Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bu hayatta ben de varım

Bu hayatta ben de varım

SAĞLIK 25.03.2016 14:30:00 0
Bu hayatta ben de varım
Aksaray Toplum Ruh Sağlığı Merkezi şizofren hastaları tarafından kurulan tiyatro topluluğu gerçekleştirdikleri turne kapsamında Cuma günü Isparta’da gösteri yaptı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen tiyatroya Isparta halkı yoğun ilgi gösterdi.

Gerçekleştirilen tiyatro gösterisine Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın, Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Hüseyin Yavuz ve hastane personelinin yanı sıra Isparta Altınokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er ve Psikolog Şule Tola katıldı.

Aksaray Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Psikiyatri Uzmanı Dr. Basri Köylü, ‘Bende Varım’ isimli tiyatro gösterisini Aksaray TRSM’ de tedavi gören 13 şizofren hastası ile birlikte hazırladıklarını belirterek, şizofren hastalarının topluma kazandırılmalarını ve onlarında hayatın içinde olduklarını bilmeleri gerektiği için böyle bir proje başlattıklarını söyledi. Daha sonra konuşan Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın, “Böylesine güzel bir projenin Türkiye’ye örnek olması gerekiyor. Ben Basri hocamızı ve ekibini tebrik ediyorum” dedi.

TOPLUMA KAZANDIRIYORUZ
Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın, Aksaray TRSM’nin Isparta’da yaptıkları tiyatro gösterisinden dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Öncelikle Aksaray TRSM’ye ve tiyatro ekibine Isparta’da gösteri yaptıkları için çok teşekkür ediyoruz. Bizi çok mutlu ettiler. İller arası istişareleri artırma konusunda çok güzel bir proje olmuş. Bu tür rahatsız arkadaşlarımızı topluma kazandırmak adına oldukça eğlenceli bir tiyatro gösterisi. Ben emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

İYİLEŞME SÜREÇLERİNİ HIZLANDIRIYORUZ
Aksaray TRSM Psikiyatri Uzmanı Dr. Basri Köylü, tiyatro ekibinin 13 kişilik bir ekipten oluştuğunu belirterek, oyuncuların hepsinin şizofren hastası olduğunu söyledi.

Köylü, “Öncelikle Isparta halkına bizi izlemeye geldikleri için çok teşekkür ediyoruz. ‘Bende Varım’ projesi kapsamında oluşturduğumuz tiyatro ekibimizle turneye çıktık ve Isparta’dayız. Amacımız bu tür hastalarımızın iyileşme süreçlerine yardımcı olmaktır ve bunu da başardığımıza inanıyorum. Bir çok gösteri yaptık ve ödüller aldık. Bir diğer amacımız bu gösterilerimizi yurt dışında da yapmak. Bunun için gayret gösteriyoruz.

Tiyatro gösterisinin ardından Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın, tiyatronun yönetmeni Basri Köylü’ye çiçek ve plaket taktim etti.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °