Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

İlklerin Hastanesi için geri sayım başladı

İlklerin Hastanesi için geri sayım başladı

SAĞLIK 6.02.2017 05:19:00 0
İlklerin Hastanesi için geri sayım başladı
Kamu-özel ortaklığı ile inşa edilen Isparta Şehir Hastanesi’nin bu ay içinde açılması öngörülürken, açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılması bekleniyor. 755 yataklı hizmet verecek olan Şehir Hastanesi, 5 yıldızlı otel konforunda birçok yenilikleri de sunacak.
Akfen tarafından kamu-özel ortaklığı ile inşa edilen Isparta Şehir Hastanesi için geri sayım başladı. Hastanede son hazırlıklar yapılırken, açılışın 13 Şubat’ta yapılması öngörülüyor. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılması bekleniyor. Ancak bu konuda henüz net bir açıklama yapılmadı. 755 yataklı olacak Şehir Hastanesi, İlimizde devlet hastaneleri içerisinde ilkleri de barındıracak. Şehir Hastanesi, deprem konusunda da oldukça güvenli bir sistemle inşa edildi. Hastanenin maksimum 9 şiddetindeki depreme dayanıklı olacağı belirtiliyor. Personel hafta sonunda tam mesai yaparak, hastanenin eksikliklerini tamamlamaya çalıştı. Taşeron firmanın istihdam edeceği personelin eğitimleri de hastanede devam ediyor. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Hüseyin Yavuz ve ekibi gece gündüz hastanenin Isparta halkına en iyi şekilde hizmete başlaması için yoğun çaba sarf ediyor.
Şehir Hastanesi’nde devam eden ve tamamlanan hizmetlerle ilgili derlediğimiz bilgiler şöyle;
KAN ALMADA YENİ SİSTEM
Isparta Şehir Hastanesi'nde kan alma ünitesinde teknolojik yöntemlerle damar bulma sıkıntısı sona eriyor. Çocuk ve Erişkin kan alma ünitelerinde bulunan damar bulma cihazları ile damarlar önce cihaz üzerinde tespit edilecek ve tespit edilen damara turnikeleme yöntemiyle girilerek gerekli miktarda kanın alınması daha kolay hale getirilecek. Özellikle kronik rahatsızlıkları nedeniyle damarları zor bulunan hastalar ile çocuklarda hasta konforu açısından  maksimum fayda sağlanacağı düşünülen cihazın kan almada damarı bulunamadığı için uğraşılan hastalardan kaynaklanacak bekleme oranını en az seviyeye düşüreceği tahmin ediliyor. 
9 ŞİDDETİNDEKİ DEPREMDE AMELİYATLAR ETKİLENMEYECEK
Isparta’nın en büyük Kamu-Özel ortaklığı yatırımı olan Isparta Şehir Hastanesi 8 şiddetinde depreme dayanıklı deprem simülatörü ile depreme dayanıklı olarak inşa edildi. Bilindiği üzere  Isparta: Büyük kısmı 1. ve 2., geri kalan kısmı 3. derece deprem bölgesi olarak tanımlanmıştır. Isparta Şehir Hastanesi inşaatında bu detay dikkate alınarak deprem simülatörü ile beklenen depremlerin en az hasarla simüle edilmesi planlanmıştır. Buna göre hastanenin en üst katında devam eden bir ameliyat esnasında oluşacak maksimum 9 şiddetinde bir depremde binanın sarsılmasının devam eden ameliyatın seyrini değiştirmeyecek kadar hafif olacağı ve ameliyata ara verilmeden devam edilebileceği belirtilmektedir.
TEK KİŞİLİK YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİ, 21 ADET AMELİYATHANE VE 26 YATAKLI DİYALİZ ÜNİTESİ
Isparta Şehir Hastanesi’nde yoğun bakım yatak ve cihaz kurulumları tamamlandı. Tek kişilik odalarda hastalara hizmet vermeye hazırlanan yoğun bakımlarımızda hastane enfeksiyon oranının  sıfır olacağı hasta bakımının da en üst seviyede hizmetle gerçekleşeceği belirtildi.  Ayrıca hastanenin ameliyathanesi tüm cerrahi branşlara hizmet vermek üzere tam donanımlı 21 adet  ameliyathanesi ile ilk ameliyatını yapmaya hazır hale getirildi. Isparta Şehir Hastanesi Diyaliz ünitesi kurulumu da tamamlandı. Tam konforlu yatak ve ünite sistemiyle 26 yatakla hizmet verecek diyaliz ünitesi sistem kontrolleri tamamlanarak hasta kabulüne hazır hale getirildi.
İLKLERDEN BİRİ DE ANJİYO ÜNİTESİ
Isparta’da kamu hastaneleri düzeyinde verilmeyen birçok hizmet de Şehir Hastanesi’nde olacak. Bunlardan birisi de anjiyo ünitesi. Şehir Hastanesi’nde hazır hale getirilen anjiyo ünitesi Isparta'da bu konuda mağduriyet yaşayan hastalara şifa olması hedefleniyor. Anjio Ünitesi teknik donanımı, salon kurulumu ve Anjiografi sonrası hastaların takibinin yapılacağı yoğun bakım ünitesiyle Isparta halkına hizmet vermeye hazır hale getirildi.
BEKLEME SALONLARI HAZIR
Isparta Şehir Hastanesi Poliklinik sıra alma ve bekleme salonlarının temizlikleri bitirilerek, mobilya ve cihaz yerleşimi de tamamlanarak haliyle hasta kabulüne hazır hale getirildi.
PERSONEL EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR
Isparta Şehir Hastanesinde hizmet verecek olan Laboratuar biriminde taşeron firma üzerinden çalışacak olan personellerin eğitimler devam ediyor. Verilen eğitimlerde cihazların tanıtımları, yapılacak tetkiklerin cihazlar üzerinde anlatımlarının yanı sıra örnek tetkiklerle personeller tam donanımlı hale getiriliyor.
LÜKS LOKANTA TADINDA
Isparta Şehir Hastanesi personel yemekhanesi 4 adet yemekhane salonu,  672 oturum kapasitesi ile 1150 personele hizmet verecek. Yemekhane de şuanda hazır hale getirildi.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °