23 yaşındaki Abdullah Uçar’a yapılan tahlil ve tetkikler sonucu mitral kapağında genetik nedenli ileri derecede yetmezliğinin olduğu ve değiştirilmesi gerektiğine karar verildi. Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Başkanı Prof. Dr. Erdoğan İbrişim ve ekibi tarafından koltuk altı 4-5 cm’lik kesi ile hastanın mitral kapağı değiştirildi. Hastanemizde bu ameliyatların rutin bir şekilde başarılı ile gerçekleştirildiğine belirten Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Başkanı Prof. Dr. Erdoğan İbrişim, yapılan ameliyat hakkında şu bilgileri verdi; “ Koltuk altı kesinin avantajları;
- Daha az kanama ve enfeksiyon riski mevcuttur.
- İyileşme süresi kısa ve iyileşme süreci hızlıdır.
- Estetik ve psikolojik yönden hasta daha sağlıklı bir süreç geçirir.
- İş gücü kaybı azdır.
- Göğüs kemiği kesilmez ve hasta 2 ay sırt üstü yatmak zorunda kalmaz.
Uygun hasta seçimi ile bu gibi hastalarda mitral, aort trikuspit kapak ameliyatları tamiri veya yapay kapak ile değiştirilme ameliyatları hastanemizde başarılı bir şekilde yapılabilmektedir.”
Koltuk altı kesi ile kalp kapak ameliyatı yöntemiyle göğüs kafesi kesilmeden sağlığına kavuşan Abdullah Uçar, şunları dile getirdi; “Antalya’da yaşıyorum Prof. Dr. Erdoğan İbrişim hocanın başarılarını duyduğum için Isparta’da tedavi olamaya karar verdim. Göğüs kafesimin kesilmesini ve iz kalmasını istemiyordum o yüzden koltuk altından tedavim yapıldı. Şu anda çok iyi durumdayım kendimi çok iyi hissediyorum. Üç gün önce ameliyat oldum, yürüyebiliyor hatta koşabiliyorum. Göğüs kafesim kesilerek ameliyat olsaydım bu kadar kısa süre içerisinde iyileşemezdim. Erdoğan İbrişim hocamıza ve tüm ekibe çok teşekkür ediyorum.”

Anahtar Kelimeler: ameliyatı kapak kalp altından koltuk
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °