Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bu Beladan Kurtulmanın Yolu Aşı, Aşı, Aşı; Isparta İyice KIZARDI!

Bu Beladan Kurtulmanın Yolu Aşı, Aşı, Aşı; Isparta İyice KIZARDI!

SAĞLIK 5.09.2021 20:48:00 0
Bu Beladan Kurtulmanın Yolu Aşı, Aşı, Aşı; 
Isparta
İyice
KIZARDI!
Isparta, Sağlık Bakanlığı'nın Koronavirüs yoğunluğunu gösteren ‘Hayat Eve Sığar’ (HES) uygulamasında, 'kırmızı' renge büründü. Bu durum Vali Ömer Seymenoğlu’nun durumun vehametini ortaya koyan açıklamalarına da yansıdı.
 
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Eylül ayında Isparta’yı Koronavirüs vaka sayısının arttığı illerden biri olarak açıklamıştı.
HAYAT EVE SIĞAR
UYGULAMASINDA ISPARTA
‘KIRMIZI’YA BÜRÜNDÜ
Isparta İl Sağlık Müdürlüğü’nün Bakan Koca’nın talimatı ile yakından takip ettiği artış, Sağlık Bakanlığı’nın HES uygulamasına da yansıdı. Koronavirüs yoğunluğunu gösteren mobil uygulamada Isparta merkezi haritası, vaka sayılarının arttığını ifade eden 'kırmızı' renge bürünmüş ve adeta ‘kıpkırmızı’ olmuş durumda.
İLÇELERDE DE SIKINTI BÜYÜK
Öte yandan Isparta merkezin yanı sıra bazı ilçelerde de vaka sayısının arttığı, diğer ilçelerde de durumun stabil olduğu bilgisine ulaşıldı. Uzmanlar, vatandaşları Koronavirüs tedbirlerine sıkı sıkıya uymaya davet etti.
VALİ SEYMENOĞLU;
“AŞI OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”
Bilindiği gibi, Isparta Valisi Seymenoğlu, geçtiğimiz gün Isparta Esnaf ve Sanatlarları Odaları Birliği’ne yaptığı ziyaretteki konuşmasında, her geçen gün vaka sayıları artan Isparta’daki Covid – 19 konusunda olayın vehametini ortaya koyarak; “Bugün Isparta’da toplam 4 bin 500 pozitif vaka var. Yaklaşık 15 bin temaslı var. Şu anda hastanelerde 270 civarında Covid – 19 hastası tedavi görüyor” açıklamasında bulunmuştu.

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °