Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Gençleri cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korumak için Hedef 25

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Uğur Güzel, aylık eylem planları hazırladıklarını belirterek, Ocak ve Şubat ayında kan hedefini tutturduklarını bildirdi.

SAĞLIK 29.03.2016 07:09:00 0
Gençleri cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korumak için Hedef 25
Olası kaza ve sağlık sorunlarında kan temininde görev alan Kızılay artık aylık eylem planıyla çalışma yapmaya başladı. Isparta Kızılay Kan Merkezi Müdürü Uğur Güzel, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Aylık eylem planları doğrultusunda çalıştıklarını ifade eden Güzel, Ocak ve Şubat’ta kan hedeflerini tutturduklarını bildirdi.
OCAK VE ŞUBAT’TA HEDEF TUTTURULDU
Kızılay Kan Merkezi Müdürü Uğur Güzel, “Isparta olarak mevcut ilimizin coğrafi özellikleri, askeri birliklerimizin ve öğrencilerimizin varlığını da dikkate alarak her ay için farklı hedefler belirledik ve eylem planlarımızı oluşturduk. Kendimize bir çalışma takvimi yaptık ve ajandamızı hazırladık. Ocak ayında 1700 ünitelik bir hedefimiz vardı ve bu hedefi başarıyla gerçekleştirdik.  İklim şartları zor geçmesine rağmen gezici ekiplerimizi düzenledik. Valiliğimiz vasıtasıyla kamu kurumlarına bir duyuru yaptık. Kamu kurumlarında bu noktada bir hareketlilik oldu. Kan bağışında gerek milli eğitimden gerekse diğer kurumlardan bize destekler geldi. Şubat ayında 2100 ünite olan hedefimizi aldık. Hastanelere bu kanları ulaştırdık. Hastalarımız tarafından bize ek hedefler gelmedi. Bu sevindirici haber. Biz kan ihtiyacını karşıladığımız sürece, ilimizde kan bağışında bulunanlardan aldığımız kan bağışı sayısı yeterli olduğu sürece hiçbir vatandaşımız, hasta, hasta yakınımız sıkıntı yaşamıyor” şeklinde konuştu.
GENÇLER İÇİN HEDEF 25
Öte yandan gençleri kan ve cinsel yol bulaşan hastalıklardan korumak için Hedef 25 adı altında bir proje başlattıklarını anlatan Güzel, şunları söyledi: “Mart ayı baharın yaklaştığı bir ay. Nisan’da iklim olarak bir miktar zor geçecektir. Fakat Nisan’da biz ağırlıklı olarak Süleyman Demirel Üniversite merkez kampusu ile ilçelerdeki meslek yüksekokullarına ekipler planladık. Üniversite içerisinde bir yapılanmamız var. Bunun adına ‘Hedef 25’ dedik. Hedef 25 gençlerimizi kan ve cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korumaya, onları kan bağışçısı olmaya yönlendiren bir proje. Projenin temelinde de 18-25 yaş arasındaki kişilerin 25 kez kan bağışlaması öngörülüyor.
SDÜ’DE DAHA YENİ PROJELER GELİŞTİRMEYİ PLANLIYORUZ
Geçtiğimiz aylarda Antalya’da Hedef 25 toplantısını gerçekleştirdik. İlginç notlar ortaya çıktı. biz ilk 25 toplantımızı 2006 yılında İstanbul’da düzenlemiştik, 36 üniversiteden 72 katılımcımız vardı. O toplantıya katılan birkaç arkadaşımızın çok üst şirketlerde önemli görevlere geldiklerini, bize şimdi hedef 25 kapsamında altında çalışanlarla kurumsal destekler verdiklerini gördük. Bu bizi duygulandırdı. Bizim için güzel bir gelişmeydi. Üniversite öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Özellikle rektörümüze ve öğretim görevlilerimize. Biz ne zaman fakültelere ya da meslek yüksek okullara ekip düzenlesek tüm öğrencileri motive ediyorlar. Bize uygun ortam oluşturuyorlar. Biz SDÜ’de daha yeni projeler geliştirmeyi planlıyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °