Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Beyin kanaması sonucu oluşabilecek hayati risk ortadan kaldırıldı

Beyin kanaması sonucu oluşabilecek hayati risk ortadan kaldırıldı

SAĞLIK 2.08.2016 07:50:00 0
Beyin kanaması sonucu oluşabilecek hayati risk ortadan kaldırıldı
SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde 64 yaşındaki bayan hastanın, beynindeki yaklaşık 1.5 cm çapında anevrizma (baloncuk) kanamadan önce coil embolizasyon ve kapalı yöntemle, beyin damarına yerleştirilen akım çevirici cihaz ile bypass yapılarak, beyin kanaması sonucu oluşabilecek hayati riski ortadan kaldırıldı.  
Toplumda sıkça rastlanan ve baş ağrısı dışında fazla bir bulgusu olmayan, ancak patladığı zaman kişiyi hızlıca ölüme sürükleyen sinsi bir hastalık olan beyin anevrizması tedavisi, deneyimli kadrosuyla Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Girişimsel Radyoloji Bölümü’nde  Doç. Dr. Aykut R. Aktaş ve Prof. Dr. Bumin Değirmenci yönetimindeki girişimsel radyoloji ekibi, yataklı servisi ve yoğun bakımıyla bölgede referans merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 
Bunun dışında Girişimsel Radyoloji ünitesinde kanserde yeni tedavi yöntemleri olarak bilinen Radyofrekans ve Mikrodalga Ablasyon, mikro küre ile radyoaktif madde embolizasyon gibi kanserli dokunun ameliyatsız ve ağrısız tedavileri başarıyla yapılmaktadır. Ayrıca diyabetik ayak tedavisi, diz altı damar açma yöntemleri, safra yolları ve idrar yolları, böbrek tıkanıklıkları tedavileri, prostat küçültme, lazerle varis ve bel fıtığı tedavileri, diyaliz hastalıkları ve fistül tedavileri, karaciğer-köpek kisti ve apse tedavileri, safra yolu tıkanıklıkları tedavileri, prostat kanseri tanısı, akciğer metastaz kitle tanı ve ameliyatsız iğne ile yakma tedavileri, şah damar tıkanıklıkları ve stentle açılması, omurga  çökmesi ve kemik çimento enjeksiyonu, pankreas kanseri ağrısı tedavisi (çölyak ganglion blokajı) de başarıyla gerçekleştirilmektedir.  

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °