Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

İftardan sonra da kan bağışı yapabilirsiniz

İftardan sonra da kan bağışı yapabilirsiniz

SAĞLIK 2.06.2017 08:00:00 0
İftardan sonra da kan bağışı yapabilirsiniz

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Uğur Güzel, Ramazan ayında kan bağışında düşüş yaşandığı belirterek, Kızılay Kan Merkezleri’nin iftardan sonra da hizmet vermeye devam edeceği bildirdi.

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Uğur Güzel  yazılı yaptığı açıklamada iftardan sonra da Kızılay Kan Merkezlerinin açık olduğunu ifade etti. Güzel açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türk Kızılayı’nın “İnsan saygınlığının korunması hususunda her koşulda, yerde ve zamanda, muhtaç ve korunmasız insanlara yardım etmek” misyonu doğrultusunda; gönüllü ve sürekli kan bağışı anlayışını, toplumun her kesimine yaymak amacıyla eğitsel ve uygulamaya dönük faaliyetlerini başarıyla yürütüyor.

Toplumun ihtiyacı olan kanı, çağın gerektirdiği teknolojik olanakları kullanarak; nitelikli, güvenli ve uluslararası standartlarda toplamak, gerektiğinde en güvenli koşullarda dağıtımını sağlamak yönünde pek çok hizmeti kendine ödev edinmiştir. Aynı zamanda Tıp bilimi ve teknoloji alanında yaşanan gelişmelerle birlikte toplumsal olayları ve değerleri de yakından takip eden; içinde bulunulan zamanın gereklerine göre kendini sürekli güncelleyen bir yapıdadır.

Kan bağışı oranlarının büyük düşüş gösterdiği yaz ayları ile Ramazan ayının denk geldiği son yıllar ise söz konusu değişikliklerin yoğunluk gösterdiği bir dönemdir çünkü bir birey, kan bağışında bulunmak fikrini kolaylıkla erteleyebilirken; kana ihtiyacı olan bir hasta için aynı durum söz konusu değildir. Bu nedenle Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü, çalışma saatleri ve günlerinde değişiklik yapmak yönünde çeşitli tedbirler almıştır.

Kızılay Kan Merkezleri İftardan Sonra da Çalışacak Türk Kızılayı 17 Bölge Kan Merkezi, 65 Kan Bağış Merkezi ve Mobil Kan Bağış Birimleri ile hizmet vermeye akşamları da devam edecektir. Potansiyel bağışçılara ulaşabilmek adına Teravih namazı saatlerinde camilerde, belediyeler tarafından Ramazan ayı özelinde düzenlenen etkinliklerde ve yine meydanlarda gezici ekipler planlanmıştır.

Kızılay Kan Bağış TIR’ları da Aydın, Manisa, İstanbul, Tekirdağ, Çorlu, Edirne, Kırklareli, Denizli, Uşak, Muğla, İzmir, Muğla gibi illerde ve bu illerin ilçelerinde bulunan halkımıza ulaşmak amacıyla yola çıkmıştır.

Kan bağışında bulunmak ya da bilgi edinmek isteyen bireyler ise 168 Çağrı Merkezi’ni (ücretsiz) arayarak veya www.kanver.org’yi ziyaret edip, “Kan Bağışı Noktaları” seçeneğine tıklayarak gerekli bilgilere kolaylıkla ulaşabilecektir (http://www.kanver.org/KanHizmetleri/KanBagisiNoktalari).”


Anahtar Kelimeler:
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °