Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Belediye ücretsiz şeker ölçümü yapıyor

Belediye ücretsiz şeker ölçümü yapıyor

SAĞLIK 16.11.2016 08:03:00 0
Belediye ücretsiz şeker ölçümü yapıyor
Isparta Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla vatandaşları bilgilendirdi ve yine ücretsiz şeker ölçümlerini gerçekleştirdi. Gelir Müdürlüğü ve belediyede kurulan stantlarla vatandaşlar diyabet ile ilgili bilgilendirilirken, cuma günü mesai saati sonuna kadar halkın ücretsiz olarak şeker ölçümleri gerçekleştiriliyor.
14-21 Kasım tarihleri arasında yer alan Diyabet Haftası dolayısıyla Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü ilk olarak Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti, hafta dolayısıyla bilgilendirmelerde bulundu ve ardından da şeker ölçümünü gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın değerleri normal düzeyde çıktı. Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü ayrıca Cuma günü mesai bitimine kadar gerek belediyede, gerekse Gelir Müdürlüğünde açtığı stant ile vatandaşları diyabet konusunda bilgilendiriyor ve şeker ölçümlerini gerçekleştiriyor.
Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün, ciddi sağlık çalışmaları yaptığını dile getiren Başkan Günaydın, Diyabet Haftası dolayısıyla vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini belirtti. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Diyabeti tanımamız gerekiyor. Diyabet sinsi bir hastalık. Diyabeti Türk toplumumuzun iyi tanıması gerekiyor. Biz de buna katkı sunmak amacıyla böyle bir çalışma gerçekleştirdik. Her 11 kişiden birisi diyabet hastası. Bu hastalık çok önemli. Ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın yüzde 50’si şeker ölçümü yaptırmıyor. Çağın getirdiği hızlı yaşam ile oluşan stres, spor yapamamak diyabeti tetikliyor. Bu konuda bilinçli olmak zorundayız. Bu hastalık göz başta olmak üzere organlarımızda ciddi hasarlara yol açabiliyor. Bundan dolayı Diyabet Haftasını önemli kabul ediyoruz” derken, halkı bu konuda bilinçli olmaya davet etti.
Gelir Müdürlüğünde açılan stantla vatandaşlara hafta sonuna kadar ücretsiz şeker ölçümü yapılıyor. Ölçüm sonrasında ise belediye doktoru tarafından ortaya çıkan sonuçları değerlendiriyor. Vatandaşlarda diyabet noktasında bir sonuç oluştuğu takdirde ise doktorlar tarafından sağlık kuruluşlarına yönlendirilmesi noktasında çalışma yapılıyor.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °