Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Isparta Şehir Hastanesi yurtdışından hasta çekmeye başladı

Isparta Şehir Hastanesi yurtdışından hasta çekmeye başladı

SAĞLIK 1.06.2017 13:27:00 0
Isparta Şehir Hastanesi yurtdışından hasta çekmeye başladı
Isparta’nın yanı sıra bölgedeki diğer illerden de hasta çekmeyi amaçlayan Şehir Hastanesi, Türkiye sınırlarını aşarak yurtdışından da hasta çekmeye başladı. Somali’nin başkenti Mogadishu’dan Şehir Hastanesine tedavi olmaya gelen Ali Muhammed Musa, Mogadishu’da çevrelerinde Isparta’da tedavi olmuş kişileri tavsiyesi ile Isparta’yı tercih ettiklerini söylediler.
 
Somali’nin başkenti Mogadishu’da yaşayan Ali Muhammed Musa; Oğlu Muhammed Ali Muhammed ve Xamdi Abubakar sağlık sorunları nedeniyle tedavi olmak üzere Türkiye’ye geldi. Türkiye’ye gelen Ali Muhammed ve beraberindekilerin tedavi için tercihleri Isparta Şehir Hastanesi oldu. Şehir Hastanesinde Genel Cerrahi, Dahiliye, FTR gibi uzman branşlarda poliklinik muayeneleri yapılan hastanın tedavi süreci başlatıldı.
TAVSİYE ÜZERİNE ISPARTA’YI SEÇTİLER
Tercüman aracılığıyla açıklama yapan Ali Muhammed Musa ve yakınları; Türkiye’yi kardeş ülke olarak gördüklerini ve burada tıp alanındaki gelişmelerin ileri olmasından dolayı tercih ettiklerini söylediler. İstanbul üzerinden Isparta’ya geldiklerini belirten hastalar; Türkiye’ye gelerek tedavi olup Mogadishu’ya dönen kişilerden memnuniyetlerini ve tavsiyelerini dinleyerek buraya geldiklerini dile getirerek; “kardeş ülke hekimlerine emanet olmaya geldik” diye konuştular.
YURTDIŞI HASTALARINDA TERCİHİ
Mogadishu’dan gelen hastaları makamında misafir eden Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan; daha önce Somali Mogadishu Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görev yaptığını söyleyerek “orada bu kardeş ülke vatandaşlarının tedavileri için çalıştım. Bu kez Somali’den memleketimize gelen misafirlerimizin, başhekim olarak görev yaptığım Isparta Şehir Hastanesi’ni tercih etmeleri bizim için ayrıca önem arz etmektedir. Kendilerine bizi tercih ettikleri için teşekkür ederim. Tedavileri noktasında Isparta Şehir Hastanesinde gereken her şey yapılacaktır” dedi. Ali Muhammed Musa’nın tetkik ve tedavi sürecinin devam ettiği öğrenildi.

Gülses

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °